Internationale interesse zorgt voor Engelse editie Master in Coaching

In mei zal de tweede editie van de Engelse Master in Coaching van start gaan nadat de eerste lichting studenten afgelopen november haar diploma ontving. De Masteropleiding is gebaseerd op de Nederlandse editie van de Master in Coaching, maar is zo opgezet dat internationale coaches kunnen deelnemen: de coach-studenten komen één keer per drie maanden bij elkaar voor een intensieve studieweek.

Kate Gentile, softbalcoach op een Amerikaanse universiteit, behoorde tot de eerste lichting die haar diploma haalde. “Vooral de studieweken waren een geweldige ervaring. Elke dag bracht weer wat nieuws: een nieuw perspectief, een andere kijk op dingen en een persoonlijke uitdaging. Ik heb inzicht gekregen in mijn eigen patronen en mechanismen. Ik was mezelf er al van bewust, maar tijdens het programma werden ze duidelijk blootgelegd. Daardoor kon ik ze herkennen en er aan werken, zonder erin te vervallen. Hier heb ik in mijn dagelijks leven nu elke dag wat aan!”

Master in Coaching - Johan Cruyff Institute

Kate Gentile (links) presenteert met mede-student James Rowe

Johan Cruijff zijn visie op voetbal en op coachen trekt wereldwijd veel aandacht. “Ik denk dat je ogen het belangrijkst zijn in coaching, wat betekent dat je jezelf goed moet kennen -waar je capaciteiten liggen en waar niet- en daaraan werken is de volgende stap als je iemand coacht,” zei manager en coach Johan altijd. Dit programma kijkt daarom niet alleen naar de technische en tactische kant van het coachen, maar richt zich vooral op de coach zelf: wie ben jij als mens, wat zijn jouw valkuilen en waar wil jij jezelf nog in ontwikkelen? “Je kan anderen pas coachen als je jezelf kan coachen,” aldus Johan.

Dat beaamt ook alumnus Brett Rosenberger. “Ik denk dat als je op zoek bent om een coach te ‘worden’, dat je hier niet op je plaats bent. Maar als je al een tijd in het coachingvak zit en begint te realiseren dat de volgende stap in coachen niet ligt in specifieke oefeningen en tactiek, maar meer in het verbeteren van de ‘connectie’ en het het maximaliseren van de relaties met spelers en staf, dan is dit zonder enige twijfel de Master in Coaching die je moet volgen. Ik ben nu beter in balans als coach en daardoor ben ik in staat ook meer uit mijn spelers te halen.”

Engelse editie Master in Coaching - Johan Cruyff Institute

Brett Rosenberger (rechts) met de student-coaches bij het afstuderen

Grondlegger van de opleiding, Henk Groener, licht toe. “Toen we in 2009 de Master in Coaching startten bestonden in de Nederlandse sportwereld nauwelijks opleidingsprogramma’s die zich richtten op de coach zelf. Op het Johan Cruyff Institute was al wel de Master in Sport Management, maar een programma voor coaches ontbrak.” Door het succesverhaal van de opleiding kwamen er steeds meer aanvragen vanuit het buitenland, waardoor vorig jaar is besloten om een internationale editie te starten.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN
De Master in Coaching is geschikt voor iedereen die op zoek is naar meer zelfkennis en zelfontwikkeling om zichzelf te verbeteren als (sport)coach of manager. De Engelse editie start in mei en de Nederlandse editie start in september. Bezoek de website voor meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *