Johan Cruyff Institute bij de finale om de Johan Cruyff Schaal

PSV en Feyenoord mogen de 14 studiebeurzen delen die het Johan Cruyff Institute jaarlijks uitreikt aan de landskampioen en de bekerwinnaar, waarmee de educatieve legacy van Johan Cruijff wordt voortgezet

Het Johan Cruyff Institute doet wederom mee bij de Johan Cruijff Schaal, de wedstrijd die op 4 augustus in het Philips Stadion in Eindhoven wordt gehouden, waarbij landskampioen PSV zal strijden tegen bekerwinnaar Feyenoord, in de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het Johan Cruyff Institute zal er aanwezig zijn om de educatieve legacy van Johan Cruijff te promoten.

Het Johan Cruyff Institute zal 14 studiebeurzen toekennen, zeven aan elk team, voor haar online studieprogramma’s Sport Management Fundamentals en Football Business Fundamentals, die door het management van de clubs aan zowel de spelers als personeelsleden van de clubs aangeboden mogen worden. De trofee voor de winnaar, die sinds 1996 de Johan Cruijff Schaal heet, is een eerbetoon aan onze oprichter.

De beurzen gingen tijdens de vorige editie van 2017 naar Vitesse en Feyenoord. Jens Toornstra, de middenvelder van Feyenoord, was één van degenen die besloot zijn kans te grijpen en koos voor de cursus Sport Management Fundamentels: “Ik vond het heel interessant, vooral de module over leiderschap, omdat je verschillende modellen bestudeert en leert hoe je ze kunt toepassen, afhankelijk van of het een sportorganisatie of een -team betreft. Daardoor ben ik me nu meer bewust van de rol die ik binnen mijn team speel.”

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *