“Er zijn geen prestatiegrenzen als een sporter daar ook zo over denkt”

Na negen succesvolle jaren voor de volleybalbond in Nederland gewerkt te hebben, is voormalig top-beachvolleyballer Victor Anfiloff, die de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute volgde, nu terug in Australië om daar het beachvolleybal een impuls te geven

Victor Anfiloff heeft zijn negen jaar in Nederland goed benut. De Australische ex-beachvolleyballer emigreerde naar ons land voor een contract met de Volleybalbond om diverse topteams te coachen en nadat hij zijn job als coach en performance manager had uitgevoerd, is hij terug gegaan naar Australië met de opdracht om als technisch directeur en bondscoach het beachvolleybal in zijn eigen land op de internationale kaart te zetten. “Er zijn geen prestatiegrenzen als een sporter daar ook zo over denkt,” aldus Victor.

“Ik moet als technisch directeur het ‘hoe we het doen’ verfijnen en dat is een behoorlijke klus als het gaat om het implementeren van een high performance systeem, de prestatieontwikkeling van onze coaches en strategische planning. In 2012-2013 heb ik de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute gestudeerd. Ik was erg getriggerd door de module Strategisch Management. Het was kennis die ik nog miste en ik kan deze kennis nu goed gebruiken,” zegt hij.

Voor hem is het duidelijk dat het een grote uitdaging wordt, “maar prachtig tegelijk. Australië behaalde tijdens de Olympische Spelen van Rio geen podiumplaatsen. In tegenstelling tot de 100.000 leden in Nederland heeft Australië slechts 10.000 geregistreerde volleyballers. Ook moet de sport flink opboksen tegen professionele sporten zoals Australian football, netball en cricket, die ook allemaal zoeken naar lange en krachtige sporters. Het wordt een mooie uitdaging voor me.”

Victor-Anfiloff-Er zijn geen prestatiegrenzen als een atleet daar ook zo over denkt -Johan Cruyff Institute

Victor Anfiloff in 2012 toen hij aan de Master in Sport Management begon

Victor Anfiloff wil zich als technisch directeur gaan inzetten voor kennisuitwisseling. “Australië heeft heel veel informatie over het internationale beachvolleybal verzameld, maar deze informatie bleef altijd achter gesloten deuren en werd intern niet gedeeld om het niveu te verhogen. Het openen van die deuren zal de ontwikkeling van coaches en spelers en de sportieve prestaties zeker verbeteren.”

Hij hoefde niet lang na te denken over de functie. “Ik ben de beste versie van mezelf als ik mezelf kan blijven uitdagen en ontwikkelen. Na negen jaar was het tijd voor iets nieuws. Ik ben een coach in hart en nieren en dat ik nu in staat ben om de ontwikkeling van sporters en coaches te faciliteren, geeft mij ontzettend veel voldoening. Het liefste sta ik in het zand en dat mag ik als bondscoach weer doen. Ik droom ervan om met Australië goud te winnen op de Olympische Spelen en dat dit deze fantastische sport mainstream zal maken. Ik geloof erin dat alles mogelijk is.”

TELESPORT STUDIEBEURS

Dit bericht is ook verschenen in Telesport, dat ieder studiejaar twee studiebeurzen uitreikt aan sporters om een Masteropleiding te kunnen volgen aan het Johan Cruyff Institute. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Johan Cruyff Institute om sporters op te leiden tot leiders in sportmanagement en coaching. Zij hebben allen een eigen kijk op sport en schrijven columns in Telesport over sportbeleid, -organisaties, -teams en -ondernemingen. Meer weten over de Telesport Studiebeurzen? Klik hier

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s die in september van start zullen gaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *