Een muurschildering van Johan Cruijff verwelkomt bezoekers van De Meer

De Meer, de Amsterdamse buurt waar het voormalige Ajax-stadion stond, biedt een nieuw eerbetoon aan Johan: een grote muurschildering om hem en zijn gedachtegoed te eren

De eerbetonen aan Johan Cruijff, als erkenning om wie hij was en wat hij heeft nagelaten, gaan nog even door. Het laatste evenement vond gisteren plaats in Amsterdam, waar een indrukwekkende muurschildering van 7,6 x 11 meter in de wijk De Meer werd onthuld, op de plek waar vroeger het stadion van Ajax stond, pal naast Betondorp waar Johan opgroeide.

De initiatiefnemers van dit project waren de Braziliaanse straatartiest Paulo Consentino en het verf- en coatingbedrijf AkzoNobel. De enorme schildering is een cadeau van de initiatiefnemers om Johan Cruijff en zijn gedachtegoed te eren en om het 20-jarig bestaan van de Cruyff Foundation te vieren.

Vertegenwoordigers van de ‘World of Johan Cruyff’ van over de wereld waren aanwezig bij het evenement, waaronder vijf studenten en alumni van het Johan Cruyff Institute en de Johan Cruyff Academy.

Indrukwekkende muurschildering van Johan Cruyff verwelkomt bezoekers van De Meer - Johan Cruyff Institute

Danny Cruijff (midden) met vertegenwoordigers van Johan Cruyff Institute en Johan Cruyff Academy.
Credits & copyright foto en header: AkzoNobel & Van Vlier Media

Sean Mallon, student van de Master in Coaching, zegt over Johan’s gedachtegoed dat “Johan in de hele wereld bekend stond als één van de beste voetballers ooit, maar hij was veel meer dan dat. Hij was een bevlogen sportman in de breedste zin van het woord en zijn belangstelling voor ontwikkelingen op maatschappelijke vlak is mogelijk net zo belangrijk geweest. Johan zag in dat de kwaliteiten van een sporter niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten – in de ‘gewone’ maatschappij – van zeer grote waarde kunnen zijn. Hij is een enorme bron van inspiratie voor mij. In de Master in Coaching gaan we uit van die ontwikkelpotentie en denken we daarbij altijd vanuit kansen, net zoals hij deed. Hiermee zet je mensen in hun kracht en bied je hen een ontwikkelgerichte omgeving waarin zij kunnen floreren.”

En Germain Henriquez, voormalig topsporter en alumnus van de Johan Cruyff Academy, waar hij basketbal met studie combineerde, voegt toe: “Ik ben het eens met Johan dat mensen met een passie voor sport het best zijn toegerust om de sportwereld te leiden. Ik heb mijn sportmarketing-vaardigheden op de Johan Cruyff Academy verworven en als sporter heb ik een aantal specifieke vaardigheden ontwikkeld, zoals discipline, doorzettingsvermogen, de wil om te verbeteren en de vaardigheid om onder druk te presteren. In mijn huidige baan merk ik hoe belangrijk deze vaardigeden zijn. Ik ben er trots op dat ik Johan heb ontmoet en dat ik mijn loopbaan kon ontwikkelen dankzij één van zijn initiatieven.”

Dit kenmerkt het grote belang van Johan Cruyffs’ erfenis: Hij blijft niet alleen aanwezig op emblematische plaatsen die zijn leven hebben gekenmerkt, maar ook in het bewustzijn van allen die initiatieven als het Johan Cruyff Institute en de Academy ondersteunen, om de sportwereld verder te professionaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *