Johan Cruyff Institute bij Feyenoord-Vitesse om de Johan Cruyff Schaal

Johan Cruyff Institute geeft 14 studiebeurzen aan landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse bij de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen in Nederland

Het Johan Cruyff Institute zal prominent aanwezig zijn bij de start van het nieuwe voetbalseizoen in Nederland. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse, die op zaterdag 5 augustus gespeeld wordt, is de eerste officiële titel die dit nieuwe seizoen te winnen is. De wedstrijd is voor organisator KNVB aanleiding voor een eerbetoon aan het gedachtegoed van Johan Cruijff. Het Johan Cruyff Institute, het academisch initiatief binnen deze nalatenschap, viert dit door 14 studiebeurzen ter beschikking te stellen voor de online curssussen in sportmanagement en voetbalmanagement, 7 beurzen aan elk team, waarbij de clubs zelf kunnen bepalen welke spelers en stafleden er binnen hun organisaties aan kunnen deelnemen.

Dit initiatief draagt bij aan de vele andere initiatieven die het Johan Cruyff Institute in haar 15-jarig bestaan gestart heeft om bij te dragen aan het opleiden van de voetbalwereld, want zoals Johan zei: “Niemand is beter geschikt om de belangen van de sport te dienen dan iemand met het hart van een sporter!”

Johan Cruyff Institute bij Feyenoord-Vitesse om de Johan Cruyff SchaalSinds 1996 staat de trofee bekend als de Johan Cruijff Schaal. Dit jaar is het voor het eerst dat de wedstrijd in het stadion van de landskampioen wordt gehouden, de Kuip in Rotterdam. Voor deze editie heeft de KNVB besloten om als eerbetoon aan Johan, icoon van het Nederlandse voetbal, een nieuw logo te ontwikkelen. Zijn silhouet met die typische pose als aanvoerder op het veld en nummer 14 op de rug vormt het beeld voor het evenement.

De World of Johan Cruyff, onder management van Carole Thate, zal eveneens aanwezig zijn tijdens het evenement, waaronder de Johan Cruyff Foundation. Van elk verkocht kaartje voor de wedstrijd zal één euro naar de Foundation gaan.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *