Coaches Team Lotto-NL Jumbo ontvangen Master-diploma Cruyff Institute

Amsterdam, 19 juni 2015 – Coaches van Team Lotto-NL Jumbo ontvingen hun Master in Coaching diploma’s van het Cruyff Institute in de Amsterdam ArenA. Onder de deelnemers bevonden zich bekende namen als Frans Maassen, Nico Verhoeven en Erik Dekker. Zij volgden de Master om hun coachingvaardigheden verder te ontwikkelen.

Dit jaar was de diplomering niet alleen voor de studenten van de Master in Sports Management en de Master in Coaching. Het Cruyff Institute in Amsterdam heeft de afgelopen twee jaar coaches en ploegleiders van Team Lotto-NL Jumbo opgeleid. De groep van 15 coaches en ploegleiders hebben samen een speciale editie gevolgd van de Master in Coaching. Het studieprogramma is gebaseerd is op de visie van Johan Cruijff, waarin coaching meer is dan het toepassen van tactische en technische kennis. Het gaat om het managen van jezelf, de spelers/medewerkers, het team en de omgeving.

Johan Cruijff reageert hierop: “Misschien wel het allerbelangrijkste van coachen vind ik wat je ziet in iemand. Je moet zijn gewoonten en zijn karakter leren kennen. Waar komt hij vandaan? Hoe gedraagt hij zich? Als coach heb je een verantwoordelijkheid om sporters op de juiste manier op te leiden.”

Alle afgestudeerde coaches zijn klaar voor een verdere stap in hun carrière als wielrencoach.
Frans Maassen, coach Team Lotto-NL Jumbo: “In deze Master werk je aan het verbeteren van je zelf. Ik heb mezelf veel beter leren kennen! Daardoor kan ik bewust mijn sterke kanten inzetten en veel beter omgaan met de dingen waar ik tegenaan liep. Je vindt een balans en daar profiteert het hele team van, jijzelf, je collega-coaches en de rijders.”

Over het Johan Cruyff Institute
Naast het organiseren van de Master in Sports Management en de Master in Coaching voor topsporters, coaches en mensen met een passie voor sport, werkt het Cruyff Institute nauw samen met sportteams, -clubs en -bedrijven die onze visie en waarden delen. De gezamenlijke waarden zoals het werken in teams, het stelen van doelen en het continu overwinnen van jezelf, zijn niet alleen belangrijk voor individuele sporters en coaches, maar zijn ook van essentieel belang om succesvol te zijn in het leiden van projecten in de sportsector en bedrijfsleven. Met de partner organisaties creëren we gezamenlijk synergiën en ondersteunen we de ontwikkeling van competenties en talent die ten goede komen van zowel de individuele studenten als de sport- en bedrijfssector. Meer informatie hierover in onze sectie ‘Zakelijk’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *