Johan Cruyff Institute bij het vrouwenvoetbal tijdens de World Football Summit

Johan Cruyff Institute is ook academisch partner tijdens het congres over vrouwenvoetbal, dat WFS op 12 september in Madrid organiseert

Vrouwen spelen ook en voor deze gelegenheid als eerste! Voor de start van het grote congres over de voetbal-industrie op 16 en 17 oktober in Madrid, zal organisator World Football Summit één dag wijden aan het vrouwenvoetbal en de enorme groei die het momenteel doormaakt. Op 12 september vindt de Women’s Football Summit plaats in de Bertelsmann-zaal in Madrid en het Johan Cruyff Institute zal daar als ‘Academic Partner’ bij zijn.

Volgens officiële cijfers van de FIFA spelen ongeveer 26 miljoen vrouwen in meer dan 180 landen regelmatig voetbal. In haar jaarverslag benadrukt de UEFA op haar beurt de snelle groei die het vrouwenvoetbal in Europa doormaakt: het aantal vrouwen dat aan voetballen doet is sinds 1985 vervijfvoudigd, er zijn meer dan 7.000 vrouwelijke scheidsrechters, 21.000 trainer-coaches, 53 Europese regio’s hebben een nationaal vrouwenteam en 51 landen organiseren een vrouwenvoetbal-competitie. In Spanje, het land waar WFS gehouden wordt, is het volume van het georganiseerde vrouwenvoetbal tussen 2003 en 2013 gestegen van 11.300 naar 40.606 licenties, wat neerkomt op een spectaculaire toename van meer dan 300% in slechts tien jaar.

Dankzij die groei in de afgelopen decennia, zijn er ook meer belangrijke kampioenschappen en toernooien, zoals het EK Vrouwen 2017 dat onlangs in Nederland werd gehouden en sinds 1982 gespeeld wordt, de Olympische Spelen die sinds Atlanta ’96 het vrouwenvoetbal in het programma heeft opgenomen, en de Women’s World Cup wat in Canada in 2015 voor de zevende keer gehouden werd.

De Women’s Football Summit kan rekenen op de steun van het programma Universo Mujer (‘universum van de vrouw’) van de Spaanse sportraad (Consejo Superior de Deportes) en de aanwezigheid van een aantal prominente sprekers: Sarai Bareman (directeur vrouwenvoetbal van de FIFA), Pedro Malabia (directeur van de Spaanse vrouwencompetitie), Ebru Köksal (manager ‘Women in Football’ en lid van de Schotse FA EDAB), Gavin Makel (directeur vrouwenvoetbal Manchester City) en Linda Wijkström (secretaris van de Zweedse Vereniging van vrouwenvoetbalclubs Elitfotboll Dam).

Enkele van de thema’s die besproken zullen worden zijn:

  • Commercieel potentieel voor vrouwenvoetbal.
  • De audiovisuele toekomst: wat staat ons te wachten?
  • Bevordering van nationale competities.
  • Integratie van een vrouwenteam als toegevoegde waarde aan een club.
  • Bestuur en belangenvertegenwoordiging van het vrouwenvoetbal.
  • Heden en toekomst van internationale competities, FIFA

Ben je geïnteresseerd in kaartjes voor Womens Football Summit in Madrid, klik dan hier.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *