Bondscoach Henk Groener geeft VVON-leden inzicht in teamdynamica

Het Johan Cruyff Institute heeft aan een selecte groep leden van de VVON een Cruyffiaanse workshop gegeven over Teamdynamica

Vorige week kwam een groep van 30 leden van de VVON, de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland en sinds oktober 2019 officieel partner van het Johan Cruyff Institute, bijeen voor een Cruyffiaanse workshop over Teamdynamica. De zes uur durende workshop werd georganiseerd op het complex van Almere City, dat eveneens een samenwerkingspartner is van het Institute.

Henk Groener, docent van de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute, gaf de voetbalcoaches, waaronder Telstar-coach Andries Jonker, meer inzichten over onder andere de verschillende methodes en manieren van het werken met diverse groepen. Daarbij nam hij zijn eigen carrière als handbalbondscoach als voorbeeld.

Arnold Westen, voorzitter van de VVON, was erg tevreden over de Cruyffiaanse sessie: Het was erg leerzaam voor de coaches met veel interactie tussen Henk en deelnemers. Het doel van deze workshop was om de voetbaltrainers via een trainer-coach uit een andere sport kennis te laten maken met diverse aspecten waarmee ze te maken krijgen bij het samenstellen van een succesvol team. Dat is goed gelukt met de ervaren en gedreven Henk.”

Head coach Henk Groener gives VVON members insight into team dynamics

Master in Coaching-docent Henk Groener

Desmond Post, één van de deelnemers en tevens werkzaam bij de Johan Cruyff Foundation, ervaarde de workshop als “erg boeiend door de diepgang van het thema. Ik heb geleerd hoe je iedereen zover krijgt om zich te schikken aan de rol binnen het team, om zodoende het doel te bereiken wat je met z’n allen voor ogen hebt. Een interessante vraag was hoe je als coach alle neuzen in dezelfde richting krijgt. Wat ik meeneem is dat dit is door oprechte interesse in het team en de behoeften van het individu. Door dit toe te passen aan de voorkant en tijdens situaties in het seizoen, kan je ervoor zorgen dat de balans in orde is en teams kunnen presteren.”

De VVON behartigd sinds 1946 de belangen van voetbaltrainers in Nederlands en heeft meer dan 4200 leden. Leden ontvangen hulp en advies bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst, bemiddeling bij arbeidsconflicten en professionele rechtsbijstand bij op non-actief stelling/ontslag en bij een arbitragezaak. Daarnaast ziet de VVON het als haar taak de kennis van haar leden voortdurend te verbeteren en naar een hoger plan te tillen door middel van het organiseren van bijscholing, zoals studiedagen, congressen en symposia en het aanbieden van online oefenstof.


STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *