Master in Sport Management Johan Cruyff Institute, erkend als één van de beste Masters in de wereld

SportBusiness International Magazine heeft haar jaarlijkse ranking gepubliceerd met de beste Sportmanagementprogramma’s wereldwijd, uit de lijst van in totaal meer dan 500 geselecteerde programma’s.

Johan Cruyff Institute staat opnieuw in de lijst van 25 beste programma’s en eindigde in dit jaar 2015 op de 14e plaats, acht plaatsen hoger dan vorig jaar. Het Cruyff Institute heeft hiermee haar positie in de ranking van on campus programma’s voor de Master in Sport Management voor de vierde achtereenvolgende keer verbeterd, is 5e in Europa en de online modaliteit is 2e van de beste programma’s in de wereldwijde ranking.

Johan Cruyff Institute, among the best Master in Sport Management degrees in the world

“Het is fijn om ook dit jaar weer in de ranking van de 25 beste te staan. De 14e plek is een speciaal nummer en een stimulans voor verdere groei. Het is positief dat studenten die gekozen hebben voor onze opleidingen, op deze wijze laten zien dat ze die zo waarderen. We hopen volgend studiejaar de sport weer te voorzien van goed opgeleide managers”, zegt oprichter Johan Cruijff.

Johan Cruyff Institute, among the best Master in Sport Management degrees in the world
The groep van de Master in Sports Management die in 2012 is afgestudeerd en de survey heeft ingevuld

Owen Evans van SportBusiness International: “We beoordelen alleen de Master-programma’s die 100 procent sport-gericht zijn. De programma’s moeten ook minimaal drie achtereenvolgende jaren gegeven zijn, om de noodzakelijke historische gegevens te verkrijgen.” Voor de rangschikking beoordeelt SportBusiness International of aan de oorspronkelijke verwachtingen van de afgestudeerden wordt voldaan, ten aanzien van de kwaliteit van het onderwijs, de ondersteuning bij de start van hun loopbaan in de sport-industrie en de ‘buitenschoolse steun’ door de aanbieder van het programma”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *