Het erfgoed van Johan Cruijff, één van de hoofdpresentaties tijdens World Football Summit Madrid

Tijdens de World Football Summit in Madrid verzorgde ‘The World of Johan Cruyff’ een presentatie over het erfgoed van haar oprichter

Het management team van ‘The World of Johan Cruyff‘ heeft in Madrid een lezing verzorgd over ‘Het erfgoed van Johan Cruijff‘ op de openingsdag van de World Football Summit, één van de grote internationale bijeenkomsten van de voetbalwereld, waar de top van de voetbalindustrie bijeen komt.

De oprichter zelf en drie van zijn belangrijke initiatieven – Johan Cruyff Institute, de Cruyff Foundation en Cruyff Football – werden vertegenwoordigd door Carole Thate, algemeen directeur van ‘The World of Johan Cruyff’ tijdens een presentatie waar ook Mariël Koerhuis, directeur Johan Cruyff Institute, Pati Roura, directeur Cruyff Foundation Spanje en Ruben Jongkind, manager Cruyff Football, aan deelnamen.

The legacy of Johan Cruyff, among the main events of the World Football Summit - Johan Cruyff Institute

Sport, management en sociaal initiatief zijn de drie sleutelwoorden in de wereld van Johan Cruijff die alle projecten onderling verbindt. Door middel van sport willen zij de mobiliteit van gehandicapte kinderen en de situatie van jongeren met risico op sociale uitsluiting verbeteren, en daarom besloot Johan Cruijff in 1997 de Foundation te starten. Vandaag de dag helpt de Cruyff Foundation 300.000 kinderen wereldwijd.

Zijn eigen ervaring als profvoetballer en later als coach en adviseur, leidde tot het idee om sporters te helpen en hun toegang tot de arbeidsmarkt aan het einde van hun sportcarrière te verbeteren en de professionalisatie van het management in de sportwereld te bevorderen. Zo ontstond het Johan Cruyff Institute, een educatieve instelling die sportmanagement- en sportmarketing-opleidingen aanbiedt en dat sinds haar oprichting in 2002 wereldwijd al meer dan 7000 studenten heeft geholpen.

The legacy of Johan Cruyff, among the main events of the World Football Summit - Johan Cruyff Institute

De unieke visie die Johan op voetbal had wordt nu overgedragen door Cruyff Football, een initiatief dat professionele voetbalclubs en bonden helpt om aantrekkelijke voetbal te spelen, te investeren in hun jeugd en duurzame strategieën te ontwikkelen via maatwerktrajecten.

Carole Thate, manager, The World of Johan Cruyff: “Johan’s legacy does not only consist of what he did on the field, but so much more. To keep his legacy alive and make the transition from the person Cruyff to the brand Cruyff is a big challenge that involves an incredible team effort”.

Mariël Koerhuis, directeur Johan Cruyff Institute: “Het is belangrijk dat in deze World Football Summit, waar het gaat om de toekomst van de voetbal-industrie, aandacht is voor degene die zoveel invloed op voetbal heeft gehad: Johan Cruijff. Zijn erfgoed op sportief, sociaal en educatief gebied is hier bijeen.”

Pati Roura, directeur Cruyff Foundation Spanje: “De kracht van sport bij de integratie van kinderen is enorm, net als opgroeien met gelijke kansen en waarden. Dat is wat Johan wilde.”

Wim Jonk, directeur Cruyff Football: “Het belang van de visie op voetbal van Johan Cruijff staat buiten kijf, maar de uitdaging ligt in de uitvoering ervan. Cruyff Football helpt clubs en bonden om dat te doen.“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *