Aftrap extra editie Master in Coaching met Olympische namen

Tien fanatieke ‘Cruijff-studenten’ zijn afgelopen week met veel enthousiasme aan de Master in Coaching begonnen. Een éxtra editie welteverstaan, want dankzij de interesse die de start van de reguliere editie in september opriep, ontstond er zoveel interesse dat er is besloten is om nu ook een tweede programma van start te laten gaan.

Donderdag 19 januari werd er afgetrapt in het Frans Otten stadion door één van onze hoofddocenten, Maarten van Heeswijk. Deze eerste dag stond in het teken van kennismaking en persoonlijke presentaties. Tijdens de tweede dag van het lesblok stond het thema ‘Waarnemen & Coachen’ centraal.

Ook nu mogen we weer een aantal bekende sporters verwelkomen. Zo neemt Olympisch roeister Carline Bouw, die tijdens Rio 2016 een prachtige zilveren medaille won, deel aan het programma. Ook oud-Olympisch sprinter Troy Douglas maakt de aankomende tien maanden onderdeel uit van de groep student-coaches. “Ik wil uitzoeken wie ik ben als coach en in de juiste richting gewezen worden,” aldus de charismatische trainer, die sinds een paar maanden onderdeel is van de technische staf van Ajax.

Studenten extra editie - Master in Coaching - Johan Cruyff Institute

Studenten Master in Coaching in het Frans Otten Stadion

Hoewel de Masteropleiding gericht is op coaching binnen de sport, spreekt de filosofie van Johan ook buiten de sportwereld enorm aan. In dat kader sluiten tijdens deze editie wederom studenten vanuit branches aan, zoals de politie en commerciële bedrijven. Dit maakt de diversiteit in de groep extra uitdagend en interessant.

De coaches gaan de aankomende tien maanden met zichzelf aan de slag om zichzelf als mens te ontwikkelen om zo ook een betere coach voor anderen te worden, want zoals Johan altijd zei: “je kan anderen pas coachen als je jezelf kunt coachen.” In november ronden de studenten hun studie af.

We wensen alle coaches veel plezier en succes bij het bewandelen van dit nieuwe pad.

INFORMEER NAAR DE MASTER IN COACHING

De volgende editie van de Master in Coaching start in september en aanmelden kan al! In het programma bieden we een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. Het Johan Cruyff Institute baseert daarbij haar didactiek op de filosofie en uitgangspunten van Johan Cruijff. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Ook organiseren we regelmatig voorlichtingsdagen, die vrijblijvend bezocht kunnen worden, om kennis te maken met onze unieke ‘Cruyffiaanse’ aanpak. De eerstvolgende Voorlichtingsavond is op 16 februari van 18.30-20.00 uur. Bezoek de website van de Master in Coaching voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *