The Fast Track Program for International Sport Management: jouw brug naar de sportindustrie

Ontworpen voor een snelle loopbaan voortgang in de sportindustrie, valt The Fast Track Program for International Sport Management op door haar unieke aanpak

The Fast Track Program for International Sport Management combineert een versneld programma met praktisch leren en een internationaal perspectief op sportmanagement, onder deskundige begeleiding van Richard Denton, de program director van deze opleiding. Dankzij zijn uitgebreide ervaring in sportmarketing en entertainment sinds 1989, en werkend met bekende merken en grote sportevenementen, brengt Denton zijn waardevolle inzichten en connecties in.

Interview met program director Richard Denton: inzicht in The Fast Track Program for International Sport Management

Kun je uitleggen wat dit programma anders maakt dan andere studieprogramma’s over sportmanagement?

The Fast Track Program for International Sport Management (blended aangeboden in Amsterdam) is ontworpen voor een versnelde loopbaanontwikkeling van aspirant-professionals in de sportindustrie, en voor degenen die hun expertise willen versterken om in de nabije toekomst de sportindustrie te gaan betreden.

Ten tweede zal het vanwege het compactere programma minder gaan over de theorie en meer over bestaande situaties en toepassing van sportmanagement, plus de ontwikkeling van essentiële vaardigheden met een “kunnen” mentaliteit, om vooruitgang te boeken in je gekozen sport of sector:

 • Op de eerste plaats hebben we de duur teruggebracht tot 5 maanden, in plaats van 10 maanden, maar we hebben alle kernmodules behouden die je mag verwachten om jouw kennis en inzicht van de nieuwste trends in de sportsector te ontwikkelen.
 • Op de tweede plaats zal het vanwege het compactere programma minder gaan over de theorie en meer over bestaande situaties en studiecases en de toepassing van sportmanagement, plus de ontwikkeling van essentiële vaardigheden met een “kunnen” mentaliteit, om vooruitgang te boeken in je gekozen sport of sector.
 • Ten slotte bieden we via blended learning een mengvorm van on-campus en online sessies in combinatie met off-site werkbezoeken en de studiereis naar Barcelona, om de optimale leerervaring te creëren binnen een efficiënt tijdbestek.

Is er een specifiek profiel waarvoor dit programma is ontworpen?

Ja, er zijn twee specifieke groepen waarvoor we dit programma hebben ontworpen. De eerste is gericht op huidige professionals in de sportindustrie, die hun vaardigheden en netwerk willen uitbreiden. Idealiter zijn dit professionals met 5 tot 10 jaar ervaring die op zoek zijn naar een volgende stap in hun loopbaan.

Daarnaast richten we ons op professionals uit andere sectoren buiten de sportindustrie. Bij Johan Cruyff Institute geloven we dat professionals uit andere sectoren waarde kunnen toevoegen door hun specifieke kennis toe te passen op belangrijke gebieden zoals financiën, IT, human resources, bestuur, maatschappelijk verantwoord ondernemen, en marketing en eventmanagement. Om de sportindustrie nog verder te professionaliseren, heeft het mensen en expertise nodig met verschillende achtergronden en dat is wat we kunnen bieden via dit programma.

Hoe zal dit programma mijn loopbaan in de sportsector ondersteunen? En voor welk voor soort werk?

Als onderdeel van de toelatingsprocedure kijken we naar je specifieke profiel en aansluiting op mogelijkheden in de markt. Als er een match is, kunnen we je helpen via het persoonlijk ontwikkelingsplan, als onderdeel van de module over leiderschap in sport. Dit omvat ook mentoring door docenten, ontmoetingen met professionals uit het netwerk van Johan Cruyff Institute tijdens de onderwijssessies, evenals de mogelijkheid om in contact te komen met professionals in het netwerk via opdrachten en de off-site werkbezoeken aan sportorganisaties.

Wat betreft het vinden van werk, dat hangt af van de ambities van de student, maar we kunnen begeleiding en netwerkmogelijkheden bieden binnen een scala aan bedrijven, bureaus, bonden en andere partijen in de sportsector. We kunnen ook sollicitatieadvies geven aan studenten bij vacatures in de sportindustrie en we organiseren een carrièredag om studenten voor te bereiden op hun toekomstige arbeidskansen.

Hebben de deelnemers de mogelijkheid om te netwerken binnen de sportindustrie?

Ja, zoals ik vermelde hebben de docenten een uitgebreid netwerk in de sportindustrie, zowel internationaal als nationaal, en van commerciële tot non-profit organisaties die waardevolle diensten in de samenleving aanbieden. Hoewel veel alumni van onze programma’s op zoek zijn naar kansen in de commerciële sector, zijn er ook mogelijkheden in de non-commerciële sectoren, waar we bij kunnen begeleiden.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van deelname aan dit programma

Dat zijn er veel, maar ik zal er drie noemen.

 • Ten eerste, de kwaliteit van de inhoud. Dit programma is door Johan Cruyff Institute gedurende meer dan 15 jaar verfijnd, waarbij honderden professionals de volgende stap hebben gezet in sportmanagement. Het wordt geleverd door professionals die dagelijks werken in hun respectievelijke sectoren in de sportindustrie.
 • Ten tweede onze pragmatische aanpak, wat betekent dat je vooral leert door te doen, daarop reflecteert en van daaruit het opnieuw toepassen van je vaardigheden en ideeën, om je kennis en begrip van de sportindustrie te vergroten. Zelfreflectie is belangrijk om te begrijpen wat je gedaan hebt en wat een verschil maakte, of wat je de volgende keer kunt verbeteren om continu te kunnen blijven verbeteren.
 • Ten derde, en dit is iets dat mentoring en aandacht verdient, is het identificeren van waar je beste kansen liggen in de sportindustrie, om te veranderen van ‘ik iets in de sport willen doen’ naar ‘ik heb een duidelijk plan waar ik over 3 of 5 jaar wil zijn en ik weet wat ik moet doen om daar te komen’.

 

Kun je iets meer vertellen over de structuur van The Fast Track Program for International Sport Managent?

Ja, inhoudelijk zijn er drie richtingen: De business van sport, leiderschap in sport en innovatie in sport. Deze onderdelen worden behandeld op de campus in Amsterdam, via de off-site bezoeken en tijdens de studiereis naar Barcelona.

Daarnaast kunnen studenten kiezen uit een scala aan online programma’s, om hun on-campus traject aan te vullen. Als je bijvoorbeeld je kennis van esports, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of digitale marketing wilt vergroten, dan kun je dat doen via een van de vele online programma’s, wat je flexibiliteit geeft en efficiënt is.

Elk onderdeel bevat modules om ervoor te zorgen dat het programma volledig geïntegreerd is en uitgebreide kennis oplevert van de sportindustrie.

Programmaoverzicht

 • Duur: het programma is teruggebracht tot 5 maanden met kernmodules die een uitgebreid begrip van de industrie bieden.
 • Leeraanpak: dankzij een focus op echte casestudies en een praktische toepassing, ontwikkel je de vaardigheden die nodig zijn in de sportsector.
 • Leerformat: Een mix van on-campus en online sessies, aangevuld met off-site werkbezoeken en de studiereis naar Barcelona, wat je leerervaring ondersteunt.
 • Geschikt voor: het programma is ontworpen voor zowel de huidige professionals in de sportindustrie die streven naar loopbaanontwikkeling, als mensen met een passie voor sport uit andere sectoren die de sportindustrie willen gaan betreden.
 • Loopbaanbegeleiding: studenten krijgen gepersonaliseerde ontwikkelingsplannen, mentoring en kansen om hun professionele netwerk uit te breiden.

The Fast Track Program for International Sport Management is meer dan alleen een educatieve reis; het is een platform dat je loopbaan lanceert voor degenen die verder willen komen in de sportindustrie. Studenten leren theoretische concepten en worden vooral toegerust met de praktische vaardigheden en connecties, die essentieel zijn voor succes in dit dynamische veld.


Online informatiesessie over dit programma:

3 april 2024, 20.00u. – 21.00u. | Meld je hier aan

Fast Track Program for

International Sport Management

Het Fast Track Program for International Sport Management in Amsterdam biedt een dynamische mix van face-to-face en online leerervaringen met veel flexibiliteit. Via een compleet en efficiënt programma ontwikkel jij jezelf tot een veelzijdige sportmanagement professional, uitgerust met de juiste visie en vaardigheden om te presteren in een sportindustrie die continu in ontwikkeling is.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *