Johan Cruyff Institute zet zich in voor talentontwikkeling van mixed martial arts (MMA) sporters

Dankzij een samenwerkingsovereenkomst met de Global Association of Mixed Martial Arts (GAMMA) kan Johan Cruyff Institute de talentontwikkeling bij mixed martial arts bevorderen

Johan Cruyff Institute en de Global Association of Mixed Martial Arts (GAMMA) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de wederzijdse inzet voor sportopleidingen van topkwaliteit en mixed martial arts (MMA) promotie op wereldwijd niveau. Mixed martial arts is een van de snelst groeiende sporten ter wereld, met een publieksgroei die elk jaar toeneemt.

GAMMA is een internationale sportbond die zich inzet voor de wereldwijde promotie en ontwikkeling van mixed martial arts. Haar missie is het bevorderen van de groei van mixed martial arts op zowel professioneel als amateurniveau. Om dit doel te bereiken, biedt het ontwikkelingsmogelijkheden voor sporters, coaches en managers. Dankzij de samenwerkingsovereenkomst met Johan Cruyff Institute kan GAMMA de sport naar een nieuw niveau van erkenning en professionaliteit tillen.

Alexander Engelhardt, voorzitter van GAMMA, benadrukte het belang van deze overeenkomst voor het stimuleren van opleidingen voor haar leden: GAMMA’s visie is om een onderwijstraject op te zetten dat voldoet aan de uiteenlopende behoeften van alle MMA-deelnemers, dat persoonlijke en professionele groei stimuleert en deelname op alle niveaus van de sport mogelijk maakt. Daarom ondersteunen we de samenwerking met Johan Cruyff Institute en zijn we er trots op dat we onze leden innovatieve studieprogramma’s en verschillende andere mogelijkheden kunnen bieden, waaronder studiebeurzen, stages en banen in de sport.

Deze overeenkomst legt specifieke acties vast op het gebied van talentontwikkeling. Johan Cruyff Institute zal GAMMA medewerkers en leden korting geven op zijn opleidingen, waaronder masteropleidingen, post-hbo programma’s, en gespecialiseerde cursussen. Daarnaast zal de overeenkomst de uitwisseling van kennis en ervaringen tussen beide organisaties bevorderen. Het legt ook de basis voor samenwerking tussen de twee instellingen bij het bevorderen van activiteiten en programma’s en het organiseren van specifieke webinars.

Het educatieve gedachtegoed van Johan Cruijff

Cruyff Education

Cruyff Education biedt studieprogramma's om sporters en business professionals met een passie voor sport op te leiden en bestaat uit naast de meer dan 90 programma's die Johan Cruyff Institute aanbiedt, ook uit Johan Cruyff Academy (hbo) en Johan Cruyff College (mbo), waar topsporters hun sport met een opleiding combineren. Meer dan 10.000 studenten zijn inmiddels binnen ons internationale netwerk opgeleid, zowel on-campus, als blended als online.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *