Afstuderen 2024 aan Johan Cruyff Institute: een evenement vol van toewijding, kameraadschap en teamwerk

De persoon Johan Cruijff en zijn educatieve gedachtegoed stonden centraal tijdens de diploma-uitreikingen aan studenten uit studiejaar 2023-2024 van Johan Cruyff Institute in Barcelona en Amsterdam

De academische cyclus 2023-2024 is al weer tot een einde gekomen en dat werd op passende wijze gevierd: met een afstudeerceremonie, het sluitstuk van een jaar vol inspanningen voor de studenten van Johan Cruyff Institute. Zowel in Barcelona als in Amsterdam werden diploma-uitreikingen gehouden, die feitelijk geen afscheid zijn, maar een uitnodiging om Johan Cruijffs indrukwekkende educatieve gedachtegoed verder vorm te geven. “Go out and enjoy“, een van zijn meest gevierde quotes, werd door het docententeam gebruikt om aan de nieuwe leiders in sportmanagement mee te geven. Zij zijn klaar om de sportindustrie naar een nieuw niveau te tillen.

Cruyff Graduation Barcelona

De toespraak van Mariël Koerhuis, algemeen directeur van Johan Cruyff Institute, ging over deze waarden: “Vanaf nu zijn jullie Cruyff Alumni en daarmee ambassadeurs van de Cruyff Legacy. Jullie zijn verbonden aan de waarden waar hij voor staat. Er zijn jullie al meer dan 10.000 Cruyff Alumni voorgegaan, sportprofessionals die hun reis begonnen, vanaf dezelfde plek als waar jij nu staat.”

In het prachtige auditorium van het CosmoCaixa Museum studeerden de studenten van vier studieprogramma’s 2023- 2024 af. Dat waren de Master in Football Business in samenwerking met FC Barcelona, de Master in Sport Management in samenwerking met de UAB, de Master in Sport Business blended en de Master in Sport Marketing and Management blended. De afgestudeerden woonden met hun naaste familie het evenement bij, dat ook kon worden gevolgd via streaming.

Na de woorden van Nacho Mas-Bagà, academisch directeur van de Master in Football Business, betrad Ntsako Baloyi, de studentenafgevaardigde, het podium. “We zijn 18 studenten van de master uit verschillende delen van de wereld en met allemaal een andere visie op het leven en op het voetbal. We hebben gelachen en gediscussieerd, en alhoewel we elkaar waarschijnlijk niet allemaal meer zullen zien, zal ik jullie allemaal onthouden. We hebben nu een uitdagende weg voor de boeg, maar we staan daar samen voor. Johan Cruyff Institute heeft ons een onvergetelijke ervaring bezorgd: individuele ontmoetingen met leiders uit de sector, uitdagende sessies, gedenkwaardige reizen. Momenten in het leven waar alles even stilstaat, unieke ervaringen”.

Graduation Ceremony 2024 - Barcelona

Namens de Universitat Autònoma de Barcelona spraken Judith Panadés, decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UAB, en Ricard Esparza, academisch coördinator van de Master’s Degree in Sports Management, van de on-campus en online edities, tijdens de ceremonie. Emilio Cortés en Pau Yébenes waren dit keer de studentenvertegenwoordigers die spraken. Halverwege de avond benadrukte de academisch directeur van de Master in Sport Business Blended en de Master in Sport Marketing and Management Blended, Jordi Viñas, het belang om de waarden van Johan Cruijff hoog te houden: “In je professionele carrière zullen er euforische momenten zijn en ook enkele teleurstellingen. Wat altijd van pas zal komen zijn zaken als doorzettingsvermogen, passie, toewijding, veerkracht, leiderschap en doelgerichtheid. Stop niet, het leven, net als de sport, leert ons dat alles een reden heeft, een bestaansreden, een motief om ons beter te maken”.

De laatste afgevaardigden die een toespraak hielden waren Laura d’Angelo en Marc Gutiérrez, studenten van de Master in Sport Management Barcelona. Hun woorden gaven uitdrukking aan het belang van inspanning en hard werken, om deze academische uitdaging tot een goed einde te brengen: “We komen uit verschillende delen van de wereld: Spanje, Mexico, Argentinië, Colombia, Italië, Duitsland en nog veel meer, verenigd door een passie: sport. We hopen dat jullie gaan waar je heen wilt, want we weten dat jullie nu de kennis hebben om dat te doen. De weg zal zeker niet gemakkelijk zijn en er zullen zeker ups en downs zijn. Het ligt nu binnen ons bereik om alle obstakels die zich voordoen het hoofd te bieden. We hebben vertrouwen in je en we zullen er zijn om elkaar te helpen.”

En om een gedenkwaardig afstuderen af te ronden, kende Johan Cruyff Institute een speciale prijs toe aan de beste academische prestaties van de verschillende programma’s: Marc Vila (Master in Sport Management Barcelona), Rubén Horcas (Master in Sport Management Online), Ntsako Baloyi (Master in Football Business in samenwerking met FC Barcelona), Ensar Demir (Master in Sport Marketing and Management Blended).

De avond eindigde op het terras van CosmoCaixa, waar studenten en hun familie hun ervaringen en toekomstige projecten deelden onder het genot van een drankje. Een academische cyclus eindigt, een nieuwe generatie professionals treedt toe tot de sportindustrie en vertegenwoordigt de waarden van Johan Cruyff Institute.

Cruyff Graduation Amsterdam

De diploma-uitreikingen van Johan Cruyff Institute Amsterdam werden gehouden in het Frans Otten Stadion, een mooie locatie voor een avond waar sportiviteit centraal staat. Afgestudeerden van de Master in Coaching op 7 juni en de Master in Sport Management op 14 juni, kregen er hun diploma. Bij het afstuderen van de Master in Coaching verwelkomde Henk Groener, een van de hoofddocenten van de opleiding, de aanwezigen. Later tijdens de ceremonie feliciteerde Marcel van der Kraan, hoofdredacteur van Telesport, de afgestudeerden en in het bijzonder Dieke Hendriks en Jetze Plat, die de opleiding hadden afgerond met de steun van een studiebeurs van Telesport. Naast de dankbetuigingen overhandigden de studenten de docenten een speciale Cruijff-handdoek met hun eigen quote, waarmee ze de spirit van Johan hoog hielden.

MIC Graduation Ceremony 2024 - Amsterdam

“Het probleem is niet het probleem. Het probleem is je houding ten opzichte van het probleem.” Met die zin, die sterk doet denken aan de beroemde quote van Johan Cruijff, sprak Bob de Jong, afgestudeerd aan de Master in Sport Management, zijn medestudenten toe in zijn speech. De Jong, die ook een beurs van Telesport had ontvangen, werd gefeliciteerd door Marcel van der Kraan in een andere videoboodschap van hem, die tijdens de ceremonie werd getoond. Dit afstuderen, dat een week later plaatsvond, werd geopend door Richard Denton. In zijn toespraak deelde de academisch directeur van de Master in Sport Management zijn felicitaties met de pas afgestudeerden en alle aanwezigen in het Frans Otten Stadion.

Graduation Ceremony 2024 - Amsterdam

Een van de meest memorabele speeches van de avond kwam van Bart Liebregts, een andere afgestudeerde. In zijn toespraak stelde hij zich voor dat hij was ingehuurd om het team van Manchester United te vormen. Zo noemde hij al zijn collega’s voor de verschillende functies: van de senior manager tot de spelers op het veld. Aan het einde van zijn toespraak benadrukte hij het belang van teamgeest: “Ik weet dat jullie allemaal mooie carrières zullen hebben en ik hoop van harte dat we ook na de studie een team blijven”.

Het educatieve gedachtegoed van Johan Cruijff

Cruyff Education

Cruyff Education biedt studieprogramma's om sporters en business professionals met een passie voor sport op te leiden en bestaat uit naast de meer dan 90 programma's die Johan Cruyff Institute aanbiedt, ook uit Johan Cruyff Academy (hbo) en Johan Cruyff College (mbo), waar topsporters hun sport met een opleiding combineren. Meer dan 10.000 studenten zijn inmiddels binnen ons internationale netwerk opgeleid, zowel on-campus, als blended als online.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *