HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

De Johan Cruyff Academy biedt topsporters de mogelijkheid om topsport en een full-time studie te combineren. Aan de Johan Cruyff Academy volg je de opleiding Sportmarketing, een leerroute van de hbo-opleiding Commerciële Economie. Om toegelaten te worden dien je deel uit te maken van de nationale top in jouw sport in jouw leeftijdsklasse.

Er zijn Johan Cruyff Academies in Amsterdam, Groningen en Tilburg. Deze Johan Cruyff Academies zijn onderdeel van hogescholen.

DOELSTELLINGEN

Op de Johan Cruyff Academy word je voorbereid op een loopbaan als marketeer of manager in de sportwereld. Na voltooiing van hun studie kunnen studenten de theorie van commerciële economie toepassen in de sportindustrie vanuit verschillende invalshoeken, zoals sponsoring, producten en diensten, evenementen, faciliteiten, media en (begeleiding van) topsporters.

Alumni kunnen ook kiezen voor gelijksoortige functies buiten de sport of doorstuderen en hun Master halen, bijvoorbeeld de Master in Sports Management of Sports Marketing aan het Johan Cruyff Institute.

VOOR WIE

De Johan Cruyff Academy is ontworpen voor topsporters in Nederland die sport op het hoogste niveau beoefenen.

Sporters die naast talent over doorzettingsvermogen, discipline en geloof in eigen kunnen beschikken, hebben de kans de top te halen. Dat zijn ook de eigenschappen die nodig zijn om de pittige combinatie topsport-studie te verwezenlijken. Dit vereist discipline, een verantwoordelijke studiehouding en planning & communicatie; Je moet je studie oppakken als een ondernemer.

Topsporters die een vierjarige hbo-opleiding hebben afgerond zijn gewild op de arbeidsmarkt. Met hun sportachtergrond en winnaarsmentaliteit hebben zij aangetoond over competenties te beschikken waar veel bedrijven op zoek naar zijn.

PROGRAMMA

De Johan Cruyff Academy biedt een hbo-opleiding sportmarketing, een leerroute van Commerciële Economie. De eerste twee jaar bestaan uit verschillende vakken en opdrachten. In het derde jaar loop je stage en kies je een minor (een specialisatie). Het vierde jaar bestaat uit theorie (onderwijs, gastsprekers) en je afstudeerstage.

Nieuwe kennis is direct toepasbaar in je sportomgeving. Je leert bijvoorbeeld hoe je een strategisch marketingplan, communicatieplan of sponsorbeleid opstelt, en hoe je leiding geeft aan de organisatie van een (sport)evenement.

DOCENTENTEAM

De docenten van de Johan Cruyff Academy zijn mensen met veel ervaring in de topsport. Zij hebben zelf op (hoog) niveau gesport of hebben veel ervaring in de sportbranche. Hierdoor kunnen zij je nog beter ondersteunen in de combinatie sport en studie.

MEER INFORMATIE

Johan Cruyff Academy