Eerste gezamenlijke Forum voor de drie Johan Cruyff Academies in Nederland

Docenten, managers en staf van de Johan Cruyff Academies ontmoetten elkaar in Amsterdam om hun onderlinge samenwerking te versterken

Op donderdag 23 november werd voor het eerst een bijeenkomst georganiseerd voor de docenten en medewerkers van de drie Johan Cruyff Academies in Amsterdam, Groningen en Tilburg: het Johan Cruyff Academy Forum 2017. Tijdens het evenement ging Harry van Dorenmalen in op actuele ontwikkelingen in de (sport)management-praktijk en verzorgde Peter Jansen, de voorzitter van de stuurgroep van de Johan Cruyff Colleges, een presentatie over de samenwerkingsstructuur van de Johan Cruyff Colleges in Nederland. Daarna was er tijd voor informele kennismaking en ‘Cruyff-verstuiving’ tijdens een gezamenlijk diner.

Harry van Dorenmalen - Eerste gezamenlijke Forum voor de drie Johan Cruyff Academies in Nederland - Johan Cruyff Institute Harry van Dorenmalen verzorgde als speciaal genodigde een presentatie. Harry heeft een indrukwekkende carrière bij IBM Corporation opgebouwd, waarbij hij algemeen directeur IBM Nederland en directeur IBM Benelux is (sinds 2005). Tevens is hij de laatste zeven jaar de Vice Chairman en Chairman IBM Europe geweest. In zijn carrière heeft hij veel expertise opgebouwd op het gebied van business development, transformatie, informatietechnologie en marketing/communicatie.

Naast zijn managementtaken is hij betrokken bij economische en maatschappelijke vraagstukken. Zo is hij voorzitter van het TopTeam Sport (Sportinnovator), ingesteld door de minister van VWS, Edith Schippers, om onder zijn leiding de Kennis-en Innovatieagenda Sport voor de komende jaren op te stellen. Tevens is hij voorzitter van de VNO-commissie ICT en bestuurslid van de Amsterdam Economic Board. Harry van Dorenmalen zet zich actief in voor diversiteit in het bedrijfsleven. Voor deze maatschappelijke en internationale inzet is hij in maart 2017 onderscheiden als officier in de Orde van Oranje Nassau.

Het Johan Cruyff Academy Forum 2017 startte om 16.00 uur en werd gehouden in de Amsterdam ArenA, dat niet alleen één van de meest emblematische stadions in Nederland is, maar ook het op één na grootste congrescentrum in Amsterdam.

Klik voor meer informatie over de Johan Cruyff Academy hier

Eerste gezamenlijke Forum voor de drie Johan Cruyff Academies in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *