Johan Cruyff Institute bij Sportsbiz Africa Forum om academische expertise in te brengen

Johan Cruyff Institute draagt met zijn academische expertise bij aan het Sportsbiz Africa Forum dankzij een samenwerkingsovereenkomst met Rwanda Events. Het evenement is bedoeld om de Afrikaanse sportindustrie te bevorderen

Sport is een van de snelst groeiende sectoren in Afrika. Met een geschatte waarde van 3,3 miljard dollar wordt verwacht dat deze trend zich de komende jaren zal voortzetten, waarbij belangrijke sectoren zoals sponsoring, sporttoerisme en talentontwikkeling de groei zullen stimuleren. In deze context wordt op 26 en 27 september 2024 het Sportsbiz Africa Forum gehouden, om de vooruitgang van de sportindustrie in Afrika te versnellen. Door een samenwerking met de organisatoren Rwanda Events, zal Johan Cruyff Institute zijn academische expertise inbrengen gedurende dit forum door middel van een reeks masterclasses. Deze sessies gaan over belangrijke onderwerpen zoals het genereren van inkomsten via sportfaciliteiten, sporttoerisme en het activeren van sportsponsoring.

Christian Gakwaya, CEO van GAMMA, benadrukte het belang van deze overeenkomst bij het bevorderen van de sportindustrie in Afrika: “Het ontwikkelen van sporteconomie in Afrika vereist gekwalificeerd personeel dat in staat is om aan de behoeften van de markt te voldoen en de groei ervan te leiden. Het masterclassprogramma van het SportsBiz Africa Forum is een strategisch antwoord op deze behoefte aan human resources. SportsBiz Africa Forum werkt samen met het Johan Cruyff Institute, als academische partner voor deze eerste editie, gepland voor 26 tot 28 september 2024 in Kigali, Rwanda.”

Johan Cruyff Institute naar Sportsbiz Africa Forum.

Cristina Pales, marketing director van Johan Cruyff Institute en Yannick L. Olimbo Diouf, projectmanager voor marketing, sponsoring en partnerships bij Sportsbiz Africa.

Sportsbiz Africa Forum, dat wordt gehouden in Kigali, de hoofdstad van Rwanda, heeft als doel de sportindustrie te positioneren door Afrikaans talent op te leiden om het sportondernemingsklimaat op het hele continent te bevorderen. Het evenement bestaat uit vijf verschillende onderdelen: conferentie, tentoonstelling, masterclass, minitoernooien en sociale evenementen. Met het doel om de Afrikaanse sportindustrie een impuls te geven, zal het forum zich richten op belangrijke onderwerpen zoals talentontwikkeling, sportmanagementinnovatie en groei van de sportinfrastructuur. Er worden deelnemers uit alle sectoren van de sportindustrie verwacht: eigenaren en managers van sportclubs, sportmakelaars, touroperators, investeringsbedrijven, enzovoort.

De vier masterclasses die worden gegeven door Johan Cruyff Institute tijdens het Sportsbiz Africa Forum combineren theoretische kennis met praktische toepassingen op professioneel gebied. Deze aanpak biedt deelnemers waardevolle inzichten en mogelijkheden om hun professionele vaardigheden te verbeteren. De masterclasses zullen de volgende onderwerpen behandelen:

Inkomsten genereren in sportlocaties

Sportlocaties zijn cruciaal voor het genereren van inkomsten voor teams, competities en de sportindustrie in het algemeen. Deze masterclass analyseert verschillende innovatieve strategieën en optimalisatietechnieken om de inkomstenstromen van deze sportlocaties aanzienlijk te verbeteren.

Sporttoerisme: Economische impact en groei stimuleren

Sporttoerisme is een dynamische sector die de aantrekkingskracht van sport combineert met het verkennen van nieuwe toeristische bestemmingen. Door fans, sporters en organisatoren van evenementen van over de hele wereld aan te trekken, genereert sporttoerisme aanzienlijke inkomsten en stimuleert het lokale economieën. In deze masterclass wordt de belangrijke bijdrage van sporttoerisme aan de economie onderzocht.

Duurzaamheid in de sport

De afgelopen jaren is de rol van duurzame praktijken in de sportindustrie aanzienlijk toegenomen. Sportevenementen, sportfaciliteiten en sportorganisaties vinden hun ecologische stempel steeds belangrijker en passen vaker milieuvriendelijke praktijken toe. Deze masterclass analyseert de stand van zaken rond dit onderwerp en de verschillende sociale en politieke kaders die een rol spelen in de sport.

Sportsponsoring activeren en rendement maximaliseren

Sportsponsoring is een krachtig middel voor merken om een band op te bouwen met hun publiek en om loyaliteit te bevorderen. Maar om er de vruchten van te plukken, moeten bedrijven deze sponsoring strategisch activeren en ervoor zorgen dat ze hun rendement op investeringen maximaliseren. Deze masterclass richt zich op de verschillende soorten sponsoring en technieken om het rendement te maximaliseren en de impact ervan te meten.

Deze samenwerking tussen Johan Cruyff Institute en Rwanda Events is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het educatieve en professionele landschap van sportmanagement in Afrika. Het Sportsbiz Africa Forum legt daarom de basis voor toekomstige groei en ontwikkeling in de sportindustrie op het Afrikaanse continent.

Het educatieve gedachtegoed van Johan Cruijff

Cruyff Education

Cruyff Education biedt studieprogramma's om sporters en business professionals met een passie voor sport op te leiden en bestaat uit naast de meer dan 90 programma's die Johan Cruyff Institute aanbiedt, ook uit Johan Cruyff Academy (hbo) en Johan Cruyff College (mbo), waar topsporters hun sport met een opleiding combineren. Meer dan 10.000 studenten zijn inmiddels binnen ons internationale netwerk opgeleid, zowel on-campus, als blended als online.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *