Johan Cruyff College Groningen werkt aan teambuilding in Barcelona

Het team van het Johan Cruyff College Groningen zal werken aan het verder verbeteren van de studiebegeleiding van hun student-sporters

Van 6 tot 8 maart zullen docenten en staf van het Johan Cruyff College in Groningen een bezoek brengen aan Barcelona. De reis omvat een bezoek aan CAR, het ‘Papendal van Catalonië‘, en een dag bij het Johan Cruyff Institute Barcelona om aan teambuilding te werken.

“Er is natuurlijk geen betere plek dan het hoofdkantoor van ons academisch netwerk om bij elkaar te komen om onze aanpak verder te verbeteren, zodat onze student-sporters hun sport nog beter kunnen combineren met hun studie”, zegt Lucinda Wondel, de ‘Sport & Coaching‘ manager van de school in Groningen. “We zullen in Barcelona met een toegewijd team van 10 collega’s bij elkaar zijn. Mijn verwachting van onze reis is dat als we op het Johan Cruyff Institute zijn, we beter in staat zijn om ons te concentreren op één gemeenschappelijke missie als één Johan Cruyff College team, in lijn met de filosofie van ons internationale Cruyff-netwerk”.

Johan Cruyff College Groningen team building in Barcelona 

In Nederland zijn er vier Johan Cruyff Colleges, dat beroepsonderwijs aanbiedt aan topsporters en talenten. Afgestudeerden in ‘Sport & Business‘ kunnen solliciteren naar banen in sportmarketing, en degenen die ‘Sport & Coaching‘ doen, kunnen werken als sportinstructeurs of trainers. Het Johan Cruyff College maakt deel uit van ROC’s (regionale opleidingscentra), die worden gereguleerd door de Nederlandse overheid.

De situatie in Groningen is bijzonder, omdat de twee loopbaantrajecten deel uitmaken van een ander ROC: Noorderpoort en Alfa-college. “Dit betekent dat ons team onder twee verschillende academische entiteiten valt en op verschillende locaties werkt”, concludeert Wondel. “Dit maakt het extra belangrijk om samen te werken en onze werkactiviteiten af te stemmen en te werken aan één focus voor het hele team.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *