Cruyff Legacy Summit: Johan Cruyff Institute en Johan Cruyff Foundation vieren de sociale legacy van hun oprichter

De Cruyff Legacy Summit is vereerd door de aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Het evenement verenigt persoonlijkheden uit de sportwereld om Johan Cruijff te herdenken en te eren in het jaar dat hij 75 zou zijn geworden, wat samenvalt met het 25-jarig jubileum van de Johan Cruyff Foundation

De Cruyff Legacy Summit vindt plaats op 21 september in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en wordt bijgewoond door onder andere Arsène Wenger, Sarina Wiegman, Jordi Cruyff, Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Marlou van Rhijn en Tanja Dik.

De persoon Johan Cruijff wordt op 21 september herdacht tijdens een uniek evenement in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, dat vooraanstaande persoonlijkheden uit de sportwereld en vertegenwoordigers van het netwerk van The World of Johan Cruyff samenbrengt. De Cruyff Legacy Summit, die wordt geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, wordt georganiseerd door het Johan Cruyff Institute en de Johan Cruyff Foundation om eer te bewijzen aan het leven en werk van de oprichter in het jaar waarin Johan 75 zou zijn geworden en de Johan Cruyff Foundation haar 25-jarig jubileum viert.

Het sociale gedachtegoed van Johan Cruijff, de man die een revolutie teweegbracht in het mooie spel en een impact en school creëerde volgens zijn manier van zijn, denken, handelen en dat overbracht op verschillende gebieden van de samenleving, leeft voor altijd voort. Zijn fantasierijke geest, zijn manier om verder te kijken dan het voor de hand liggende, zijn innovatieve karakter, zijn tijd altijd vooruit, zijn vermogen om iedereen op en naast het veld te verleiden, en zijn denkwijze die hem daartoe leidde en dat aantoonde, door te zorgen voor alle details, waarbij alles mogelijk is, is tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor miljoenen mensen.

Het Cruyff educatieve netwerk biedt 94 studieprogramma’s om sporters en business professionals met een passie voor sport op te leiden en bestaat uit Johan Cruyff Institute (executive education) met een vestiging in Amsterdam en meerdere kantoren en agentschappen wereldwijd en drie vestigingen van Johan Cruyff Academy (hbo) en vier van Johan Cruyff College (mbo) in Nederland

Aan de Cruyff Legacy Summit nemen prominente persoonlijkheden uit de sportwereld deel, voor wie Johan een referentie was -en nog steeds is- en die hem ook als een rolmodel zien voor toekomstige generaties. Verschillende sessies worden live gestreamd en zijn geïnspireerd op Johan’s kijk op sport en samenleving, met een focus op drie pijlers waarop het management van de sport van de toekomst wordt gebouwd: duurzaamheid, leiderschap en inclusiviteit.

Cruyff Legacy Summit - Johan Cruyff Institute

De Cruyff Legacy Summit verenigt persoonlijkheden uit de sportwereld om Johan Cruijff te herdenken.

Het evenement begint om 14.00 uur met een openingsceremonie, waarna vanaf 14.25 uur het eerste panel van de dag volgt, met Sarina Wiegman, bondscoach van het Engelse vrouwenelftal die de huidige Europese kampioenen zijn, en Arsène Wenger, hoofd van Global Football Development bij FIFA, die ingaan op leiderschap, teamprestaties en rolmodellen in het voetbal.

Vanaf 15.15 uur vinden er twee verschillende sessies plaats. Tanja Dik, CEO van de Johan Cruijff ArenA, zal een presentatie geven over duurzaamheid vanuit haar ervaring als algemeen manager van één van de meest baanbrekende en innovatieve smart stadiums, waar met de medewerking en inzet van internationale bedrijven het voetbal en de samenleving van de toekomst wordt gecreëerd. In een parallelle sessie zal Paralympisch atleet en alumna van de Johan Cruyff Academy, Marlou van Rhijn spreken over inclusiviteit in de sport. De inhoud van beide sessies zal na de Summit on demand beschikbaar zijn.

Jordi Cruijff, Ronald Koeman en Frank Rijkaard betreden om 16.10 uur het podium, om het concept ‘totale ontwikkeling van sporters’ te bespreken. De drie zullen vanuit hun eigen ervaringen, anekdotes en herinneringen ophalen uit hun tijd met Johan en ze zullen hun visie op hem geven, als rolmodel voor leiderschap, teammanagement en de ontwikkeling van sport, in al zijn uitingen, vandaag en in de toekomst.

De Cruyff Legacy Summit wordt ondersteund door mediapartner Sky Sports, official carrier Air France en KLM, official supplier AVEX, official location Johan Cruijff ArenA, and official hotel Holiday Inn-Arena Towers.

Eén Legacy, vele redenen om te vieren

Jordi Cruijff, technisch directeur bij FC Barcelona:
“Elke keer als we een nieuw Cruyff Court openen of afgestudeerden hun diploma ontvangen van Johan Cruyff Institute, ben ik erg trots op mijn vader en zijn legacy. Het is onze plicht als familie om dit gedachtegoed in leven te houden en deze Summit geeft ons de kans om te laten zien hoe dankbaar we zijn voor iedereen die ons daarbij helpt.”

Carole Thate, algemeen manager van The World of Johan Cruyff:
“Het vieren van prestaties uit het verleden en iemands nalatenschap gaat niet alleen over terugkijken. Volgens de filosofie van Johan gaat het ook om vooruitkijken, het creëren en verkennen van nieuwe kansen. Het is geweldig om deel uit te maken van deze voortdurende reis.”

Mariël Koerhuis, algemeen manager van Johan Cruyff Institute:
“Deze Summit stelt ons wereldwijde Cruyff-netwerk van professionals, die een verschil maken in onderwijs, sport, het bedrijfsleven en de samenleving, in staat om samen te komen om hun gedachten te delen over toekomstig leiderschap voor een duurzame sportwereld.”

Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation in Nederland:
“Deze internationale Summit markeert 25 jaar waarin we ruimte creëerden voor kinderen om te sporten en bewegen. Het is mooi om het sociale gedachtegoed van The World of Johan Cruyff te vieren, want zoals Johan zei ‘alleen kun je niets, je moet het samen doen’.”

Pati Roura, directeur van de Johan Cruyff Foundation in Spanje:
“Johan zou het geweldig gevonden hebben om te zien hoe zijn sociale gedachtegoed, waarbij sport wordt gebruikt als een instrument voor sociale transformatie, levendiger is dan ooit. Ik ben er trots op dat we het 25-jarig jubileum van de Foundation vieren met de Cruyff Legacy Summit.”

Meer informatie over het evenement: https://johancruyffinstitute.com/cruyff-legacy-summit/

Mail: cruyfflegacysummit@cruyffinstitute.org

Houd er rekening mee dat de hoofdsessies live worden gestreamd via https://johancruyffinstitute.com/cruyff-legacy-summit/

Het educatieve gedachtegoed van Johan Cruijff

Cruyff Education

Cruyff Education biedt studieprogramma's om sporters en business professionals met een passie voor sport op te leiden en bestaat uit naast de meer dan 90 programma's die Johan Cruyff Institute aanbiedt, ook uit Johan Cruyff Academy (hbo) en Johan Cruyff College (mbo), waar topsporters hun sport met een opleiding combineren. Meer dan 10.000 studenten zijn inmiddels binnen ons internationale netwerk opgeleid, zowel on-campus, als blended als online.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *