Evenement van het educatieve Cruyff netwerk in Groningen onder de titel ‘Presteren onder druk’

Tijdens een evenement van het educatieve Cruyff netwerk op donderdag 18 april duiken de studenten van het Johan Cruyff College en de Johan Cruyff Academy in Groningen in het thema ‘Presteren onder druk’

Top-turnster Céline van Gerner, tweevoudig deelnemer aan de Olympische Spelen en winnaar van het brons tijdens de Europese kampioenschappen 2018 en momenteel student van de Master in Coaching van het Johan Cruyff Institute dankzij een Telesport scholarship, zal met studenten van het Johan Cruyff College en de Johan Cruyff Academy in Groningen ingaan op het thema ‘Presteren onder druk’. Tijdens een evenement op donderdag 18 april van het educatieve Cruyff netwerk in de stad is zij er de speciale gast en opent ze het programma.

Turnen is psychologisch en fysiek één van de meest veeleisende sporten door een grote kans op blessures, hoge verwachtingen om perfect te presteren en een hoge graad van conditionering op een zeer jonge leeftijd; het kan niet anders dan dat dit met een paar flinke levenslessen gepaard gaat.

“We zijn erg benieuwd naar Céline’s verhaal”, zegt Afien Bouwman, docent aan het Johan Cruyff College en één van de organisatoren van het evenement, “aangezien alle sporters in hun sportieve carrière op bepaalde momenten te maken krijgen met presteren onder druk. Haar indrukwekkende ervaringen in het turnen en het presteren onder druk, is daarom interessant voor de hele studentenpopulatie van het Johan Cruyff College en de Johan Cruyff Academy”.

Céline’s verhaal zet de trend voor een dag met workshops en Masterclasses over ‘Presteren onder druk’ voor de ongeveer 100 studenten die het evenement zullen bijwonen. “We hebben een sportpsycholoog, fysiotherapeut, sport & bedrijfsadviseur, yoga-instructeur en een sportmanagementdeskundige gevraagd een Masterclass of workshop over het thema voor te bereiden, zodat deelnemers de kans hebben om twee workshops te kiezen die het beste bij hen passen”, zegt Bouwman.

Het evenement is ook een gelegenheid om te socialiseren en te netwerken en om stil te staan bij de Legacy van Johan Cruijff. “We zijn verspreid over drie locaties in de stad Groningen”, legt Bouwman uit, “omdat onze studenten van de Johan Cruyff Academy en het Johan Cruyff College verschillende loopbaantrajecten volgen in respectievelijk hbo Sportmarketing en mbo Sport & Business of Sport & Coaching. Dit evenement geeft ons de gelegenheid om de nalatenschap van Johan Cruijff samen te vieren en om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen”.

WEBSITE JOHAN CRUYFF COLLEGE

WEBSITE JOHAN CRUYFF ACADEMY

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *