Feyenoord Academy boost coachingstechnieken met Cruyffiaanse workshop

Het Johan Cruyff Institute heeft aan de Feyenoord Academy een Cruyffiaanse workshop verzorgd met als doel om een boost te geven aan verschillende coachingstechnieken

Maarten van Heeswijk, docent van de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute, heeft begin deze maand een groep van 25 coaches en begeleiders van de Feyenoord Academy tijdens een Cruyffiaanse workshop meer inzicht gegeven in verschillende coachthema’s. De groep bestond onder meer uit jeugdtrainers, waaronder voormalig international Dirk Kuijt, coördinatoren en medische staf. Ook hoofd jeugdopleiding Stanley Brard was aanwezig.

De twee uur durende workshop, die tijdens een teamweekend werd georganiseerd in het Thon Hotel te Rotterdam, was opgedeeld in twee thema’s: Coachen & Waarnemen en Teamdiagram. Hierin werd onder andere besproken wat coachen precies inhoudt, hoe belangrijk waarnemen daarbij is en werd het gesprek aangegaan over de ontwikkelingsfase van een team en wat een team succesvol maakt.

Feyenoord Academy boost coachingstechnieken met Cruyffiaanse workshop

Stanley was erg tevreden over de ochtendsessie: “Het was erg goed dat we als team de belangrijkste teamdoelstellingen hebben benoemd om daar vervolgens met elkaar over in gesprek te gaan. Dit zorgde ervoor dat we echt tot de kern kwamen: Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Weten we wat onze doelen zijn? Ervaart iedereen hetzelfde? We hebben geleerd dat we ieder op onze eigen manier ervaren waar we aan werken, dat we op een verschillende wijze aankijken tegen doelen en dat we dat in sommige gevallen te weinig van elkaar weten.”

Feyenoord Academy is de jeugdopleiding van Feyenoord en leidt met een sterke eigen visie jonge voetballers op tot profvoetballers. Elk jaar stromen er twee talenten vanuit de jeugdopleiding door naar het grote Feyenoord, met als uiteindelijke doel dat de Academy minimaal de helft van het eerste elftal voortbrengt. Doorgebroken voetballers uit de eigen jeugd zijn onder andere Giovanni van Bronkhorst, Robin van Persie, Jordy Clasie en Leroy Fer. Afgelopen zomer verhuisde de Academy naar een gloednieuw complex, het nieuwe Varkenoord.


STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *