Johan Cruyff Institute maakt nieuwe studiebeurzen bekend voor The Cruyff Athlete Fund 2022-23

Erik Noya (klimmen), Robyn Johnson, Xavier Lleonart en Germán Herrero (hockey), Emmanuel Ariwachukwu en Vanessa Ovando (voetbal), Yunier Pérez (atletiek) en Antonio Leo (taekwondo) zijn de sporters die studiebeurzen krijgen van Johan Cruyff Institute om sportmanagement te studeren via het The Cruyff Athlete Fund studiebeurzenfonds

In het volgende studiejaar 2022-23, zal Johan Cruyff Institute voor acht internationale sporters hun opleiding verzorgen. Zij zijn gekozen voor het The Cruyff Athlete Fund studiebeurzenfonds. Dit initiatief, dat bedoeld is om professionele sporters te helpen bij bij de overgang naar een managementpositie door middel van een opleiding, is één van de belangrijkste pijlers van het CSR-programma van het Johan Cruyff Institute.

Voor de sporters is het een geweldige manier om verbonden te blijven met de sportwereld als zij hun actieve sportcarrière moeten beëindigen en voor Johan Cruyff Institute betekent het trouw blijven aan de visie van Johan Cruijff, waarmee wij zijn legacy voortzetten en nieuwe sportmanagers voor de sportsector opleiden die, dankzij de juiste academische opleiding, er hun opgedane sportervaringen kunnen gaan inzetten.

In deze vierde editie verwelkomen we de volgende sporters in de Online Master in Sport Management, de Online Master in Sport Marketing and Sponsorship, en de Online Postgraduate Diploma in Football Business:

 

Erik Noya - Johan Cruyff Institute maakt nieuwe studiebeurzen bekend voor The Cruyff Athlete Fund 2022-23Erik Noya (28, Spanje-Venezuela): Speed Climbing World Cup runner-up, derde op de wereldranglijst, hij heeft het Spaanse record in deze discipline en is één van de kanshebbers voor een medaille voor Spanje op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. “Ik ben erg blij om deel uit te maken van de Johan Cruyff-familie. Dit is precies het duwtje dat ik nodig had voor mijn carrière en ik kijk er naar uit om aan de Master in Sport Management te beginnen. Ik wil het Johan Cruyff Institute bedanken, want zonder hun hulp zou deze stap voor mij niet mogelijk zijn geweest. Net als in de sport en in het leven, kijk ik er altijd naar uit om naar de top te klimmen”, zegt Erik. Volledige studiebeurs voor de Online Master in Sport Management.


Robyn Johnson - Johan Cruyff Institute maakt nieuwe studiebeurzen bekend voor The Cruyff Athlete Fund 2022-23Robyn Johnson (31, Zuid-Afrika): Als lid van het Zuid-Afrikaanse hockeyteam maakte Robyn haar internationale debuut in 2017 en maakte ze deel uit van het nationale team op de Olympische Spelen van Tokyo 2020. “Ik ben zeer vereerd en kijk ernaar uit om met de beurs van het Johan Cruyff Institute te gaan studeren. Trainen in een andere omgeving en leren van mensen met verschillende achtergronden is een geweldige kans om anders te gaan denken, me als sporter aan te passen en op een later moment mijn kennis te delen met de sporters van de toekomst’, zegt Robyn. Volledige studiebeurs voor de Online Master in Sport Marketing and Sponsorship.


Emmanuel Ariwachukwu - Johan Cruyff Institute maakt nieuwe studiebeurzen bekend voor The Cruyff Athlete Fund 2022-23Emmanuel Ariwachukwu (28, Nigeria): Profvoetballer die momenteel in de Bangladesh Football Premier League speelt, voor Saif FC, dat tweede werd in de Federation Cup 2020-21. Hij maakte in 2007 zijn debuut als prof en maakte in 2017 deel uit van het Nigeriaanse nationale team. “Het is een droom die uitkomt, een voorrecht dat ik de rest van mijn leven zal koesteren. Ik ben zeer vereerd dat ik voor de beurs ben geselecteerd. Als professioneel en actief voetballer is mijn doel om mijn kennis te verbreden, nieuwe concepten te leren en alles wat met de ontwikkeling van sport op alle niveaus te maken heeft en mezelf voor te bereiden op de toekomst”, aldus Emmanuel. Volledige studiebeurs voor de Online Postgraduate Diploma in Football Business.


Yunier Perez - Johan Cruyff Institute maakt nieuwe studiebeurzen bekend voor The Cruyff Athlete Fund 2022-23Yunier Pérez (37, Cuba – Spanje): Sprinter en Spaans recordhouder op de 60m sprint. Hij nam deel aan de Olympische Spelen van 2008 in Peking, won zilver op de Ibero-Amerikaanse kampioenschappen San Fernando (2010) en staat al zeven jaar in de wereldtop 10, met zeven deelnames aan de World Indoor Tour en vijf deelnames in de Diamond League. “Ik heb mijn hele leven aan sport gewijd”, zegt Yunier, “en nu kan ik me blijven ontwikkelen op het gebied van sportmanagement. Ik wil het Johan Cruyff Institute bedanken voor deze kans, waarmee ik affiniteit voel omdat zijn wereldwijde prestige voor uitmuntendheid staat, wat altijd mijn doel en streven is”. Volledige studiebeurs voor de Online Master in Sport Management.


Antonio Leo - Johan Cruyff Institute maakt nieuwe studiebeurzen bekend voor The Cruyff Athlete Fund 2022-23Antonio Leo (29, Spanje): Lid van het nationale taekwondoteam van 2009 tot 2013, bewoner dankzij een beurs in de Joaquín Blume Residence en meervoudig Spaans kampioen. Hij is inmiddels gestopt en is nu directeur sport van C.D. Taekwondo Aljamar en lid van de technische staf van de Andalusische taekwondo bond. “Voor mij heeft deze beurs de enige deur geopend die ik had om sportmanagement te studeren op niveau, met de beste professionals. Het feit dat Johan Cruyff Institute me deze kans heeft gegeven, is iets unieks en dat verdient waardering”, zegt hij. Volledige studiebeurs voor de Online Master in Sport Management.


Vanessa Ovando - Johan Cruyff Institute maakt nieuwe studiebeurzen bekend voor The Cruyff Athlete Fund 2022-23Vanessa Ovando (32, Guatemala): Voormalig profvoetbalster en lid van het nationale team van Guatemala. Met een diploma in technologie en bedrijfskunde trad Vanessa in 2022 toe tot de Guatemalteekse voetballersbonnd (SIFUPGUA), lid van FIFPRO. “Deze beurs is een geweldige kans en een droom die uitkomt. Deze studies zullen me de tools geven om mijn carrière in sportmanagement te ontwikkelen en de volgende generatie voetballers in Guatemala te helpen”, zegt Vanessa. Volledige studiebeurs voor de Online Master in Sport Marketing and Sponsorship.


Xavi LLeonart - Johan Cruyff Institute maakt nieuwe studiebeurzen bekend voor The Cruyff Athlete Fund 2022-23Xavier Lleonart (31, Spanje): Voormalig internationaal hockeyer, met drie Olympische optredens waarin hij een Olympisch diploma behaalde bij de Spaanse nationale ploeg. Hij trok zich terug na de Olympische Spelen van Tokyo 2020. “Dankzij deze beurs kan ik me gaan specialiseren in de sportsector en blijven volgen wat ik het leukste vind. Met de Online Master in Sportmarketing en Sponsoring hoop ik sport te kunnen beleven vanuit een ander perspectief dan ik gewend ben, maar ik weet zeker dat het net zo spannend zal zijn”, zegt hij. Gedeelde studiebeurs (50%) voor de Online Master in Sport Marketing and Sponsorship.


German Guerrero - Johan Cruyff Institute maakt nieuwe studiebeurzen bekend voor The Cruyff Athlete Fund 2022-23Germán Herrero (31, Argentinean): Professionele hockeyspeler, momenteel spelend bij FC Barcelona, daarvoor bij verschillende clubs in Argentinië en Spanje. Germán coacht ook jeugd- en seniorencategorieën bij FC Barcelona en is betrokken bij de werving van spelers, promotie van de sport en projecten voor sociale – en arbeidsmarktintegratie in hockey, zowel voor de Catalaanse hockeybond als voor Barça. “Deze gedeeltelijke beurs is een unieke kans voor mij, omdat het me de tools zal geven om een persoonlijke en professionele stap te zetten. Ik ben erg dankbaar, en heb veel zin om aan de masteropleiding te beginnen”, zegt Germán. Gedeelde studiebeurs (50%) voor de Online Master in Sport Management.

Studiebeurzenfonds

The Cruyff Athlete Fund

Onze oprichter, Johan Cruijff, had de sterke wens om sporters te ondersteunen in hun duale loopbaan, zodat zij een succesvolle overgang kunnen maken van sport naar sportmanagement, nadat zij stoppen met professionele sport. Hij vond dat sporters het best zijn toegerust om sportorganisaties te leiden, omdat zij sport zelf hebben meegemaakt en daardoor de specifieke kenmerken ervan begrijpen en de sportwaarden het beste kunnen vertegenwoordigen in de sportindustrie. Het Johan Cruyff Institute brengt Johan’s legacy in de praktijk via The Cruyff Athlete Fund, ons studiebeurzenfonds voor sporters.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *