Johan Cruyff Institute en Female Coaching Network bundelen krachten om vrouwelijke coaches te ondersteunen

Beide organisaties willen het bewustzijn van vrouwelijke coaches vergroten en een unieke gemeenschap creëren, waarin zij hun coachervaringen en kennis kunnen delen en ontwikkelen.

Het Johan Cruyff Institute en het Female Coaching Network bundelen hun krachten. Door de samenwerking zal er een aantal innovatieve netwerk- en ontwikkelingsmogelijkheden plaatsvinden. Zo stelt de samenwerking beide organisaties in staat om hun steun voor vrouwelijke coaches wereldwijd te vergroten door diverse coachprogramma’s aan te bieden, waaronder de Master in Coaching, webinars, conferenties en workshops.

Het doel van de samenwerking is om het bewustzijn van vrouwelijke coaches binnen Nederland te vergroten en om een unieke gemeenschap van vrouwelijke coaches te creëren die hun coachervaringen en kennis kunnen verbinden, delen en ontwikkelen.

Het eerste academische programma dat door beide organisaties samen werd georganiseerd was een webinar over ‘presteren onder druk’. Docent en manager van het Johan Cruyff Institute Amsterdam, Henk Verschuur, deelde zijn kennis over dit onderwerp. Hoewel de samenwerking gericht is op vrouwelijke coaches, waren alle geïnteresseerden welkom om zich in te schrijven. De webinar vond plaats op woensdag 20 september om 21.00 uur (lokale Nederlandse tijd).

Henk Verschuur over de samenwerking: “In de loop der jaren hebben veel zeer getalenteerde vrouwelijke coaches bij ons instituut gestudeerd. Het voelt als een voorrecht om onze Cruyffiaanse inzichten en kennis over de verschillende essentiële elementen van coaching te mogen delen. Johan Cruijff zei immers altijd ‘je ziet het pas als je het doorhebt’.”

Johan Cruyff Institute Amsterdam en Female Coaching Network bundelen krachten om vrouwelijke coaches te ondersteunen

Vicky Huyton, oprichtster van Female Coaching Network

Female Coaching Network is de eerste wereldwijde gemeenschap voor vrouwelijke coaches die echte verandering in sportdiversiteit ondersteunt, aandrijft en beïnvloedt. Het netwerk is een onafhankelijke, niet-gouvernementele organisatie dat in 2014 is opgericht door Vicky Huyton, een atletiekcoach uit Engeland, en bestaat tegenwoordig uit meer dan 50.000 vrouwelijke coaches met diverse achtergronden over de hele wereld.

Vicky is verheugd over de samenwerking: “Dit is een ontzettend mooie stap voorwaarts voor Female Coaching Network. Het verhoogt niet alleen het profiel van onze gemeenschap in Europa, maar geeft ons ook toegang tot meer vrouwen die op het continent coachen. We zullen nauw samenwerken om innovatieve leerervaringen te ontwikkelen voor vrouwen die coachen en om de gemeenschap van vrouwelijke coaches te doen groeien. Op deze manier werken we aan onze visie om meer diverse arbeidskrachten op alle niveaus te creëren, in alle sporten en wereldwijd.”

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *