Nieuwe oproep voor studiebeurs-aanvragen voor The Cruyff Athlete Fund voor studiejaar 2021-22

Vandaag start de aanmeldingsperiode voor de derde editie van The Cruyff Athlete Fund, het studiebeurzenfonds dat het Johan Cruyff Institute beschikbaar stelt voor sporters

Het Johan Cruyff Institute doet vanaf vandaag een nieuwe oproep voor het indienen van aanvragen voor The Cruyff Athlete Fund, het studiebeurzenfonds voor professionele en semi-professionele sporters, die gaan stoppen of al gestopt zijn met hun sport, en steun zoeken bij de overgang naar een managementfunctie in de sportsector.

Het is de derde editie van dit programma, één van de MVO-pijlers van het Johan Cruyff Institute, als onderdeel van de legacy van oprichter Johan Cruijff. Kandidaten komen in aanmerking voor deelname aan alle online Masters en post-HBO programma’s in sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring en football business, aangeboden door het Johan Cruyff Institute voor studiejaar 2021-2022, dat aanvangt in september-oktober 2021. De periode om aanvragen in te dienen eindigt op 17 mei 2021 en de winnaars worden op 14 juni bekendgemaakt.

Dit studiejaar 2020-2021 verwelkomen we vier winnaars voor een studiebeurs voor de Online Master in Sport Management: Jennifer Hermoso, voetbalster bij FC Barcelona en het Spaanse elftal en drievoudig winnaar van de Pichichi trofee voor topscorers; Bayron Piedra, erkend als de beste Ecuadoriaanse midden- en langeafstandsloper; Eduarda Amorim, speelster van het Braziliaanse handbalteam tijdens de laatste drie Olympische Spelen, en Marsha Cox, aanvoerdster van het Zuid-Afrikaanse hockeyteam.

Daarnaast zullen Alexia Putellas, ook aanvaller van FC Barcelona en het Spaanse elftal; María Pía Fernández, een Uruguayaanse hardloopster op de middellange afstand; André Jesús Camborda, een Peruaanse handballer; Andrés Eduardo Díaz, een Spaanse triatleet; Bart Aernouts, een Belgische triatleet, en Vasileios Stefopoulos, een speler van het Griekse nationale bowlingteam, het Postgraduate Diploma in Sport Management Online gaan studeren. En tot slot heeft Jepi Selva, een Spaanse rollerhockeyspeler, ervoor gekozen om het Postgraduate Diploma in Sport Marketing Online te gaan doen.

Studiebeurzenfonds

The Cruyff Athlete Fund

Onze oprichter, Johan Cruijff, had de sterke wens om sporters te ondersteunen in hun duale loopbaan, zodat zij een succesvolle overgang kunnen maken van sport naar sportmanagement, nadat zij stoppen met professionele sport. Hij vond dat sporters het best zijn toegerust om sportorganisaties te leiden, omdat zij sport zelf hebben meegemaakt en daardoor de specifieke kenmerken ervan begrijpen en de sportwaarden het beste kunnen vertegenwoordigen in de sportindustrie. Het Johan Cruyff Institute brengt Johan’s legacy in de praktijk via The Cruyff Athlete Fund, ons studiebeurzenfonds voor sporters.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *