The Cruyff Athlete Fund kent aan acht sporters een studiebeurs toe voor studiejaar 2024-25

Andrea Vilaró (basketbal); Maria Pitarch (boogschieten); Lucila Venegas (voetbal); Maria Echezarreta Fernandez (voetbal); Alejandro Velazco (handbal); Carla Ubasart (judo); Jordi Deumal Torroella (handbal) en Marc Miralles (hockey) zijn de sporter die door Johan Cruyff Institute een studiebeurs krijgen om zich te professionaliseren in sportmanagement dankzij The Cruyff Athlete Fund

Tijdens het academisch jaar 2024-25 zullen acht internationale sporters deelnemen aan opleidingen van Johan Cruyff Institute dankzij The Cruyff Athlete Fund. Het doel van dit initiatief is om de overgang van professionele sporters naar de wereld van sportmanagement te bevorderen door middel van opleidingen, als onderdeel van MVO-programma (maatschappelijk verantwoord ondernemen) van Johan Cruyff Institute.

Dit initiatief sluit naadloos aan bij de visie van Johan Cruijff en is een manier om zijn gedachtegoed voort te zetten. Door de duale carrière die de sportprofessionals ontwikkelen, kunnen zij een bijdrage leveren aan de sportsector dankzij hun uitgebreide sportervaringen en een solide academisch programma. Voor de sporters is het een uitstekende kans om een volgende stap te zetten in hun carrière, zowel tijdens hun actieve periode als topsporter, als daarna.

Dit is de zesde editie van de uitreiking van de studiebeurzen sinds de oprichting van The Cruyff Athlete Fund. Johan Cruyff Institute verwelkomt de volgende sporters in de Master in Sport Business Online (specialisatie sportmanagement), Master in Football Business Online, Postgraduate Diploma in Sport Management Online, en het Postgraduate Diploma in Sport Marketing and Sponsorship Online:
 


Andrea Vilaro

Andrea Vilaró Aragones (31 jaar, Spanje). Professionele basketbalspeelster, loopbaan bij Club Bàsquet Universitari de Barcelona en Segle XXI. Tot haar sportieve prestaties behoren de Spaanse competitie (2020-21, 2021-22), Copa de la Reina (2020, 2022) en een Spaanse Supercup (2020-21) met Perfumerías Avenida. Internationaal won ze een gouden medaille op het EK van 2019 met het Spaanse nationale team. “”Het krijgen van een studiebeurs van Johan Cruyff Institute biedt mij een nieuwe uitdaging in mijn sportieve en academische loopbaan. Een spannende reis die zeker waardevolle lessen zal opleveren voor mijn toekomst”, zegt Andrea. Volledige studiebeurs voor de Master in Sport Business Online – specialisatie in sportmanagement.


Maria Pitarch

Maria Pitarch (24 jaar, Spanje). Boogschutter uit Vespella de Gaià, sportloopbaan bij Club de Tir amb Arc Caldes de Montbui en CAR Sant Cugat. Tot haar sportieve prestaties behoren een zilveren medaille met het team op het WK Veldschieten in 2022, evenals brons op de Europese Jeugdkampioenschappen (2018) en het WK Jeugd Boogschieten (2019). “Deze studiebeurs is een eer en een unieke kans. Ik ben erg dankbaar en kijk uit naar de mogelijkheid om een opleiding te doen bij Johan Cruyff Institute. Mijn doel is om deze ervaring maximaal te benutten en bij te dragen aan de ontwikkeling van de sport, vooral de minder bekende sporten met veel groeipotentieel. Deze kans is een stimulans voor mijn sportieve en professionele carrière”, zegt ze. Volledige studiebeurs voor Master in Sport Business Online – specialization in sportmarketing en spnsoring.


Lucila Venegas

Lucila Venegas (43 jaar, Mexico). Mexicaanse voetbalscheidsrechter die sinds 2008 internationaal werkt, sinds haar benoeming door de FIFA. In 2017 was Venegas de eerste vrouw die een finale van de Vrouwen Liga MX floot en in 2019 vertegenwoordigde ze Mexico op het WK voor vrouwen in Frankrijk. Ze was ook scheidsrechter op de Olympische – en Pan-Amerikaanse Spelen. In 2017 ontving ze de CONCACAF-prijs voor scheidsrechter van het jaar. “Deze studiebeurs helpt me om een stap vooruit te zetten in mijn carrière, die geweldig was maar nu tot het verleden behoort. Ik wil een bekwaam professioneel niveau bereiken en voetbal vanuit een ander perspectief bestuderen. Ik wil het voetbal graag positief beïnvloeden en ook een legacy achterlaten die anderen zal helpen”, zegt Lucila. Volledige studiebeurs voor de Master in Football Business Online.


María

María “Cheza” Echezarreta Fernández (22 jaar, Spanje). Een Spaanse voetbalster die is begonnen bij de jeugdteams van C.D. Femiastur en het vrouwenteam van Real Oviedo. Ze speelt nu als keepster in de Spaanse professionele vrouwenvoetbalcompetitie (LPFF) bij Costa Adeje Tenerife. Ze voetbalt ook internationaal met het Spaanse nationale vrouwenteam in de jeugdcategorieën. “Het is een eer om deze studiebeurs te ontvangen. Deze master stelt me in staat om zowel persoonlijk als professioneel te blijven groeien. Ik zal deze kans benutten om te investeren in mijn bedrijf en om mensen te ontmoeten met vergelijkbare doelen en ambities”, zegt ze. Volledige studiebeurs voor de Master in Sport Business Online – Specialization in Sport Management.


Alejandro Velazco

Alejandro Velazco (30 jaar, Uruguay). Hij is een handbalspeler die momenteel bij Colegio Alemán speelt. Hij handbalt op internationaal niveau met het Uruguayaanse handbalteam. Tot zijn prestaties behoren brons op het Zuid-Amerikaanse en Centraal-Amerikaanse handbalkampioenschap voor mannen (2020) en brons op de Zuid-Amerikaanse Spelen (2022). “Het ontvangen van deze studiebeurs in sportmanagement is een unieke en waardevolle kans, ik ben erg dankbaar dat ik deze kans krijg en vastbesloten om elke ervaring en bron die mij geboden wordt, maximaal te benutten, met als doel een positieve bijdrage te leveren aan de sportwereld”, zegt Alejando. Studiebeurs voor de Master in Sport Business Online – specialisatie in sportmanagement.


Carla Ubasart

Carla Ubasart (29 jaar, Spanje). Zij is een judoka afkomstig van Club Judo Getafe. Ze verblijft momenteel in het High Performance Center en is lid van het Spaanse nationale judoteam in de categorie -57 kg. Ze won goud op de Sarajevo European Open in 2022 en zilver op de Warsaw European Open in 2022. “Bedankt voor deze kans, ik was enorm bij toen ik het grote nieuws hoorde. Ik kan nu studeren bij een van de meest prestigieuze centra in de wereld op sportgebied en met mijn ervaring als sporter weet ik zeker dat ik straks goed voorbereid zal zijn om mijn steentje bij te dragen in de wereld van sportmanagement”, zegt Carla. Volledige beurs voor het Postgraduate Diploma in Sport Management Online.


Jordi Deumal Torroella

Jordi Deumal Torroella (31 jaar, Spanje). Een handballer van Handbol Palautordera. Hij speelde ook bij BM La Roca en Barça B. Sinds 2017 speelt hij in Frankrijk bij Saran Loiret Handball. Naast zijn sportcarrière is Jordi ook industrieel ingenieur, afgestudeerd aan de Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). “Heel veel dank voor deze geweldige kans. Het ontvangen van de studiebeurs van The Cruyff Athlete Fund is een voorrecht voor mijn verdere ontwikkeling en mijn toekomstige projecten. Ik kijk ernaar uit om aan het programma te beginnen.” zegt hij. Volledige studiebeurs voor het Postgraduate Diploma in Sport Management Online.


Marc Miralles

Marc Miralles (26 jaar, Spanje). Een hockeyspeler van CD Terrassa. Hij speelt momenteel bij in de Nederlandse Hoofdklasse bij Bloemendaal en voor het Spaanse nationale team. In 2017 won Miralles brons met het Spaanse onder-21 team op het Euro Hockey Junior kampioenschap. Hij werd uitgeroepen tot de beste speler van de MGS-competitie 2021-2022, toen hij speelde bij Real Club de Polo Barcelona. “Het ontvangen van deze beurs is een unieke kans om me verder te ontwikkelen in de twee gebieden waar ik het meest gepassioneerd over ben, terwijl ik ook mijn sportcarrière kan blijven ontwikkelen”, zegt Marc. Halve studiebeurs voor het Postgraduate Diploma in Sport Marketing and Sponsorship.

Studiebeurzenfonds

The Cruyff Athlete Fund

Onze oprichter, Johan Cruijff, had de sterke wens om sporters te ondersteunen in hun duale loopbaan, zodat zij een succesvolle overgang kunnen maken van sport naar sportmanagement, nadat zij stoppen met professionele sport. Hij vond dat sporters het best zijn toegerust om sportorganisaties te leiden, omdat zij sport zelf hebben meegemaakt en daardoor de specifieke kenmerken ervan begrijpen en de sportwaarden het beste kunnen vertegenwoordigen in de sportindustrie. Het Johan Cruyff Institute brengt Johan’s legacy in de praktijk via The Cruyff Athlete Fund, ons studiebeurzenfonds voor sporters.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *