Team LottoNL/Jumbo-coach Merijn Zeeman: “Je bent je gedachten niet”

Merijn Zeeman is als alumnus van de Master in Coaching en hoofdcoach van de Lotto NL/Jumbo-ploeg ervaringsdeskundige op het gebied van coaching en kan daarom als persoonlijk coach van het programma al zijn kennis overbrengen op de nieuwe studenten.

“De dynamiek van de groep werkt versterkend op het ontwikkelproces. Een groep mensen met een passie voor sport die zich kwetsbaar opstelt, zorgt voor een prachtige energie, waarin mensen zich optimaal ontplooien. De persoonlijke ontwikkeling die de studenten doormaken is voor mij ieder jaar weer een hoogtepunt,” zo vertelt Merijn over het programma.

De wielercoach behaalde in 2012 zelf zijn diploma voor de Master in Coaching en besloot daarna dat het voor de gehele technische staf van destijds Team Belkin (nu Team LottoNL/Jumbo) goed zou zijn om deel te nemen aan de Master in Coaching, en zo geschiedde.

Vlak daarna werd Merijn door het docentenpanel benaderd om persoonlijk coach te worden voor de studenten van de Masteropleiding. Merijn twijfelde geen seconde. “Johan Cruijff zei altijd dat je pas anderen kan coachen, als je jezelf kan coachen. Ook vond hij het belangrijk dat meer mensen met een passie voor sport, en dan vooral (oud-)sporters, de sport gaan besturen. Die visie van het Johan Cruyff Institute en de familie Cruijff spreekt mij ontzettend aan, dus daar lever ik graag mijn bijdrage aan!”

Team LottoNL/Jumbo-coach Merijn Zeeman - Master in Coaching

Als persoonlijk coach begeleidt de oefenmeester één student per studiejaar, zodat die de persoonlijke doelen kan realiseren. Hoe pakt deze sympathieke coach dat aan? “Bij mij draait in coaching alles om het maken van contact en kwetsbaarheid. Oprechte interesse in iemands gedachten en gedragingen brengen namelijk de ontwikkeling in gang.” Dat merkt de persoonlijk coach ook vanuit de studenten. “De persoonlijke ontwikkeling die de studenten daadwerkelijk opmerken en raakt, maakt hen enorm enthousiast.”

Merijn zit al vele jaren in het coachvak, maar is sinds 2012 actief op het hoogste niveau. Zijn visie op coachen is interessant: “Als coach moet je jezelf continu ontwikkelen; vanuit inzichten leren om passende gedragskeuzes te maken. Ik zeg altijd: je bent je gedachten niet! Bewustwording van wie je bent, wat je drijft en wat je doet, helpt je bij die persoonlijke en professionele ontwikkeling.”

INFORMEER NU NAAR DE MASTER IN COACHING

In januari start het Johan Cruyff Institute Amsterdam met een extra editie van de Master in Coaching (Nederlandse editie). We bieden een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen.

Bezoek de website van de Master in Coaching en/of vraag de brochure aan door een mail te sturen naar nl@cruyffinstitute.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *