Revolutie in het voetbal door Web3 en blockchain

Het Johan Cruyff Institute presenteert, in samenwerking met Zetly.io, een reeks van zes webinars gewijd aan de toepassing van Web3 en blockchain in de voetbalindustrie

Op een moment waarop de kruising van sport en geavanceerde technologie de toekomst definieert, bundelt het Johan Cruyff Institute de krachten met Zetly.io om een baanbrekende webinarreeks te presenteren. Ontworpen voor studenten, alumni, klanten, huidige medewerkers en toekomstig talent bij ‘s werelds toonaangevende voetbalclubs, hebben deze webinars tot doel het potentiële effect van web3 en blockchain op de sportindustrie te ontrafelen. Met gerenommeerde experts en coaches die gespecialiseerd zijn in marketing, verkoop en blockchaintechnologie, zal de serie de transformerende kracht van deze innovaties verkennen.

‘De digitale revolutie in het voetbal: navigeren door de Web3 wereld met Johan Cruyff Institute’

In een allesomvattend initiatief dat de toekomst van voetbal belooft te hervormen, zal het Johan Cruyff Institute, in samenwerking met Zetly.io, de complexiteiten van Web3- en blockchaintechnologieën ontrafelen. Deze uitgebreide webinarreeks, getiteld ‘De Digitale Revolutie in het Voetbal’, nodigt enthousiastelingen, professionals en clubs uit om een transformerende reis te maken naar het hart van het Web3-tijdperk.


1. De koers uitzetten: kennismaking met Web3 en Blockchain

6 maart 2024 | Webinar hier bekijken

De serie begint met een inzichtelijke webinar getiteld ‘De koers uitzetten: kennismaking met Web3 en Blockchain‘ (8 maart 2924). Deelnemers worden meegenomen door de evolutie van Web2 naar Web3 en krijgen inzicht in de basisconcepten die de aankomende revolutie in de voetbalindustrie ondersteunen. De sessie wordt afgesloten met een uitleg waarom blockchain de katalysator is voor verandering in de sportindustrie.


2. Tech ontketend: het ontsluiten van Web3-technologie voor voetbalclubs

20 maart 2024 | Webinar hier bekijken

Naarmate de serie vordert, worden deelnemers ondergedompeld in ‘Tech ontketend: het ontsluiten van Web3-technologie voor voetbalclubs‘ (20 maart 2024). Deze duik in de Web3-technologie zal de rol van cloud computing, edge-computing en datacentra verkennen. We gaan in op beveiligings- en privacyoverwegingen, schaalbaarheid en infrastructuureisen, waardoor voetbalclubs de essentiële kennis krijgen om door het Web3-landschap te navigeren.


3. Data in het spel: het maximale potentieel van data in Web3 voor voetbalclubs

3 april 2024 | Webinar hier bekijken

De derde sessie, ‘Data in het spel: het maximale potentieel van data in Web3 voor voetbalclubs‘ (3 april 2024), heeft tot doel de kracht van data in het Web3-tijdperk begrijpelijk te maken. Deelnemers worden uitgerust met strategieën voor efficiënte gegevensverzameling, opslag en integratie. Praktische toepassingen van veilig gegevensbeheer in sportclubs, verbeterd door blockchain, zullen het belang van het benutten van data in het nieuwe digitale tijdperk benadrukken.


4. Omarm de verandering: Voordelen en strategie van Web3 voor voetbalclubs

17 april 2024 | Meld je hier aan

In het daaropvolgende webinar ‘Omarm de verandering: Voordelen en strategie van Web3 voor voetbalclubs‘ (17 april 2024) zullen voetbalclubs de decentralisatie, transparantie en beveiligingsvoordelen van Web3 verkennen. Strategieën voor fan engagement en monetisatie zullen worden gepresenteerd, waardoor clubs een allesomvattende aanpak krijgen om Web3-technologieën in hun operaties te integreren.


5. Door de toekomst navigeren: Web3 integratie en vooruitzichten

8 mei 2024 | Meld je hier aan

Het webinar ‘Door de toekomst navigeren: Web3 integratie en vooruitzichten‘ (8 mei 2024) zal voetbalclubs begeleiden bij het creëren van een social mediastrategie voor Web3-integratie, het verkennen van marketing- en communicatietactieken en het zich voorstellen van een toekomst gedomineerd door Web3. De evolutie van fan engagement en verdienmodellen zal worden verkend, vergezeld van strategieën voor duurzame groei.


6. Uitdagingen, overwegingen en bedrijfsmodellen

22 mei 2024 | Meld je hier aan

De serie eindigt met ‘Uitdagingen, overwegingen en bedrijfsmodellen‘ (22 mei 2024), waar de focus verschuift naar het identificeren van de uitdagingen van het implementeren van Web3 voor voetbalclubs. Discussies zullen gaan over op abonnementen gebaseerde modellen, sponsor- en advertentiemogelijkheden, en het gebruik van gegevens om inkomsten te genereren. De webinar reeks wordt afgesloten met laatste conclusies, een samenvatting en concrete volgende stappen, zodat deelnemers klaar zijn om aan hun Web3-reis te beginnen.

 

In het dynamische landschap van voetbal belooft deze webinar reeks van Johan Cruyff Institute niet alleen Web3 en blockchain te demystificeren, maar deelnemers ook uit te rusten met de strategieën die nodig zijn om te gedijen in dit digitale tijdperk.

Klik hierboven en meld je aan en maak ook deel uit van de digitale revolutie in het voetbal!

Fast Track Program for

International Sport Management

Het Fast Track Program for International Sport Management in Amsterdam biedt een dynamische mix van face-to-face en online leerervaringen met veel flexibiliteit. Via een compleet en efficiënt programma ontwikkel jij jezelf tot een veelzijdige sportmanagement professional, uitgerust met de juiste visie en vaardigheden om te presteren in een sportindustrie die continu in ontwikkeling is.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *