Cruyff Legacy 14K Run in Amsterdam: viering van Johan’s gedachtengoed

Duizenden hardlopers gaan deelnemen aan de Cruyff Legacy 14K Run, een uniek sportevenement in Amsterdam ter nagedachtenis aan onze oprichter Johan Cruyff en om zijn Legacy te vieren

Op zaterdag 11 mei 2019 zal precies om 14.14 uur het startschot klinken in het Olympisch Stadion in Amsterdam, als daar de Cruyff Legacy 14K Run van start gaat en duizenden hardlopers aan dit unieke sportevenement beginnen: een gezellige en plezierige race ter viering van de Legacy van Johan Cruijff.

De academische nalatenschap van Johan zal aanwezig zijn dankzij de deelname van studenten, alumni en docenten van het internationale educatieve netwerk van het Johan Cruyff Institute, Johan Cruyff College en Johan Cruyff Academy. Alle studenten zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze dag en kunnen gebruikmaken van een speciale korting.

De finish van de Cruyff Legacy 14K-run is in de Johan Cruijff ArenA en de route gaat langs plekken die speciaal waren voor Johan Cruijff. Deelnemers kunnen eventueel genieten van een audiotour om alles te weten te komen over de hotspots van Johan. De Cruyff Legacy 14K Run wordt georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation, als een fondsenwervend evenement om meer kinderen te helpen spelen en sporten.

De eerste editie van het evenement vond plaats in 2016. Dit jaar zal er voor het eerst ook een 14K Walk zijn, die plaatsvindt in de ochtend van dezelfde dag. Verder zullen er zowel een 5K Run als een Kids Run zijn. Iedereen, zowel jong als oud, bedrijven of particulieren, kunnen deelnemen aan dit evenement om Johan Cruijff te herdenken en zijn nalatenschap voort te zetten.

Bezoek de officiële website van de Cruyff Legacy 14K Run, voor meer informatie: 14K Run.nl.

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *