Johan Cruyff Institute bij de beste Masters in Sport Management van Europa

Johan Cruyff Institute is opnieuw één van de best gewaardeerde instellingen en staat in Europa op de zevende plaats in de ranglijst van beste Masters in Sport Management

De Master in Sport Management van het Johan Cruyff Institute is voor het zevende jaar op rij één van de meest gewaardeerde sportmanagementprogramma’s in Europa. Onze organisatie bekleedt de zevende positie in de ranglijst die jaarlijks wordt gepubliceerd door het prestigieuze magazine van SportBusiness International, waarin de kwaliteit van het onderwijsaanbod in sportmanagement wereldwijd wordt geëvalueerd.

Bij de samenstelling van de ranglijst houdt de evaluatiecommissie van SportBusiness International rekening met verschillende variabelen: de tevredenheid van de voormalige student (een score die de kwaliteit van de ondersteuning tijdens de studie omvat, alsmede de kwaliteit van het onderwijzend personeel en de beoordeling van de extracurriculaire ondersteuning), of een baan verkregen is binnen zes maanden na afstuderen, de score van elke instelling in vergelijking met haar concurrentie, de verhouding tussen nationale en internationale studenten, het percentage mannelijke en vrouwelijke studenten, het aantal talen waarin het programma wordt aangeboden, het gemiddelde salaris dat in drie jaar na afstuderen wordt verdiend en de loopbaanbegeleiding als een parallelle service naast de Master.

De programma’s van het Johan Cruyff Institute staan in de bovenste regionen van meer dan 500 vergeleken programma’s. De Master in Sport Management bekleedt de 27e plaats in de top 40 wereldwijd en klimt 12 plaatsen ten opzichte van vorig jaar.

Hoewel alleen de on-campus programma’s zijn opgenomen in de ranglijst van SportBusiness International, gaat het tijdschrift in haar rapport ook in op online studieprogramma’s als alternatief voor een steeds populairder wordend aanbod. In dat kader gaat het tijdschrift in op de visie van onze organisatie door een interview met Víctor Jordan, onze e-learning manager. “92% van onze online studenten werkt en 60% komt uit de sportsector”, zegt Víctor. “Mijn generatie was gewend om voor een opleiding naar een centrum te gaan, waar een docent met meer kennis dan wij ons van informatie voorzag. Nu hebben we de mogelijkheid om 24 uur per dag te leren en als onderwijsinstelling begeleiden we de studenten in hun praktische projecten door hen verschillende informatiebronnen en een betere oriëntatie te bieden. De student luistert niet alleen, maar kan zo zichzelf ook doorontwikkelen dankzij dit specifieke onderwijs van actieve professionals in de sportindustrie.”

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s die in september van start gaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *