Nieuwe oproep voor studiebeurs-aanvragen voor The Cruyff Athlete Fund voor studiejaar 2021-22

Vandaag start de aanmeldingsperiode voor de derde editie van The Cruyff Athlete Fund, het studiebeurzenfonds dat het Johan Cruyff Institute beschikbaar stelt voor sporters

Het Johan Cruyff Institute doet vanaf vandaag een nieuwe oproep voor het indienen van aanvragen voor The Cruyff Athlete Fund, het studiebeurzenfonds voor professionele en semi-professionele sporters, die gaan stoppen of al gestopt zijn met hun sport, en steun zoeken bij de overgang naar een managementfunctie in de sportsector.

Het is de derde editie van dit programma, één van de MVO-pijlers van het Johan Cruyff Institute, als onderdeel van de legacy van oprichter Johan Cruijff. Kandidaten komen in aanmerking voor deelname aan alle online Masters en post-HBO programma’s in sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring en football business, aangeboden door het Johan Cruyff Institute voor studiejaar 2021-2022, dat aanvangt in september-oktober 2021. De periode om aanvragen in te dienen eindigt op 17 mei 2021 en de winnaars worden op 14 juni bekendgemaakt.

Dit studiejaar 2020-2021 verwelkomen we vier winnaars voor een studiebeurs voor de Online Master in Sport Management: Jennifer Hermoso, voetbalster bij FC Barcelona en het Spaanse elftal en drievoudig winnaar van de Pichichi trofee voor topscorers; Bayron Piedra, erkend als de beste Ecuadoriaanse midden- en langeafstandsloper; Eduarda Amorim, speelster van het Braziliaanse handbalteam tijdens de laatste drie Olympische Spelen, en Marsha Cox, aanvoerdster van het Zuid-Afrikaanse hockeyteam.

Daarnaast zullen Alexia Putellas, ook aanvaller van FC Barcelona en het Spaanse elftal; María Pía Fernández, een Uruguayaanse hardloopster op de middellange afstand; André Jesús Camborda, een Peruaanse handballer; Andrés Eduardo Díaz, een Spaanse triatleet; Bart Aernouts, een Belgische triatleet, en Vasileios Stefopoulos, een speler van het Griekse nationale bowlingteam, het Postgraduate Diploma in Sport Management Online gaan studeren. En tot slot heeft Jepi Selva, een Spaanse rollerhockeyspeler, ervoor gekozen om het Postgraduate Diploma in Sport Marketing Online te gaan doen.

Scholarships Fund

The Cruyff Athlete Fund

Our founder, Johan Cruyff, had a strong desire to enable athletes to develop their dual careers and make a successful transition from sport to the business world after their retirement from professional sport. He considered athletes to be the best people to lead sports organizations, as they understand the specifics of sport and thus defend the values of sport in business to the utmost. At Johan Cruyff Institute we put our commitment to Johan’s belief and legacy into practice through our CSR program The Cruyff Athlete Fund.

Learn more

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.