Johan Cruyff Institute educates athletes, sport and business professionals to become Leaders in Sport Management

MISSIE, VISIE EN WAARDEN

Het Johan Cruyff Institute is een krachtige mix van docenten, medewerkers en partners die een passie delen om de volgende generatie leiders in sport business op te leiden in het belang van de sporters, sport partners, organisaties en de studenten zelf.

Johan Cruijff zei: “Mijn visie op sportmanagement is vrij eenvoudig. Ik vind dat meer mensen met een passie voor sport de sportorganisaties moeten leiden”. Bij het Johan Cruyff Institute weten we dat een passie voor sport ook de drijvende kracht kan zijn voor onderwijs en talentontwikkeling. Onze studenten, van topsporters tot sport – en business professionals, hebben één gemeenschappelijk doel: de volgende generatie leiders in sportmanagement worden.

De wijze waarop we deze visie in de praktijk brengen is gebaseerd op gezond verstand, pragmatisme, intuïtie en optimisme. We geloven dat je uitdagingen het beste samen aan kunt gaan, vanuit team spirit, gericht op deskundigheid, anderen inspirerend en ten behoeve van iedereen.

Johan Cruyff“Naar mijn mening bezitten sporters een aantal belangrijke kwaliteiten. Ze zijn betrokken, prestatie- en doelgericht. Met dergelijke kwaliteiten en de juiste opleiding, kunnen ze succesvolle professionals worden in de sportwereld. Niemand kan de belangen van de sport beter dienen dan iemand met het hart van een sporter.”Johan Cruijff, oprichter

WAARDEN
Waarden - Johan Cruyff Institute

Groei

Meer dan 9.000 studenten wereldwijd hebben online, on-site en on campus onze studieprogramma’s gevolgd in sportmanagement, sportmarketing, sponsoring, coaching en football business. Zij zijn de volgende generatie van leiders die klaar staat om sportorganisaties over de hele wereld te managen.

Internationaal zijn we aanwezig met 4 Johan Cruyff Institute (post-hbo en executive education) en internationale vertegenwoordigers, 3 Johan Cruyff Academy (hbo) en 4 Johan Cruyff College (mbo).

LEERMODEL

Onze opleidingen zijn ontworpen door experts uit de sportindustrie en worden verrijkt met persoonlijke ervaringen van docenten en studenten. Onze programma’s zijn onderscheidend en worden op maat gemaakt om aan de specifieke behoeften van sporters en sportprofessionals te voldoen. De indrukwekkende leerervaring die onze studenten opdoen wordt versterkt door ons leermodel, dat door de volgende aspecten wordt gekenmerkt:

  • 100% gericht op sport
  • Student centraal
  • Gebaseerd op het uitgangspunt ‘Leren door te doen‘
  • Flexibel, divers en gebruikmakend van de laatste technologie
  • Motiverend, communicatief en participerend
  • Aangepast aan ieders werklast en beschikbaarheid

DOCENTENTEAM

Onze programma’s worden geleid door deskundigen uit de sportindustrie die doceren combineren met onderzoek en de beroepspraktijk. Dankzij hun ervaring en kennis heeft het Johan Cruyff Institute een breed portfolio ontwikkeld van real-life cases, concepten, oefeningen en studiemateriaal voor gedegen carrièreontwikkeling.

NETWERKEN & ALUMNI CRUYFF INSTITUTE

Johan Cruyff Institute biedt studenten, alumni, docenten en leden van het netwerk de mogelijkheid om onderling contact te leggen en samen te werken en hun passie voor sport en hun professionele expertise te delen.

Het digitale platform Alumni Cruyff Institute biedt oud-studenten de mogelijk om contact te onderhouden met studiegenoten en nieuwe contacten te leggen met alumni van de Johan Cruyff Colleges, Johan Cruyff Academies en Johan Cruyff Institutes, om zo nieuwe ervaringen op te doen en samen initiatieven te ontwikkelen om professioneel te blijven groeien.

Het platform is zo ontworpen dat je comfortabel kan navigeren door de verschillende secties. Je kunt er profiteren van aanbiedingen en kortingen. In het Knowledge Center vind je artikelen zodat je op de hoogte kunt blijven van de nieuwste trends in de internationale sportsector, kunt deelnemen aan webinars of toegang kunt krijgen tot vooraf opgenomen academische sessies, evenals vele andere bronnen.

De netwerk-sectie van het Alumni Cruyff Institute platform biedt een ontmoetingspunt voor alumni om in contact te komen met andere alumni, ervaringen te delen, ideeën te bespreken en positieve synergieën te creëren ten voordele van iedereen. Degenen die in deze ‘League’ spelen, kunnen via hun Cruyff Alumni Club alle andere alumni-leden vinden (georganiseerd per studieniveau).

In een later stadium zal het Alumni Cruyff Institute platform haar leden ondersteunen bij het managen van hun professionele ontwikkeling via Career Services (vacatures en stages). Er komt ook een Cruyff Alumni Shop, een online winkel waar je exclusief de officiële producten van het Johan Cruyff Institute kunt kopen.

STAGES
Ons Corporate Internship Program is een natuurlijk resultaat van het wereldwijde netwerk van het Johan Cruyff Institute. Stages zijn een verrijkende ervaring voor zowel de stageverlenende instellingen als studenten. Ze dragen bij aan de professionele ontwikkeling van de organisatie en bieden studenten de kans om toe te treden tot de sportwereld, mee te draaien in een sportorganisatie en hun nieuw verworven kennis en vaardigheden toe te passen.

JOBS IN SPORTS
Het Johan Cruyff Institute fungeert als platform tussen vacaturekandidaten en werkgevers in sport en bedrijfsleven. Veel bedrijven richten zich tot het Johan Cruyff Institute als ze zoeken naar kandidaten met een ‘sportieve mentaliteit’.

Daarnaast heeft het Johan Cruyff Institute een samenwerking met GlobalSportJobs; beide organisaties ondersteunen loopbaanservices voor alumni in de sport arbeidsmarkt. Wij kondigen ook regelmatig sportvacatures en nieuwe sportprojecten aan via onze eigen kanalen.

Vacatures in de internationale sportmarkt (GlobalSportsJobs):