“Door de online cursus heb ik met andere ogen naar de sportwereld leren kijken”

Gerke Deekens rondde in 2017 de online cursus Sport Management Fundamentals af, wat hem de juiste basiskennis gaf om daaropvolgend met de Master in Sport Management te starten

Gerke Deekens Door de online cursus heb ik met andere ogen naar de sportwereld leren kijken - Johan Cruyff InstituteGerke Deekens (foto) is opleider bij Snowsports Academy en bij het Oostenrijkse skileraren verband. Hier verzorgt hij praktijk- en theorielessen voor skileraren. Daarvoor was hij lange tijd trainer-coach in de skisport, waarvoor hij veel in het buitenland moest zijn. Echt veel tijd om te studeren had de skiër dus niet. “Maar ik kreeg de behoefte om meer inzicht te verkrijgen in de commerciële sportwereld zodat ik beter ging begrijpen hoe beslissingen in sportorganisaties worden genomen. Ik had alleen al jaren niet meer gestudeerd”, legt Deekens uit. “Daarom leek het voor mij een ideale opstap om eerst met een korte cursus te beginnen en zo ben ik terecht gekomen bij de online cursus Sport Management Fundamentals.”

Een logische keuze, want online studeren biedt veel flexibiliteit. “Tijdens de cursus werkte ik in Oostenrijk als free ride coach en opleider en maakte ik lange dagen. Het was daardoor moeilijk om studietijd vrij te maken. De online cursus was daarom perfect voor mij, omdat ik mijn eigen tijd kon indelen. Als praktijkmens viel het online studeren me in het begin wel zwaar, maar de online leeromgeving – waarin veel contact was met medestudenten en docenten – heeft me hiermee geholpen.”

“Deze online cursus is een mooie tool om sportorganisaties of je eigen organisatie beter te leren begrijpen.”

In 2017 rondde Deekens de online cursus af. Heeft hij achteraf de kennis kunnen opdoen waarop hij hoopte? “Ja, zeker. Het programma is een mooie tool om sportorganisaties of je eigen organisatie beter te leren begrijpen. Ik heb vooral veel geleerd over besluitvorming. In mijn coördinerende rol kreeg ik bijvoorbeeld regelmatig te maken met het nemen financiële beslissingen. Vanuit de praktijk heb ik vaak andere beweegredenen voor beslissingen dan de eigenaar of iemand die financieel meer onderlegd is, maar door de cursus heb ik geleerd om meer vanuit de leidinggevende rol na te denken. Er worden namelijk veel beslissingen genomen die je op de werkvloer niet meekrijgt.”

“Mijn interesse in de sportwereld werd door de cursus alleen maar versterkt”

De skifanaat raakte door het online programma voor de sportindustrie geïnspireerd en besloot een volgende stap te nemen. “Mijn interesse in de sportwereld werd door de cursus alleen maar versterkt. Nadat ik het online programma had afgerond, ben ik me gaan verdiepen in de Master in Sport Management, die in Amsterdam wordt gegeven. Hier sprak mij de manier van lesgeven erg aan, wat mij heeft doen besluiten om de ingeslagen weg door te zetten. De overstap naar het on campus studeren is me heel goed bevallen”, vertelt de coach. “Het niveau ligt een stuk hoger, maar doordat het rustiger opgebouwd wordt en er meer face-to-face communicatie is, merkte ik dat ik meegroeide in de studie. Vooral het samenwerken in een team vond ik ontzettend leuk. De online cursus was voor mij een hele goede instap, zeker omdat ik lang niet had gestudeerd. Door eerst de online cursus te hebben gedaan, heb ik met andere ogen naar de sportwereld leren kijken, wat ik daarna tijdens mijn Master goed kon gebruiken.”

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *