ECA lanceert Academy Management Programma in samenwerking met Johan Cruyff Institute

Academiedirecteuren en managers van clubs uit heel Europa worden uitgenodigd om deel te nemen aan een gloednieuw initiatief van ECA in samenwerking met Johan Cruyff Institute, dat dit najaar van start gaat

Het ECA Academy Management Programma (AMP) is gericht op het ondersteunen en inspireren van de volgende generatie directeuren en managers binnen Europese clubacademies. Het betreft het nieuwste aanbod van ECA Campus.

De algemeen manager van Johan Cruyff Institute, Mariël Koerhuis zei erover: “We zijn er trots op dat we door de European Club Association zijn geselecteerd om dit programma te ontwikkelen. Aan ons is gevraagd een significante bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het management van voetbalacademies in Europa en dat is een verantwoordelijkheid die we met alle plezier aangaan. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met de ECA bij het leveren van een hoogwaardig programma voor de beste talentontwikkeling in het voetbal in heel Europa.”

“We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met de ECA bij het leveren van een hoogwaardig programma voor de beste talentontwikkeling in het voetbal in heel Europa” – Mariël Koerhuis, algemeen manager van Johan Cruyff Institute

Degenen die bij de academies werken worden uitgenodigd zich aan te melden voor het programma dat in november van start gaat. De sluitingsdatum voor kandidaten om zich in te schrijven is 27 oktober 2023. De brochure kun je hier downloaden.

Het blended studieprogramma voor leidinggevenden is een product van de ECA Youth Football Strategy and Working Group en streeft ernaar medewerkers en academies te helpen hun volledige potentieel te realiseren. Door middel van een op maat gemaakte en flexibele aanpak, is een programma ontworpen dat rekening houdt met de specifieke behoeften en doelstellingen van de deelnemers, waarbij wordt gewerkt aan de hand van praktijkgerichte case studies om individuele groei op belangrijke gebieden van het academiemanagement te ondersteunen.

ECA voetbalontwikkeling manager, Pouya Yaghoubinia zegt: “Het programma bestaat uit zowel academische als pragmatische elementen, en is een unieke kans voor degenen die binnen het management van de academie werken om zichzelf persoonlijk en professioneel uit te dagen.”

“Het programma bestaat uit zowel academische als pragmatische elementen, en is een unieke kans voor degenen die binnen het management van de academie werken om zichzelf persoonlijk en professioneel uit te dagen” – Pouya Yaghoubinia, ECA voetbalontwikkeling manager

Johan Cruyff Institute bestuurslid, Jordi Cruijff voegde eraan toe: “Mijn vader was erg begaan met de ontwikkeling van jonge spelers, zoals iedereen weet. Het is geweldig dat dit programma bij zal dragen aan de ontwikkeling van de academies met een managementmodel dat geïnspireerd is op de filosofie van mijn vader. In het profvoetbal is het resultaat belangrijk, maar in de jeugdopleidingen gelden ook andere zaken; het gaat erom een jonge speler te trainen om steeds beter te worden. Als academiedirecteur heb je waarschijnlijk je eigen aanpak om de dingen te doen, maar het is ook belangrijk om open te staan en van anderen te leren. Ik hoop dat dit programma goed zal inspelen op het doel van de ECA om de clubs nieuwe instrumenten te bieden, die uiteindelijk het Europese voetbal van de toekomst ten goede zullen komen.”

“Het is geweldig dat we bijdragen aan de ontwikkeling van de academies via een managementmodel dat geïnspireerd is op de filosofie van mijn vader; Ik hoop echt dat het de doelstelling van de ECA zal verwezenlijken om clubs nieuwe instrumenten te bieden die uiteindelijk ten goede zullen komen van het Europese voetbal van de toekomst” – Jordi Cruijff

Het ECA AMP is een programma van negen maanden, dat loopt van november 2023 tot juli 2024, en staat open voor mensen die een Academy-rol vervullen bij ECA clubs. Het blended programma combineert online en on-campus leren, en wordt georganiseerd door Europese topvoetbalclubs zoals AFC Ajax, Manchester City FC en Club Brugge.

De online modules behandelen strategische en operationele managementontwikkeling, het managen van mensen, inclusief leiderschap en samenwerken met de community, voetbalontwikkeling en een eindproject. Daarnaast wordt er binnen drie modules een 3-4-daagse persoonlijke training op locatie aangeboden, op top-academielocaties in heel Europa.

ECA lidmaatschap projectleider, Jeremy Cottino, zei: “ECA onderkent het belang van het maximaliseren van de mogelijkheden voor interactie, discussie, uitwisseling en sociale en plezierige momenten met collega’s. Daarom zullen drie van de kernmodules op locatie plaatsvinden.”

Een ander belangrijk element van het ECA AMP is studiebegeleiding en coaching, waarbij het belang van zelfleiderschap wordt benadrukt, om deelnemers in staat te stellen uit te blinken in hun rol. Het coachingprogramma is erop gericht de deelnemers te helpen meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te geven en meer veerkracht te ontwikkelen. Door vaardigheden op het gebied van zelfleiderschap te ontwikkelen, zullen de deelnemers beter toegerust zijn om hun persoonlijke groei te stimuleren en effectief met uitdagingen om te gaan,

Voor meer informatie over het ECA AMP-programma, of andere ECA Campus studieprogramma’s, neem s.v.p. contact op met campus@ecaeurope.com.

Het ECA

Academy Management Programma

Dit blended programma voor leidinggevenden (9 maanden) is een product van de ECA Youth Football Strategy and Working Group en streeft ernaar om personen en academies te helpen hun volledige potentieel te realiseren. Door middel van een op maat gemaakte en flexibele aanpak wordt het programma ontworpen, rekening houdend met de specifieke behoeften en doelstellingen van de deelnemers, waarbij wordt gewerkt aan de hand van praktijkgerichte casestudies om individuele groei op belangrijke gebieden van het academiemanagement te ondersteunen.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *