Vier ROC’s verlengen hun samenwerking onder de naam Johan Cruyff College

De Johan Cruyff Colleges bieden topsporters in Nederland de mogelijkheid om topsport te combineren met een mbo-opleiding in sportmarketing en coaching

Het netwerk van MBO-opleidingen dat bekend staat onder de naam Johan Cruyff Colleges, dat topsporters en sporttalenten in Nederland de mogelijkheid biedt om hun studie met sport te combineren, bestaat vanaf het studiejaar 2018/2019 uit het ROC van Amsterdam (sinds 2004), Noorderpoort in Groningen (sinds 2006), ), ROC West-Brabant, locatie Zoomvliet College in Roosendaal (sinds 2007) en ROC van Twente in Enschede (sinds 2009). Zij verlengen de onderlinge samenwerking. Met ROC Nijmegen (sinds 2006) is overeengekomen de samenwerking niet te verlengen.

Het samenwerkingsverband biedt MBO-opleidingen aan met de richtingen ‘Sport & Business’ en ‘Sport & Coaching’. Naast een juiste balans tussen topsport en opleiding, biedt het opleidingsnetwerk goede mogelijkheden voor werkstages in bedrijfsleven, overheid en (sport)organisaties; nauw contact met de verschillende Nederlandse sportbonden en onderwijsinstanties, alsook een internationaal netwerk van opleidingsmogelijkheden.

De regionale opleidingscentra (ROC) hebben vanaf 2006 een onderlinge samenwerking op het gebied van o.a. onderwijsontwikkeling, programmering en werving van studenten en partners uit bedrijfsleven en overheid. Deze overeenkomst is door alle ROC’s verlengd, met uitzondering van het ROC Nijmegen omwille van een onderwijskundig verschil van inzicht. In goed overleg tussen de betrokken ROC’s en het Johan Cruyff Institute in Barcelona is overeengekomen de onderlinge samenwerking dan ook niet te verlengen.

Dit betekent dat dit studiejaar de laatste lichting studenten is gestart bij het Johan Cruyff College in Nijmegen.
Het ROC van Amsterdam, Noorderpoort in Groningen, Zoomvliet College in Roosendaal en ROC van Twente zullen ook de komende jaren de opleidingen aan hun topsporters en talenten onder de naam van Johan Cruyff College aanbieden.

Het Johan Cruyff College netwerk blijft in samenwerking met haar overkoepelende organisatie, Johan Cruyff Institute in Barcelona, de belangen van topsporters en talenten die sport en studie op MBO-niveau willen combineren, behartigen.

Johan Cruyff Institute netwerk
De Johan Cruyff Colleges maken deel uit van het Johan Cruyff Institute netwerk, met hoofdkantoor in Barcelona. Dit internationale, academische netwerk bestaat uit Johan Cruyff Colleges (MBO), Johan Cruyff Academies (HBO) in Nederland en Johan Cruyff Institutes (Postgraduate, Master en Executive Education) wereldwijd, waaronder één in Amsterdam.

Het internationale Johan Cruyff Institute netwerk heeft sinds 1999 ruim 7.000 studenten wereldwijd opgeleid in de vakgebieden sportmanagement, sportmarketing, football business en coaching. De 62 academische programma’s die het netwerk aanbiedt, worden zowel on campus als online in het Nederlands, Engels, Spaans, Zweeds en Portugees aangeboden aan (voormalig) sporters, sportbonden en sportorganisaties, en mensen met een passie voor sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *