De acb en Johan Cruyff Institute starten een programma voor de professionele ontwikkeling van basketballers

Het programma voor professionele ontwikkeling, gemaakt met frisse, gamified en competitieve inhoud, zal online en on-campus gegeven worden en is aanpasbaar aan de verplichtingen van de basketbalspelers

De acb en Johan Cruyff Institute gaan een studieprogramma aanbieden dat zal bijdragen aan de professionele ontwikkeling van (ex)spelers in de Spaanse basketbalcompetitie. Dankzij de overeenkomst sluit de acb zich aan bij het prestigieuze Johan Cruyff Institute, om voor de eerste keer een specifiek studieprogramma te ontwikkelen dat zich richt op de behoeften van spelers in de Liga Endesa.

Het programma, dat in november van start gaat en momenteel al openstaat voor inschrijving, legt de basis voor kennis op het gebied van management en persoonlijke ontwikkeling. Het omvat relevante onderwerpen zoals marketing, financiën, economie en bedrijfskunde, en vormt daarmee een solide basis voor een opleiding in sportmanagement van de toekomst.

Het programma zal worden aangepast aan de verplichtingen van de spelers, met een eerste online deel met een studiebelasting van 3 uur per week (30 minuten per dag) en een tweede face-to-face deel van twee dagen inclusief persoonlijke begeleiding. De acb zal het hele proces begeleiden via voortdurende monitoring en sessies en bijeenkomsten op het hoofdkantoor van de Spaanse bond om het managementmodel van de competitie te leren kennen.

“We dragen bij aan de professionele ontwikkeling van de spelers terwijl ze in de competitie spelen en zo hun toekomst voorbereiden na hun sportcarrière” – Antonio Martín, voorzitter acb

Het studieprogramma zal worden afgestemd op de situatie, ervaringen en voorkennis van elke student en legt een focus op fris, gamified en competitief leren, waarbij inhoud en inspanningen kort en zeer gericht worden gegeven. Afhankelijk van het profiel van de spelers die het programma volgen, zal het in het Spaans, Engels of in beide talen worden gegeven. Er zal ook de mogelijkheid zijn om stage te lopen bij de samenwerkende bedrijven van Johan Cruyff Institute en de acb, die de vaardigheden en ervaringen van professionele sporters weten te waarderen.

De acb zal 50% van de kosten van het programma voor acb-spelers financieren. Daarnaast zijn er flinke kortingen voor andere opleidingen van Johan Cruyff Institute, zoals de masters en postdoctorale programma’s, die beschikbaar zijn voor geïnteresseerde spelers.

Antonio Martín, voorzitter van de acb, benadrukt het belang “om bij te dragen aan de voortdurende professionele ontwikkeling van de spelers terwijl ze in de competitie spelen en zo hun toekomst voorbereiden na hun sportcarrière” en het belang van “samenwerken met een instelling als Johan Cruyff Institute, dat een garantie biedt voor goed onderwijs.

“Het programma stelt spelers in staat hun sportpraktijk te combineren met praktisch en flexibel leren en biedt hen de kans om de vaardigheden en kennis te ontwikkelen die nodig zijn om hun huidige en toekomstige carrière te managen” – Víctor Jordán, academisch directeur Johan Cruyff Insitute

Volgens Víctor Jordán, academisch directeur van Johan Cruyff Institute, “is het programma voor de professionele ontwikkeling van de spelers van de acb een baanbrekend gezamenlijk initiatief in Spanje, dat tegemoetkomt aan de behoefte om hen voor te bereiden op hun professionele toekomst. Het programma stelt spelers in staat hun sportpraktijk te combineren met praktisch en flexibel leren en biedt hen de kans om de vaardigheden en kennis te ontwikkelen die nodig zijn om hun huidige en toekomstige carrière te managen”.

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *