De Legacy van Johan Cruyff aanwezig bij WFS17

Het Johan Cruyff Institute vergroot haar deelname aan WFS17 als Academic Partner, via deelname aan een debat (of de voetbalindustrie door oud-voetbalspelers geleid moet worden) en een stand over de Legacy van Johan Cruijff

Het Johan Cruyff Institute is bezig met de voorbereidingen van de deelname aan de volgende editie van de World Football Summit (WFS17), de conferentie over het internationale voetbal, die op 16 en 17 oktober in Madrid gehouden zal worden. Als Academic Partner zal het Johan Cruyff Institute met internationale voetbalspelers zitting hebben in het centrale panel, dat tijdens een ronde-tafel conferentie zal debatteren. Alumni van het Cruyff Netwerk kunnen profiteren van een speciale korting voor het evenement.

Johan Cruyff Institute zal ook een actueel thema ter discussie stellen waar altijd veel over te doen is: Moet de voetbal-industrie geleid worden door oud-voetballers? Zij zullen hierover hun mening geven: Fernando Revilla, huidig president van de Zuidamerikaanse divisie van FIFPro en lid van FIFPro’s uitvoerend comité, algemeen manager van de Peruaanse profvoetballers bond, lid van de FIFA Player Status Committee en oud-profvoetballer met 10 jaar ervaring; Craig Foster, bekend voetbalcommentator en -analist bij een Australische televisiezender met meer dan 14 jaar ervaring als verslaggever over de nationale competitie, de UEFA Champions League, de Europa League, zes FIFA World Cups (mannen en vrouwen) en de American Cup; hij was CEO en president van de Australische bond voor profvoetballers en als voetballer was hij aanvoerder van het nationale team en van Engelse en Australische clubs waarvoor hij uitkwam; en Gretar Steinsson, de huidige technisch directeur van Fleetwood Town (vroeger bij AZ), die daarvoor ruime ervaring heeft opgebouwd als profvoetballer bij verschillende clubs, zoals Bolton Wonderers in de Engelse eredivisie en het nationale team van IJsland. Het debat wordt geleid door Oliver Seitz, onze programmamanager van de Master in Football Business of Johan Cruyff Institute (in Barcelona). Het panel van het Johan Cruyff Institute zal plaatsvinden op maandag 16 oktober om 4 uur ’s middags.

Dit jaar zal de Summit gehouden worden in het Goya Theater in Madrid, waarbij de tweede editie zal kunnen rekenen op meer dan 2.000 deelnemers uit 70 landen en ongeveer 60 gastsprekers van topniveau die actuele thema’s uit de voetbalindustrie zullen behandelen.

Belastingen in het voetbal, investeringen, de digitale omgeving, sponsoring 360, internationalisering van La Liga, tv-rechten, uitzendingen en streaming video, toepassingen van virtual reality in het voetbal, de betrokkenheid van fans, Big Data en besluitvorming, cybersecurity toegepast op voetbal en hoe nieuwe consumenten toegang tot sport kunnen krijgen, zullen de belangrijkste thema’s op de conventie zijn en hoe ze de regels in deze sport veranderen.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s, zoals:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *