Afstudeerceremonies 2017 van het Johan Cruyff Institute internationaler dan ooit

In Amsterdam en Barcelona ontvingen 132 studenten met 27 verschillende nationaliteiten hun diploma; het zijn de nieuwe alumni 2017 van het Johan Cruyff Institute

Eind juni is het vaste prik dat in de agenda’s van docenten, studenten en medewerkers van het Johan Cruyff Institute het afstuderen gemarkeerd staat. Het is het moment om de vruchten te plukken na een jaar vol intensieve leermomenten, verrijkende ervaringen en nieuwe ideeën. “Het is het moment om de warmte van de klas te verlaten om het veld op te gaan,” zei Ferrán Capell, klassenvertegenwoordiger van de Master in Sport Management in Barcelona, om zijn studiegenoten er bij de diploma-uitreiking tevens aan te herinneren dat het om meer gaat dan het ophalen van een diploma. En gelijk heeft hij!

In Amsterdam en Barcelona ontvingen 132 studenten hun diploma. Het prachtige stadion van Ajax, de Amsterdam ArenA, was het scenario voor de diploma-uitreiking van het Johan Cruyff Institute Amsterdam, terwijl in Barcelona de oude bierbrouwerij van Estrella Damm de plaats was waar de online studenten en die van het Johan Cruyff Institute Barcelona bij elkaar kwamen. In Barcelona waren ze er allemaal bij, maar niet allemaal zijn ze klaar met studeren; sommigen ontvangen hun diploma in september en anderen voegen nog studiepunten toe om hun behaalde diploma om te zetten in een postgraduate diploma of Master.

Afstudeerceremonies 2017 van het Johan Cruyff Institute; dit jaar internationaler dan ooit

Afstudeerceremonie in Amsterdam

“Ik ben er trots op dat ik weer voor jullie mag staan en dat ik al die blije gezichten zie,” zei Mariël Koerhuis, de directeur van het Johan Cruyff Institute, tegen de nieuwe afgestudeerden. “Jullie zijn niet alleen de nieuwe alumni van onze organisatie, maar ook ambassadeurs van het Johan Cruyff Institute. Blijf trouw aan je waarden en houd zo ook de nalatenschap van Johan Cruijff in ere.”

In haar speech benadrukte Mariël Koerhuis ook de groei die de instelling in het afgelopen jaar heeft doorgemaakt, niet alleen qua internationale vertegenwoordiging, maar ook dankzij de overeenkomst met de Universitat Autònoma de Barcelona om in die stad samen een universitaire Master in Sport Management aan te bieden. “De groei van het Johan Cruyff Institute is in de afgelopen 18 jaar aanzienlijk geweest en het is een uitdaging die ons ook veel voldoening biedt. We zijn nu in Nederland aanwezig met vijf Johan Cruyff Colleges voor MBO, drie Johan Cruyff Academy voor HBO en een Johan Cruyff Institute voor Masters, en verder zijn er wereldwijd nog vier Johan Cruyff Institutes met postgraduate diploma’s en Masters. Dit jaar zijn we ook gegroeid qua internationale agentschappen in Latijns-Amerikaanse landen en Italië en we zoeken naar verdere groei in Azië en Amerika. En in Nigeria en Kenia hebben we nieuwe projecten in voorbereiding, waarvan we binnenkort melding kunnen maken.”

Afstudeerceremonies 2017 van het Johan Cruyff Institute; dit jaar internationaler dan ooit

Mariël Koerhuis, manager Johan Cruyff Institute, en Diego Prior, Dean van de Faculty Economics and Business Studies van de UAB

Via een videoboodschap richtte Jordi Cruijff zich tot de studenten in Amsterdam en Barcelona, die door zijn verplichtingen als coach van Maccabi Tel Aviv niet bij de ceremonies aanwezig kon zijn: “Het spijt me dat ik er op zo’n belangrijke dag niet bij kan zijn, maar we zijn erg trots op jullie en verheugd te zien dat een nieuwe generatie zich zal gaan inzetten om samen de sportwereld te verbeteren, een wereld waarvan we allemaal zoveel houden. We wensen jullie veel succes. Ik sluit me graag aan bij het advies van mijn vader, dat je altijd contact moet houden met elkaar, want samen kun je veel succesvoller zijn. Bedankt voor alles en veel plezier tijdens de viering!”

En feest werd er gevierd door de ongeveer 225 genodigden in de Barcelonse bierbrouwerij van Damm en om en nabij de 300 genodigden in de Amsterdam ArenA. We delen graag een paar getuigenissen van de kersverse alumni met je:

Vincent Elsing (Master in Coaching, Amsterdam): “Tijdens de Master in Coaching heb ik geleerd een betere connectie te maken met mijn gevoel. Ik zet mijn gevoel nu in als kompas bij het coachen. Dat gebruik ik ook in de begeleiding van de collega’s in mijn team, en ik ben beter in staat hen te stimuleren hetzelfde te doen.”

Afstudeerceremonies 2017 van het Johan Cruyff Institute; dit jaar internationaler dan ooit

Demi Schreuder (Master in Sport Management, Amsterdam): “Voordat ik aan de Master in Sport Management begon, verwachtte ik dat ik vooral veel zou leren over sportmanagement, maar ik heb vooral veel geleerd over mezelf. De opleiding is een persoonlijke reis vol nieuwe levenservaring.”

Àlex Fité (Official Master’s Degree in Sport Management, on campus, Barcelona): “Vanaf de eerste dag voelde ik me opgenomen in het team van het Johan Cruyff Institute. Ik wil iedereen bedanken die me heeft laten inzien dat je met passie, hard werken, inspanning en samenwerking alles kunt bereiken.”

Enrique Avellán (Master in Sport Management, online): “We zijn vastbesloten om de visie van het Institute en de nalantenschap van Johan te verspreiden. We willen dat onze inzet en professionaliteit overal ter wereld waargenomen wordt, waarbij het duidelijk moge zijn dat we van het Johan Cruyff Institute komen.”

Carolina Tulio Abu-Izze (Postgraduate in Sport Management Online): “Deze onderwijsinstelling wordt gevormd door een team van docenten en medewerkers die niet alleen kennis van de markt hebben, maar ook een passie bezitten bij alles wat ze doen. De studiebeurs die ik kreeg heeft mijn leven veranderd en vele deuren geopend. Het was een waar genoegen.”

Edgar Romero (Official Master’s Degree in Sport Management, on campus Barcelona): “De verschillende individuele werkervaringen en achtergronden van studenten en de culturele diversiteit en verschillende landen, maakte van dit studiejaar een verrijkende en spannende reis. Dankzij de synergie met de Universitat Autònoma de Barcelona was dit een baanbrekend en innovatief programma.”

Johan Cruyff Institute 2017 graduation ceremonies, more international than ever

Dream Cheers were performing during the graduation in Barcelona

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s die in september van start gaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *