De Master in Coaching reis van: Hoteleigenaar Monique Nanninga

Monique Nanninga volgde in 2018 de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute. Nu, twee jaar later, blikt de voormalig business professional en zelfstandig ondernemer terug op haar reis

Monique: Na een 25-jarige carrière in marketing heb ik twee jaar geleden de corporate wereld achter mij gelaten. Ik was er echt klaar mee. Sindsdien ben ik zelfstandig ondernemer. Het grenzen verleggen in de sport én bij het ondernemen geeft mij veel meer persoonlijke voldoening dan het altijd maar ‘meer willen en moeten’ in de eerste helft van mijn carrière.

Ten tijde van de Master in Coaching ben ik tegen de mogelijkheid aangelopen om een sporthotel over te nemen in de Franse Vogezen. Ik ben op verkenningstocht gegaan en die loopt als een rode draad door mijn Master in Coaching-reis heen. Of beter gezegd andersom: mijn MIC-reis is de rode draad in de stappen die ik heb gezet naar een nieuw avontuur in Frankrijk.

Ik ben de opleiding gestart om vooral in contact te zijn met gelijkgestemden, omdat ik dat als ‘eenpitter’ vaak mis. Als ik terugkijk op de opleiding heeft het mij vooral veel dichter bij mijzelf gebracht. Ik heb gemerkt dat reflecteren een veel krachtiger instrument voor mij is dan evalueren. Het van een afstand naar mijzelf kijken en zo teruggaan naar een bepaalde situatie en emotie deed ik al wel – ik noem dat evalueren. Sinds het eerste reflectieverslag heb ik gemerkt dat vanuit mijn binnenste naar mijzelf kijken, het reflecteren, tot veel meer en spannendere inzichten leidt.

Tijdens (coaching) gesprekken ervaar ik nu diep van binnen dat ik in mijn kracht sta. Ik weet nu hoe zelfvertrouwen voelt. Ik kan het aanwijzen en aanraken. Voor deze opleiding heb ik vaak gezegd dat ik vertrouwen had ik mijn eigen kunnen, maar nu weet ik dat zeggen en het ook zo voelen twee volkomen verschillende dingen zijn.

Zonder de Master in Coaching had ik het avontuur dat ik ben begonnen in Frankrijk niet zo durven oppakken. Ik heb het afgelopen jaar in een rollercoaster geleefd, met veel pieken en ook evenveel dalen. Ik ben mijzelf flink tegengekomen en door de inzichten in mijzelf ben ik anders om gegaan met die dalen (oftewel de teleurstellingen) dan ik vóór de Master in Coaching zou hebben gedaan. Zonder dit programma had ik waarschijnlijk het bijltje erbij neergegooid en hebben gekozen voor de zekerheid van ‘alles bij het oude laten’.

Ik ben nu de trotse eigenaar van De Sportherberg, een hotel in Frankrijk gericht op wielrenners, mountainbikers, triatleten, trailrunners en wandelaars en had dit voor geen goud willen missen.

 

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

2 thoughts on “De Master in Coaching reis van: Hoteleigenaar Monique Nanninga

  1. Wat een mooi en eerlijk verhaal, complimenten dat je hebt doorgezet, for better or for worse, leuk om te lezen omdat de professionaliteit er van af spat, en toch ook de persoonlijke bezieling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *