Inzicht in Manchester United

We analyseren de geheimen achter het succes van Manchester United, de rijkste en meest waardevolle club in de wereld, maar de resultaten van de club zijn niet meer zo allesoverheersend sinds Alex Ferguson vertrok

Door Oliver Seits en Matheus Girardi
 
De meest succesvolle club in de geschiedenis van de Engelse Premier League (EPL). De rijkste voetbalclub ter wereld volgens Deloitte’s Sports Business Group. De duurste voetbalclub ter wereld volgens Forbes. De enige voetbalclub die genoteerd staat op de New York Stock Exchange, de grootste beurs ter wereld. Bijna 700 miljoen volgers over de hele wereld. Bijna 200 duizend clubleden. Hoe je het ook wendt of keert, het succes van Manchester United is indrukwekkend.

In het seizoen 2015-2016 genereerde de club meer inkomsten dan Juventus, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, Roma, Internazionale en West Ham bij elkaar. De afgelopen 20 jaar heeft United elk seizoen een bezettingsgraad van 99% gekend in de Engelse Premier League (EPL), terwijl Old Trafford het grootste voetbalstadion in het Verenigd Koninkrijk is met een capaciteit van meer dan 75.000 fans. Manchester United is het summum van de commercialisering van voetbal.

Echter, sinds de langzittende manager van United, Sir Alex Ferguson, aan het einde van seizoen 2012-2013 vertrok, zijn de prestaties van de club wel onder druk komen te staan. In de vier EPL-seizoenen na zijn pensionering was de beste positie van United de vierde plaats in 2014-2015, lager dan tijdens één van de EPL-seizoenen onder Ferguson.

Desondanks is de financiële situatie van Manchester United niet aangetast. Tenminste … nog niet. Maar hoe is het mogelijk dat de club elk seizoen rijker wordt zonder dezelfde resultaten te leveren op het veld? Heeft de club een oplossing gevonden voor één van de grootste dilemma’s van het voetbal? Of zal de club opnieuw de belangrijke cups moeten gaan winnen om dit vol te kunnen blijven houden?

In deze editie van Football Focus gaan we in op de oorzaken van het succes van Manchester United en analyseren we de uitdagingen voor de toekomst. Aan het eind stellen we een paar vragen die, afhankelijk van het antwoord, ingrijpende gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van de club.

Dus, wat is het geheim achter het succes van Manchester United?

Laten we dat eens uitzoeken!

Als je graag het volledige artikel wilt ontvangen en de volgende artikelen in deze Football Focus reeks, vul dan het onderstaande formulier in:
STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE

Het Johan Cruyff Institute in Amsterdam biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s:

 

En, als je geïnteresseerd bent in voetbalmanagement, bekijk dan deze programma’s van het Johan Cruyff Institute in Barcelona:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *