FC Barcelona en het Johan Cruyff Institute lanceren een Master in Football Business

De Master in Football Business in partnership with FC Barcelona zal bij de Catalaanse club worden gegeven en het programma is geheel op het managementmodel van de club gebaseerd, waarbij het Johan Cruijffs’ visie op ‘Total Football’ zal weerspiegelen

FC Barcelona en het Johan Cruyff Institute hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst bekendgemaakt die – naast andere gezamenlijke activiteiten – de ontwikkeling en lancering van een Master in voetbal business via het FCB Universitas-platform omvat. Bij de presentatie waren Josep Maria Bartomeu, president FC Barcelona, Jordi Cruijff, bestuurslid Johan Cruyff Institute, en Jordi Monés, manager FC Barcelona en commissaris FCB Universitas, aanwezig.

De Master in Football Business in partnership with FC Barcelona is ontstaan vanuit de ambitie om het enige programma ter wereld aan te bieden over voetbalmanagement dat gebaseerd is op de onderwijs-expertise van het Johan Cruyff Institute en het gerenommeerde managementmodel van FC Barcelona.

Studenten van deze Master zullen de kans hebben om exclusief kennis te maken met de voetbalindustrie vanuit het gezichtspunt van FC Barcelona via bezoeken, lezingen, case studies en projecten die betrekking hebben op de geschiedenis en de dagelijkse uitdagingen van de club. Het onderwijs zal verzorgd worden bij FC Barcelona en zal bijdragen bevatten van professionals van verschillende management-afedelingen van de Catalaanse club.

De Master in Football Business in partnership with FC Barcelona start in september 2017 en het programma duurt 8 maanden, waarbij in een eerste fase gestart wordt met een Engelse editie en op langere termijn een Spaanse editie en online, om tegemoet te komen aan de internationale vraag die opgewekt wordt door het Johan Cruyff Institute en FC Barcelona.

FC Barcelona and Johan Cruyff Institute launch a Master in Football Business

Jordi Cruijff: “Het beheren van een erfenis houdt in dat je de herinneringen hoog houdt en de idealen verbetert van degenen die ons voorgingen. De Master in Football Business in partnership with FC Barcelona is een eerbetoon aan de visie van mijn vader op voetbal en het leven. Een eerbetoon aan de visie dat we altijd beter kunnen zijn. Dat het altijd beter kan. Als speler en als coach, zijn relatie met FC Barcelona heeft het voetbal op het veld voorgoed veranderd. En met deze Master verleggen we zijn voetbalfilosofie buiten het veld; het is ‘Total Football’ ten top, voetbalmanagement vanuit een beter perspectief. Het gaat om het veranderen van de manier waarop we dingen doen. En, bovenal, om de volgende generatie van leiders op te leiden in voetbal business.”

Josep Maria Bartomeu: “We zijn verheugd dat de onderwijsexpertise van het Johan Cruyff Institute en het managementmodel van Barça samenkomen in dit project ter bevordering, generering en verspreiding van sportkennis. Een overeenkomst waarin ook het platform van FCB Universitas is opgenomen, één van de belangrijkste projecten van ons strategisch plan, waarbij we allianties aangaan met vooraanstaande onderwijs – en onderzoeksinstellingen wereldwijd op verschillende kennisgebieden van de sportwereld. Bovendien bevat de overeenkomst een impliciete toegevoegde waarde: de herinnering en een eerbetoon aan Johan Cruijff en zijn visie op sport en sportmanagement.”

Jordi Monés: “We vieren de samenwerking met een organisatie die zich bewezen heeft op het gebied van kennisontwikkeling, waarmee we gezamenlijke projecten zullen starten dankzij de bundeling van onze mogelijkheden. De kennis en ervaring binnen de club en de samenwerking met organisaties zoals het Johan Cruyff Institute, helpt bij de ontwikkeling van opleidingsprogramma’s en het organiseren van discussiefora over de hele wereld en dit alles zal de club ten goede komen in haar dagelijkse werk.”

Klik op het plaatje voor meer informatie over de Master in Football Business:

Master in Football Business in partnership with FC Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *