Het Johan Cruyff Institute zet zich in voor welzijn in de sportsector

Johan Cruyff Institute en Wellbeing Science Institute hebben gezamenlijk een uniek en innovatief programma ontwikkeld, ‘Leading with Self-Awareness’, dat gaat over de juiste mentaliteit, eigenschappen en vaardigheden die nodig zijn om een leider en een rolmodel te zijn in het bedrijfsleven en de sportsector

Het doel van het programma ‘Leading with Self-Awareness’ (‘Leiden vanuit zelfbewustzijn’) is dat professionals in de sportwereld en het bedrijfsleven hun leiderschapsvaardigheden, mentaliteit en persoonlijk welzijn trainen, waardoor ze zich ontwikkelen tot uitstekende leiders en rolmodellen in de sport- en zakenwereld. Het programma, dat in februari 2024 start, streeft naar het ontwikkelen van zelfkennis en vaardigheden om huidige en toekomstige organisaties te leiden, waar welzijn een fundamentele rol speelt bij het behalen van topprestaties, op individueel niveau en via teamwerk.

“Ons doel is om samen te werken met de besten ten behoeve van sport en samenleving, net zoals Johan Cruijff dat in zijn tijd deed”, zegt Mariël Koerhuis, algemeen manager van Johan Cruyff Institute. Volgens Steve Johnson, CEO van Wellbeing Science Institute, is “het onze missie om mensen, organisaties en communities te helpen bloeien. Door samen te werken met een toonaangevende organisatie als Johan Cruyff Institute kunnen we die impact vergroten.” Johan Cruyff Institute brengt jarenlange ervaring in sportmanagement en leiderschap met zich mee, terwijl de aanpak van het Wellbeing Science Institute gebaseerd is op de aanpak en inzichten vanuit de welzijn wetenschap en positieve psychologie.

“Ons doel is samen te werken met de besten ten behoeve van sport en samenleving, zoals Johan Cruijff dat in zijn tijd deed” – Mariël Koerhuis, algemeen manager van Johan Cruyff Institute

‘Leading with Self-Awareness’ wordt van februari tot augustus 2024 in het Engels verzorgd en bestaat uit zes modules die via blended learning worden gegeven. De eerste module van het programma is on-campus in Amsterdam bij het Johan Cruyff Institute, waar de basis wordt gelegd van het programma en de deelnemers de kans krijgen voor directe interactie met programmaleiders en medestudenten. De volgende vier modules worden daarna online verzorgd, waarbij er onderwerpen aangeboden worden die je in je eigen tempo kunt doen, onafhankelijk van tijd- en plaats, waarna een groeps-coaching-sessie volgt.

“Onze missie is mensen, organisaties en communities te helpen bloeien. Door samen te werken met een toonaangevende organisatie als Johan Cruyff Institute kunnen we die impact vergroten” – Steve Johnson, CEO van Wellbeing Science Institute

 

Module zes is opnieuw face-to-face, waarbij de deelnemers die dan verder gevorderd zijn in het programma, de kans krijgen hun nieuwe kennis en vaardigheden toe te passen. Deze module vindt plaats op onze campus in Barcelona, de Olympische stad die zo’n dynamische en uitzonderlijke leeromgeving biedt. Deze module vormt het hoogtepunt van het programma, onder andere dankzij een gastspreker die een waardevolle visie op de sector geeft. Daarnaast bestaat de module uit groepspresentaties waarbij de deelnemers de kans krijgen hun persoonlijke groei en nieuwe leiderschaps-tools te tonen, die ze tijdens het programma hebben vergaard.

Alison Johnson, hoofd ‘Leiderschap en Onderwijs’ bij het Wellbeing Science Institute, benadrukt het belang van bewuste en empathische leiders in de sector: “Leiders die zich bewust zijn van hun eigen capaciteiten, bouwen vertrouwen op en werken aan samenwerkingsrelaties die teams helpen hun volledige potentieel te bereiken. Leiderschap vereist mensen die bereid zijn voortdurend te luisteren, te leren en zich aan te passen, en deze leiders zullen rolmodellen zijn voor de volgende generatie, die sociale doelen en inclusie in de sport- en zakenwereld bevorderen.”

“Leiders die zich bewust zijn van hun eigen capaciteiten bouwen vertrouwen op en werken aan samenwerkingsrelaties die teams helpen hun volledige potentieel te bereiken” – Alison Johnson, hoofd ‘Leiderschap en Onderwijs’ bij Wellbeing Science Institute

 

‘Leading with Self-Awareness’ is ontworpen voor coaches, managers en leiders die de relevantie begrijpen van een nieuwe mentaliteit, motivatie en leiderschapsvaardigheden die in de sport- en businesswereld van de toekomst nodig zijn. Deelnemers krijgen de kans om wat ze tijdens het programma hebben geleerd, toe te passen in de laatste face-to-face module in Barcelona, ​​​​waar ze ook de kans krijgen om hun kennis te delen door middel van groepspresentaties.

Dankzij dit partnership zetten Johan Cruyff Institute en Wellbeing Science Institute een mijlpaal in de sportsector, door professionals de nodige tools te bieden om authentiek te leiden en samenwerking, innovatie en collectieve prestaties te bevorderen in de sport- en zakenwereld van de toekomst.

Informatie over

Leading with Self-Awareness programma

Een innovatief programma voor mentaal welzijn en de eigenschappen en vaardigheden die leiders nodig hebben om succesvol te zijn in de sport- en businesswereld van de toekomst. 'Leading with Self-Awareness' wordt in het Engels gegeven in de 'blended learning'-modaliteit en bestaat uit zes modules: twee modules on-campus in Amsterdam en Barcelona, en vier modules online. Het programma is ontworpen voor coaches, managers en leiders die begrijpen dat een nieuwe mindset, motivatie en leiderschapsvaardigheden nodig zijn voor succesvolle organisaties van de toekomst.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *