Acht nieuwe sporters krijgen studiebeurs van The Cruyff Athlete Fund voor studiejaar 2023-2024

Felipe Borges, Joan Amigó en Alejandro Velazco (handbal), Eva Aguirre (rugby), Tomás Morales (judo), Julia Mora en Androniki Michalopoulou (voetbal) en Elisabeth Maier (skeleton) zijn de sporters die een studiebeurs krijgen van The Cruyff Athlete Fund om sportmanagement te studeren bij Johan Cruyff Institute

Dit studiejaar 2023-2024 verwelkomt Johan Cruyff Institute acht internationale sporters die zijn geselecteerd om te profiteren van een studiebeurs van The Cruyff Athlete Fund . Dit initiatief, dat bedoeld is om professionele sporters met een opleiding te helpen bij hun transitie naar de wereld van sportmanagement, is een van de belangrijkste pijlers van het Johan Cruyff Institute’s MVO-programma.

Voor de sporters is het een geweldige kans om tijdens hun actieve sportcarrière een duale carrière te ontwikkelen, of om hun studie te hervatten zodra ze met topsport stoppen, om in een managementrol betrokken te blijven bij de sportwereld. Voor Johan Cruyff Institute is het een perfecte manier om trouw te blijven aan Johan Cruijff’s visie en gedachtegoed en om de sporters, die zulke belangrijke praktijkervaring hebben opgebouwd, voor de sportsector te behouden dankzij de juiste sportmanagementopleiding.

Voor dit vijfde jaar sinds het studiebeurzenfonds The Cruyff Athlete Fund werd gelanceerd, verwelkomen we de volgende sporters bij de Online Master in Sport Business (specialisatie in sportmanagement of sportmarketing en sponsoring), het Online Postgraduate Diploma in Sport Management en het Online Postgraduate Diploma in Football Business:


Eight new athletes awarded scholarships by The Cruyff Athlete Fund for the 2023-24 academic year

Eva Aguirre (28, Spanje) is een top-rugbyspeelster die deel uitmaakt van het PROAD-programma voor topsporters van de Spaanse Hogere Sportraad (CSD). Tot haar sportieve prestaties behoren: deelname aan de Rugby 7s World Cup; drievoudig Europees Rugby XV-kampioen; bronzen medaille in de Europese Rugby 7s; tweevoudig kampioen van de Spaanse Iberdrola League en topsporter in het World 7s-circuit (HSBC World Sevens Series). “Voor mij is het krijgen van deze beurs een geweldige kans om mijn persoonlijke ervaring als topsporter over te dragen, mijn steentje bij te dragen en de toekomstige ontwikkeling van de Spaanse sport te helpen bevorderen”, zegt Eva. Volledige beurs voor de Online Master in Sport Business – specialisatie in sportmanagement.


Eight new athletes awarded scholarships by The Cruyff Athlete Fund for the 2023-24 academic year

Felipe Borges (38, Brazilië) is een professionele handbalspeler met ervaring in de hoogste competities van Spanje, Portugal en Frankrijk, en met het Braziliaanse nationale team op de Zuid-Amerikaanse en Pan-Amerikaanse handbalkampioenschappen, World Cups en Olympische Spelen. “Deze beurs is een schat die mij helpt op mijn weg naar een veelbelovende toekomst, waarbij ik mijn lot in eigen handen heb en een aanzienlijke bijdrage zal kunnen leveren aan de sportwereld. Ik ben iemand met duidelijke doelstellingen en vastbesloten om deze na te streven, ik ben zeer competitief en ik leer graag van anderen. In mijn filosofie neemt kennis geen ruimte in, maar kunnen we altijd iets van anderen leren”, zegt hij. Volledige beurs voor de Online Master in Sport Business – specialisatie in sportmanagement.


Eight new athletes awarded scholarships by The Cruyff Athlete Fund for the 2023-24 academic year

Alejandro Velazco (29, Uruguay) heeft veertien jaar ervaring als lid van het Uruguayaanse nationale handbalteam, deelname aan Pan-Amerikaanse handbalkampioenschappen en World Cups, en is lid van het Beach Handbalteam van 2019 tot heden, 11 keer Uruguayaans landskampioen en speler van het eerste handbalteam van Liceo Alemán sinds 2010. Enkele opvallende sportonderscheidingen zijn: Sportman van het Jaar (2016-17) en Beste Opkomend Talent (2010) door het Uruguayaanse Olympisch Comité; Beste Speler van het Seizoen 2021 (Charrúa Awards) en gekozen in het Ideale Team van het Pan-American Senior Heren Handbalkampioenschap (2014). “Het verkrijgen van deze studiebeurs is een unieke en zeer waardevolle kans. Ik ben zeer dankbaar voor deze kans en ben vastbesloten om het beste te halen uit elke ervaring en middelen die mij worden geboden, met als doel een positief verschil te maken in de sportwereld”, zegt Alexander. Volledige beurs voor het Online Postgraduate Diploma in Sport Management.


Eight new athletes awarded scholarships by The Cruyff Athlete Fund for the 2023-24 academic year

Tomás Morales (32, Spanje-Argentinië) is lid van het Argentijnse nationale judoteam met wie hij heeft deelgenomen aan Wereld- en Pan-Amerikaanse kampioenschappen, Grand Slams en Grand Prix en waarbij hij medailles heeft gewonnen op de Continental Open. Hij heeft managementervaring opgebouwd bij sportevenementen voor de Koninklijke Spaanse Hockeyfederatie (World Cup Terrassa 2022) en de Spaanse Badmintonbond (World Cup 2021 en Europees Kampioenschap 2022). “Ik wil Johan Cruyff Institute bedanken voor het toekennen van de studiebeurs. Ik ben een groot supporter van het potentieel dat sporters inbrengen als ze de arbeidsmarkt willen betreden, en deze beurs helpt velen van ons dat te overbruggen”, zegt Tomás. Volledige beurs voor de Online Postgraduate Diploma in Sport Management.


Eight new athletes awarded scholarships by The Cruyff Athlete Fund for the 2023-24 academic year

Joan Amigó (30, Spanje) is een professionele handbalspeler van Fraikin Balonmano Granollers, momenteel actief in de Asobal League en de EHF European League, na te hebben gespeeld voor FC Barcelona (2011-18) en Cavigal Nice Handball (2018-21). Erkend als topsporter door de CSD, vallen onder zijn sportieve prestaties de volgende dingen op: Silver Division of Honor Silver Champion (seizoenen 2012, 2013 en 2014); Asobal kampioen (2016-17); Zilver op het WK U19 in Argentinië; Zilver op het WK U21 in Sarajevo. “Het is een eer en een geweldige kans om aan Johan Cruyff Institute te studeren met een studiebeurs van The Cruyff Athlete Fund. Mijn ervaringen in Frankrijk hebben mij inzicht gegeven in hoe de sport als product in andere landen wordt gebruikt. Als mijn sportcarrière eindigt, wil ik graag vanuit een belangrijke instelling of via clubmanagement aan de sport verbonden blijven, om de boost te kunnen geven die nodig is”, zegt Joan. Volledige beurs voor de Online Master in Sport Business – specialisatie in sportmarketing en sponsoring.


Eight new athletes awarded scholarships by The Cruyff Athlete Fund for the 2023-24 academic year

Júlia Mora (26, Spanje) is momenteel profvoetballer bij Levante Las Planas, na een tijd bij FC Barcelona B (2019-21) en RCD Espanyol (2013-19) te hebben gespeeld. Ze heeft ook gecoacht bij FCB Academy (2020-22) en FCB Summer Camps California (2022), en heeft ervaring in het jeugdvoetbal. “De beurs is voor mij een kans voor mijn professionele carrière, om mijn opleiding te kunnen oppakken en nieuwe kennis op te doen op het gebied van voetbal. Ik heb erg veel zin om aan deze masteropleiding aan Johan Cruyff Institute te beginnen”, zegt ze. Gedeeltelijke beurs van 50% voor de Online Master in Football Business.


Eight new athletes awarded scholarships by The Cruyff Athlete Fund for the 2023-24 academic year

Elisabeth Maier (29, Canada) is gestopt in 2022, na een succesvolle skeleton loopbaan, waaronder deelname aan de Olympische Spelen van 2018, een WK-medaille en verschillende Crystal Globe World Cup-optredens, met overwinningen in de Canadese circuits van Calgary AB en Whistler BC. Elisabeth nam een ​​korte pauze toen ze een ​​kindje kreeg en keerde daarna terug naar het WK-circuit met een top 6-finish, slechts 10 maanden na de bevalling. Toen ze hoorde dat zij een van de ontvangers van een beurs was, zei ze: “Ik ben super enthousiast en dankbaar. Mijn doel is om van de sport een betere plek te maken dan ik hem aantrof. Mijn ervaringen als profsporter heeft mij een unieke reeks van vaardigheden opgeleverd, waaronder het kunnen veiligstellen van meerjarige sponsoring en zelffinanciering. Ik hoop uit de masteropleiding instrumenten te halen die de duurzaamheid van atleten en bonden zullen verbeteren.” Volledige beurs voor de Online Master in Sport Business – specialisatie in sportmarketing en sponsoring.


Eight new athletes awarded scholarships by The Cruyff Athlete Fund for the 2023-24 academic year

Androniki Michalopoulou (25, Griekenland): is een Griekse profvoetbalster, die deel uitmaakt van het nationale team. Zij speelt momenteel als verdediger voor FC Carmen Boekarest (Roemenië) na een tijd in de Griekse en Poolse competities te hebben gespeeld. “Deze beurs is voor mij van groot belang, omdat het mij de kans geeft om de duale carrière te volgen, wat mijn grote doel was. Ik heb de grote sprong naar het profvoetbal weten te maken terwijl ik een bachelordiploma Politicologie en Bestuurskunde studeerde aan de de Universiteit van Athene. Mijn laatste drie jaar als voetballer in het buitenland hebben mijn ogen geopend voor de wereld van sportmanagement, een omgeving vol potentieel. Bovendien kan ik online studeren aan een instelling met het prestige van Johan Cruyff Institute, wat het volgen van een opleiding vergemakkelijkt en voor sporters als mij, die voortdurend moeten reizen, biedt dat een goede garantie.” Volledige beurs voor de Online Master in Sport Business – specialisatie in sportmanagement.

Studiebeurzenfonds

The Cruyff Athlete Fund

Onze oprichter, Johan Cruijff, had de sterke wens om sporters te ondersteunen in hun duale loopbaan, zodat zij een succesvolle overgang kunnen maken van sport naar sportmanagement, nadat zij stoppen met professionele sport. Hij vond dat sporters het best zijn toegerust om sportorganisaties te leiden, omdat zij sport zelf hebben meegemaakt en daardoor de specifieke kenmerken ervan begrijpen en de sportwaarden het beste kunnen vertegenwoordigen in de sportindustrie. Het Johan Cruyff Institute brengt Johan’s legacy in de praktijk via The Cruyff Athlete Fund, ons studiebeurzenfonds voor sporters.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *