ECA’s nieuwe onderwijsprogramma voor academieleiders gaat van start

Bijna 30 academies van voetbalclubs uit heel Europa zullen deze week samenkomen als medewerkers aan hun ECA Academy Management Programma (AMP) studietraject beginnen

De ECA AMP, dat in samenwerking met Johan Cruyff Institute wordt aangeboden, is een blended studieprogramma voor leidinggevenden, dat voldoet aan de behoeften en doelstellingen van deze specifieke doelgroep.

Als product van ECA jeugdvoetbalstrategie (ECA Youth Football Strategy) en ECA jeugdwerkgroep (ECA Youth Working Group), en als gloednieuw initiatief van ECA Campus, heeft het programma tot doel de volgende generatie managers en medewerkers in leidinggevende posities binnen de academies van de Europese voetbalclubs te inspireren en te helpen, zodat hun academies hun volledige potentieel kunnen realiseren.

Na een succesvol ‘voorseizoen’ waarin we elkaar hebben leren kennen, komen zowel academiedirecteuren, managers als executives vandaag online bijeen om te starten met de allereerste module van een uitdagende en leerzame studiereis, die negen maanden gaat duren.

ECA Onderwijs en Kennismanager Sara Williams zegt: “Bij ECA willen we leerplatforms bieden waar deelnemers kunnen profiteren van de kennis en ervaring van ‘s werelds meest vooraanstaande experts op voetbalgebied. We zijn blij dat we dit gloednieuwe onderwijsprogramma kunnen lanceren, waarvan de vertegenwoordigers van Europese clubacademies kunnen profiteren, terwijl zij zich inzetten voor een gezamenlijke missie voor de ontwikkeling van het jeugdvoetbal. Dit negen maanden durende studieprogramma is het resultaat van een investering door ECA en in het bijzonder van de ECA Youth Working Group.”

“Bij ECA willen we leerplatforms bieden waar deelnemers kunnen profiteren van de kennis en ervaring van ‘s werelds meest vooraanstaande experts op voetbalgebied” – Sara Williams (ECA Onderwijs en Kennismanager)

Het hybride programma loopt tot juli 2024 en combineert online cursussen met face-to-face leermogelijkheden op locatie, georganiseerd door topclubs zoals AFC Ajax, Manchester City FC en Club Brugge.

Online modules gaan over:

  • Strategische en operationele managementontwikkeling
  • Mensen leiden
  • Voetbalontwikkeling

Terwijl de sessies op locatie focussen op:

  • Talentontwikkeling
  • Presteren
  • Sportrecht
  • Community management

De brochure van het programma kan hier gedownload worden.

Een ander belangrijk onderdeel van het ECA AMP is mentoring en studiecoaching, waarbij het belang van zelfleiderschap onderstreept wordt, om deelnemers in staat te stellen in hun eigen rol te presteren. De coaching is er dus op gericht de deelnemers te helpen om meer zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en veerkracht te ontwikkelen. Door vaardigheden op het gebied van zelfleiderschap te ontwikkelen, zullen de deelnemers beter toegerust zijn om hun eigen persoonlijke groei te stimuleren en effectief met uitdagingen om te gaan.

Deelnemers komen van: Shamrock Rovers, BK Hacken, SC Dnipro-1, FC Universitatea Cluj, Crusaders FC, VfL Bochum 1848, FC Dinamo Tbilisi, PAOK FC, AS Roma, Arsenal Women FC, SK Slavia Praha, FC Dynamo Kiyv, Riga FC, AGF Aarhus, RSC Anderlecht, FC Pyunik, KKS Lech Poznań, Parma Calcio 1913, Eintracht Frankfurt, FC Shakhtar Donetsk, Borussia Dortmund, Sporting Clube Portugal, Larne FC, NK Maribor, Manchester United FC, Celtic FC, Roemeense voetbalbond (FRF) en de Europese Club Associatie (ECA).

Voor meer informatie over ECA AMP of andere ECA Campus onderwijsprogramma’s, neem s.v.p. contact op met campus@ecaeurope.com.

Het ECA

Academy Management Programma

Dit blended programma voor leidinggevenden (9 maanden) is een product van de ECA Youth Football Strategy and Working Group en streeft ernaar om personen en academies te helpen hun volledige potentieel te realiseren. Door middel van een op maat gemaakte en flexibele aanpak wordt het programma ontworpen, rekening houdend met de specifieke behoeften en doelstellingen van de deelnemers, waarbij wordt gewerkt aan de hand van praktijkgerichte casestudies om individuele groei op belangrijke gebieden van het academiemanagement te ondersteunen.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *