De Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en het Johan Cruyff Institute gaan samenwerken op onderwijsgebied

De UAB en het Johan Cruyff Institute hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijke onderwijs- en onderzoeksactiviteiten en maatschappelijke initiatieven te ontwikkelen

De organisaties zullen samen een Master in Sport Management gaan aanbieden, een leerstoel creëren met de Laureus Sport for Good Foundation en voorzien in de sportbehoeften van mensen met een handicap, in samenwerking met de Cruyff Foundation in Barcelona en de Fundació Autònoma Solidaria van de UAB. Deze overeenkomst biedt beide organisaties de mogelijkheid om een breder aanbod van onderwijs- en onderzoeksactiviteiten te implementeren om beter in te spelen op de behoeften van de constant groeiende sportsector.

Bovendien zal gezamenlijk een gratis online cursus ontwikkeld worden (ook bekend als MOOC: Massive Open Online Course) op het gebied van sportsponsoring via Coursera, het wereldwijd toonaangevende MOOC-platform, waar de UAB de eerste Spaanse universiteit was die toegelaten werd om haar cursussen aan te bieden.

De Universitat Autònoma de Barcelona en het Johan Cruyff Institute werken samen op het gebied van onderwijs

ONDERWIJS PROFESSIONAL LEADERS

Op onderwijsgebied zullen de UAB en het Johan Cruyff Institute samen een Master in Sport Management aanbieden in Barcelona (in het Spaans) en online in het Engels en in het Spaans. Dit programma, dat tot nu toe aangeboden werd door het Johan Cruyff Institute Barcelona, zal een ‘university master’s degree’ zijn door 60 ECTS credits te bieden via de economische faculteit van de UAB. De bedoeling is het programma aan te bieden vanaf studiejaar 2016-2017.

Na de studie zijn studenten in staat om sportmanagement-instrumenten te gebruiken om zakelijke kansen te herkennen, en middelen te optimaliseren en informatie te analyseren voor zakelijke besluitvorming. Daarnaast zal er nadruk liggen op de beginselen van integratie, gelijkheid tussen mannen en vrouwen, gelijke kansen, non-discriminatie en algemene toegankelijkheid.

De Master is primair bedoeld voor geïnteresseerden die lichamelijke opvoeding, economie, marketing, communicatie of toerisme hebben gestudeerd. De studie biedt onder andere carrièremogelijkheden op het vlak van bedrijfsmanagement en leiderschap in de sportsector, management van clubs en sportverenigingen, event en sport facility management, management van marketing- en sponsorprogramma’s en de creatie van nieuwe initiatieven in de sportsector.

Als het academische proces met betrekking tot de validatie van de kwalificatie van het Johan Cruyff Institute geheel is afgerond, kunnen geïnteresseerde studenten nader geïnformeerd worden over de te volgen procedure om in aanmerking te komen voor dit studieprogramma met de Universitat Autònoma de Barcelona.

NB: Studenten die in Amsterdam aan het Johan Cruyff Institute willen studeren, kunnen daar de Master in Sport Management volgen. Dit verandert dus niet!

INTEGRATIE ARBEIDSMARKT NA SPORTCARRIÈRE

De overeenkomst tussen UAB en het Johan Cruyff Institute biedt de mogelijkheid om een breder aanbod van onderwijs- en onderzoeksactiviteiten te implementeren, om in te spelen op de behoefte van de constant groeiende sportsector. De organisaties zullen met de Laureus Sport for Good Foundation een leerstoel creëren, waarbij het gaat om onderzoek naar relevante onderwijssystemen die de integratie in de arbeidsmarkt bevorderen.

FACILITEREN SPORTACTIVITEITEN VOOR GEHANDICAPTEN

Bovendien ligt het binnen de overeenkomst in de bedoeling dat de Fundació Autònoma Solidaria (FAS) van de UAB en de Cruyff Foundation in Barcelona initiatieven te gaan ontwikkelen om de integratie van personen met een handicap in sport te verbeteren.

Deze samenwerking is mogelijk omdat de activiteiten van de Cruyff Foundation en FAS veel overeenkomsten vertonen. De Cruyff Foundation stimuleert onder andere sportprojecten voor gehandicapte kinderen, terwijl FAS het zogenaamde PIUNE-programma kent, dat gericht is op aanpassingen om gelijke studiekansen te waarborgen: het aanbieden van special diensten, zoals begeleiding in aangepaste voertuigen, of pedagogische, curriculaire, technische, materiële, stedenbouwkundige en architectonische aanpassingen in sociale omgevingen.

De Universitat Autònoma de Barcelona en het Johan Cruyff Institute werken samen op het gebied van onderwijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *