Urta Rozenstruik en Niels Hoekstra starten met een Master dankzij Telesport

Op woensdag 16 september 2015 zijn Urta Rozenstruik en Niels Hoekstra gestart met de Master in Sports Management en de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute. Urta en Niels hebben van Telesport een studiebeurs gekregen om deze Master-opleidingen te kunnen volgen. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Cruyff Institute om topsporters na hun sportcarrière op te leiden voor een maatschappelijke carrière in de sport en hun kennis en kwaliteiten daarmee te behouden voor de sport.

Jaap de Groot hoofdredacteur van Telesport zegt hierover: “Als kritische observant van Nederlandse topsporten heb ik regelmatig kritiek geuit op het management van sportorganisaties en –clubs. Na de oprichting van het Cruyff Institute zag Telesport het als morele plicht om mee te werken aan het verbeteren van het sportmanagement niveau in Nederland. De Nederlandse sport wacht op mensen die niet alleen verstand hebben van de sport, maar ook begrijpen hoe een sportorganisatie gemanaged moet worden. Dit is de reden dat Telesport aankomend studiejaar Urta Rozenstruik en Niels Hoekstra een studiebeurs heeft aangereikt.”

Urta Rozenstruik 1

Urta Rozenstruik is een voormalig Nederlandse top bobsleester en atlete. Ze startte haar sportieve carrière bij de jeugd van de Amsterdamse atletiekvereniging AAC. Daar ontwikkelde ze zich als sprintster. Haar beste prestatie was in 2000, toen zij bij de nationale indoorkampioenschappen in Gent op de 60 meter een bronzen medaille veroverde. In 2002 stapte ze over naar de internationale bobsleesport. Daarvoor ging ze in 2006 mee naar de Olympische Spelen in Turijn. Tegenwoordig is ze nog altijd werkzaam binnen de atletiek. Zo is ze atletiektrainer en sinds kort ook trainerscoördinator bij Phanos te Amsterdam. Tevens werkt ze als trainerscoördinator bij AV Passaat in Papendrecht.

Niels hoekstra2

Niels Hoekstra is een kanoër en was succesvol in de tweepersoonskano bij nationale en internationale wedstrijden. Echter zorgde de ziekte van pfeiffer in 2006 voor een abrupt einde van zijn carrière. Hij is sinds 2009 fulltime fysiotherapeut bij Evean Oostergouw, maar wil daarnaast zijn sport weer op de kaart zetten. Ook is hij trainer/coach bij de junioren (16-18 jaar) en senioren (18+) bij kanovereniging Vikings Amsterdam. Deze sporters begeleidt hij in hun voorbereiding voor EK, WK en de Olympische Spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *