Actieve deelname Cruyff netwerk aan de Cruyff Foundation 14K Run

Studenten en alumni nemen actief deel aan de race, als vrijwilliger of als deelnemer, op dinsdag 25 april, om de verjaardag van Johan Cruijff te herdenken

Op dinsdag 25 april 2017, de dag waarop Johan Cruijff 70 jaar zou zijn geworden, organiseren Ajax en de Cruyff Foundation de 14K Run. De Cruyff Foundation 14K Run is een Social Run die start bij het Olympisch Stadion. Via een route van 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff, eindigt de run bij de Amsterdam ArenA.

De run is een manier om Johan Cruijff te herdenken en om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff. Als onderdeel van dat gedachtegoed mogen de Johan Cruyff Colleges, Johan Cruyff Academies en Johan Cruyff Institute natuurlijk niet ontbreken! Veel alumni, studenten en medewerkers zullen meerennen en een speciale delegatie zal de Business Run doen, wat één van de side-events is.

Een groot evenement als dit kan natuurlijk niet zonder vrijwilligers en volgens het principe van Johan Cruijff – “Alleen kun je niets, je moet het samen doen” – hebben veel studenten en alumni zich opgegeven als vrijwilliger, zodat het evenement op de dag zelf in goede handen is. Joris van Soerland, student Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute, is één van hen: “Helaas kan ik door een blessure zelf niet deelnemen, maar nu kan ik toch iets betekenen voor de run, waarbij ik tegelijkertijd een aantal van mijn medestudenten die meelopen kan aanmoedigen.”

“Het is belangrijk dat Johan Cruijff niet alleen als een markant persoon en de sterspeler van vroeger bekend blijft”, vult studiegenoot Sasja Barentsen aan. “Misschien niet direct gerelateerd aan de run zelf, maar Oscar Carré en Abraham Tuschinki hebben in het culturele leven hun permanente stempel op Amsterdam gedrukt. Ik hoop dat dit bij Johan Cruijff ook het geval zal zijn op sport. Het is daarom zaak om actief te zijn en de maatschappelijke nalatenschap van Johan in stand te houden.”

Actieve deelname Cruyff netwerk aan de Cruyff Foundation 14K Run - Johan Cruyff Institute

Vrijwilligers van afgelopen jaar die deelnamen aan de Cruyff Foundation 14K Run

Door de grote animo is het duidelijk dat Johan Cruijff voor velen een speciale betekenis heeft, wat ook bij Joris het geval is. “Doordat Johan het Johan Cruyff Institute heeft opgericht, heb ik op latere leeftijd de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen. Hopelijk kan ik zijn gedachtegoed in de toekomst verder verspreiden, zodat er meer mensen met passie voor de sport ook de kans krijgen om leiding te geven aan sportorganisaties. Ik sta helemaal achter zijn visie dat ‘niemand de belangen van de sport beter kan dienen dan iemand met het hart van een sporter’.

En Sasja zegt hierover: “Zijn eigenzinnige manier in de zaken tot de kern terug proberen te brengen heeft me altijd aangesproken. De nalatenschap van de onderwijstak is mij persoonlijk erg veel waard. De klassieke manier van lesgeven sprak mij – op z’n zachts gezegd – niet echt aan, terwijl ik van nature wel erg nieuwsgierig ben. Ik ben nog steeds erg blij dat ik de beslissing heb genomen om op mijn 41ste weer aan een opleiding te beginnen. Het is jammer dat ik hem er nooit persoonlijk voor zal kunnen bedanken, maar wat hij na het eind van zijn carrière als speler en coach heeft neergezet op maatschappelijk vlak, met de Foundation enerzijds en het Institute, Academy en College anderzijds, verdient in mijn ogen nog meer respect dan zijn prestaties op het veld.”

We wensen alle deelnemers, organisatoren en vrijwilligers veel succes en plezier!

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s, bijvoorbeeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *