Succesvolle Cruyff Onderwijsdag in Nijmegen

Het ROC Nijmegen ontving ongeveer 70 docenten en staf van het Cruyff Netwerk om in te gaan op het specifieke onderwijsmodel voor topsporters

Afgelopen donderdag 24 november was niet een gewone lesdag voor het Nederlandse academische Cruyff netwerk. Het ROC Nijmegen, waar het Johan Cruyff College Nijmegen is gevestigd, opende haar deuren voor 70 docenten en medewerkers van het Cruyff netwerk, die dag-in-dag-uit bezig zijn een onderwijssysteem te bieden zoals Johan Cruijff het oorspronkelijk bedacht heeft en waarbij rekening gehouden wordt met de specifieke sport- en leerbehoeften van topsporters. Tijdens de dag zijn vertegenwoordigers van alle niveau’s van het educatieve netwerk bij elkaar, van beroepsonderwijs (Johan Cruyff Colleges), via HBO (Johan Cruyff Academies) tot Masters (Johan Cruyff Institute).

In de ochtend toonde illusionist en mentalist Jochem Nooyen de deelnemers hoe ver ‘beïnvloeding’ kan gaan. In de middag was het de beurt aan Henk Groener, de docent van de Master in Coaching en tot vorig seizoen de bondscoach van het Nederlandse dames handbalteam, die een workshop in coaching verzorgde in ‘Cruyffiaanse’ stijl.

Onderwijsdag-Jochem-Nooyen

Jochem Nooyen

Onderwijsdag Henk Groener

Henk Groener

Het evenement bij het Johan Cruyff College Nijmegen diende er ook toe om alle medewerkers te laten zien wat de uitdagingen zijn van het ‘onderwijsmodel sport & studie’ en het tijdschrift ‘Match’ van het College in Nijmegen. Om de dag gezamenlijk af te sluiten konden deelnemers meedoen aan de ‘Big & Fat Johan Cruyff Quiz’, waarbij de winnaar naar huis ging met een souvenir en de eeuwige roem.

Scenes van de onderwijsdag:

cruyff-education-day-public-4

cruyff-onderwijsdag-day-public-3

cruyff-onderwijsdag-day-public

cruyff-onderwijsdag-public-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *