Studiereizen van Johan Cruyff Institute: een reis naar je toekomstige baan

Tijdens de studiereizen van Johan Cruyff Institute worden de studenten ondergedompeld in de praktijk van de sportindustrie, zodat ze naast het leren en de nieuwe relaties, ook kunnen zien waar ze later professioneel werkzaam zouden willen zijn

De studiereizen bieden de studenten van Johan Cruyff Institute altijd gedenkwaardige momenten voor en de reizen in studiejaar 2022-23 vormden daarop geen uitzondering. De betrokkenheid van alle sportentiteiten en clubs die we bezoeken is enorm, zowel in Amsterdam als in Barcelona, de twee steden waar Johan Cruijff legendarisch werd. De inzet van de professionals die de sportindustrie leiden en de studenten die daarnaar streven, is zonder twijfel een uitermate belangrijk onderdeel van dit succes. Studiereizen zijn immers een reis naar je professionele toekomst.

De data van de trips vallen samen met de novembermaand, in het geval van de studenten van de Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute Amsterdam, die Barcelona bezoeken, en vlak vóór het einde van het jaar, voor de studenten van de programma’s die in Barcelona worden gegeven: de Official Master’s Degree in Sport Management, de Master in Sport Marketing and Management Blended en de Master in Football Business in samenwerking met FC Barcelona – Barça Innovation Hub, die op bezoek gaan in Amsterdam. “Het waren fantastische dagen, de beste manier om afscheid te nemen van 2022. Ik zal me altijd de emoties en ervaringen herinneren die ik heb meegemaakt op persoonlijk, professioneel en educatief vlak”, zegt Kamil Jezierski, student van de Official Master’s Degree in Sport Management.

Op het programma van bezoeken aan de Nederlandse hoofdstad stonden dit jaar: presentaties en activiteiten bij Only Friends, de Johan Cruyff ArenA, thuisbasis van AFC Ajax, waar ook een presentatie was van de sponsormanager van Heineken; de faciliteiten van het voetbal-marketingmerk 433 en die van voetbal belangenbehartiger FIFPRO. Ze hebben allemaal unieke managementmodellen die studenten de verschillende mogelijkheden laten zien die sportmanagement en de sector bieden om hun professionele carrière op te richten. “Het was een eye-opening dag voor mij, ik realiseerde me bijvoorbeeld dat ik heel weinig idee had van de uitdagingen waarmee mensen met een handicap worden geconfronteerd om te sporten. Als toekomstige sportleiders moeten we een 360-gradenperspectief van onze samenleving hebben en sport echt toegankelijk maken voor iedereen”, zegt Timur Isakhov, student van de Master in Football Business in samenwerking met FC Barcelona – Barça Innovation Hub, nadat hij Only Friends leerde kennen, een sportvereniging voor jongeren met een beperking.

Johan Cruyff Institute study trips: a journey to your professional future

Bezoeken aan FIFPRO, Only Friends, 433: The Home of Football en de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Zijn studiegenoot Nedim Hasanbegović was onder de indruk van het bezoek aan AFC Ajax en de Johan Cruijff ArenA. “Dit ongelooflijke stadion mogen bezoeken, gecombineerd met de daar gehouden presentaties, voegde veel waarde toe aan dit bezoek. Vooral dankzij de rondleiding door de ArenA. Voor mij was het de beste ervaring die ik tot nu toe in Europa heb meegemaakt”, verzekert hij. Zonder afbreuk te doen aan het geleerde van de laatste dag van de studiereis op het hoofdkantoor van 433 en FIFPRO. “Ik heb veel geleerd over het managen van sociale media en spelersrechten in het profvoetbal”, voegt Nedim toe.

Zoals Ajax een ‘must’ is in Amsterdam, zijn Camp Nou en de La Masía-faciliteiten van FC Barcelona en het moderne RCD Espanyol-stadion dat in Barcelona voor de studenten uit Amsterdam. Miquel Puig, directeur van La Masía, is duidelijk over wat hij wil overbrengen aan toekomstige sportmanagers die het managementmodel van een modelacademie als deze willen implementeren: “Mijn aanbeveling is dat ze de sporter altijd centraal stellen bij hun prestaties. Dit betekent dat elke beslissing die ze nemen erop gericht is de sporter het gevoel te geven dat hij of zij wordt begeleid in het persoonlijke en sportieve groeiproces, zonder alleen aandacht te besteden aan hun voetbalcarrière; die zorgen voor het fysieke, emotionele en mentale welzijn van de sporter en die de juiste voorwaarden scheppen, zodat ze hun beste versie van zichzelf kunnen geven. De manager of het management in het algemeen moet het collectieve belang boven het individuele stellen en zeer toegewijd zijn aan hun werk”.

Johan Cruyff Institute study trips: a journey to your professional future

Barcelona kent niet alleen geweldige sportaccommodaties, zoals FC Barcelona’s La Masia of het stadion van FC Espanyol, maar het is ook vaak lekker weer om buiten te sporten.

David Tolo is historicus voor RCD Espanyol en verantwoordelijk voor de rondleidingen door het stadion, waarbij hij ervoor zorgt dat studenten van het Johan Cruyff Institute “uit de eerste hand kennis kunnen maken met één van de meest bijzondere stadions in Spanje, het RCDE-stadion, ingehuldigd in 2009. We hebben state-of-the-art faciliteiten en we zijn één van de meest traditionele clubs in de voetbalwereld. Tijdens het bezoek leren ze over de geschiedenis en de redenen voor dat alles wat ons zo speciaal maakt”, zegt David.

De deelname van de studenten aan een internationaal congres van de sportindustrie zoals SPORTBIZ EUROPE – Barcelona Edition, georganiseerd door het bureau Good Morning Sports, was een andere activiteit tijdens de studiereis van studenten van Johan Cruyff Institute Mexico en Johan Cruyff Institute Peru. De organisator van het evenement, Patricio Baigorrotegui, is van mening dat “het altijd zeer verrijkend is om studenten bij het SPORTBIZ congres te hebben, omdat ze met een frisse en innovatieve blik kijken naar de ontwikkelingen in de sportindustrie. Ze nemen actief deel, zoeken naar netwerken en brengen veel energie over, waarbij ze profiteren van alle kansen die het congres biedt.”

Johan Cruyff Institute study trips: a journey to your professional future

De studietrip naar Barcelona is voor studenten uit Mexico en Peru altijd een belevenis.

Richard Denton, academisch directeur van de Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute Amsterdam, begeleidt zijn studenten al jaren op deze studiereizen en kent de waarde die het toevoegt aan hun opleiding tot toekomstige managers in de sportwereld. “De studiereis naar Barcelona is een integraal onderdeel van de Master. Elk jaar gaan we met de studenten naar Barcelona om de onderlinge band en het vertrouwen te versterken. We organiseren een reeks bezoeken in de stad en nodigen ook verschillende gastsprekers uit om hun kennis te delen. Het is een onderdeel dat van onschatbare waarde is voor de ontwikkeling van het programma, en vanaf hier zien we ook dat de studenten nauwer en effectiever samenwerken naarmate ze verder komen in het programma”, zegt Richard.

Studiereizen bieden dat keerpunt, waarbij elke reis een combi biedt van leren, netwerken en genieten van vrije tijd op de reis naar het afstuderen. De studiereis maakt het gemakkelijker om daarna de onderlinge banden te blijven versterken, om met succes het einde van de finish te bereiken.

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *