Johan Cruyff Institute brengt zijn expertise naar Soccerex Connected

Johan Cruyff Institute brengt een team van professionals uit de voetbal- en sportindustrie samen om zijn expertise te delen tijdens Soccerex Connected

Soccerex is met de tweede editie van Soccerex Connected van 1 tot en met 5 februari 2021 terug op het voetbalveld, waar onze instelling opnieuw een bijdrage zal gaan leveren. Johan Cruyff Institute zal een selectie van topexperts uit de voetbal- en sportindustrie voordragen om deel te nemen aan een inhoudelijk programma dat de hedendaagse voetbalvraagstukken en de huidige en toekomstige uitdagingen van de sector zal bespreken.

Soccerex Connected heeft vijf dagen gestructureerd rondom vier hoofdonderwerpen: Governance, Law and Finance (1 februari); Stadium & Event Operations (2 februari); Performance, Medical & Analytics (3 februari) en Commercial, Marketing & Broadcast (4 en 5 februari).

Johan Cruyff Institute zal Dag 1 sponsoren. Daniel Martin en Oliver Seitz, docenten van onze Master in Football Business in samenwerking met FC Barcelona, zullen als moderator en gastspreker op de verschillende sessies over Governance, Law and Finance aanwezig zijn. Daniel Martin werkt momenteel als senior expert bij Portas Consulting MEA. Hij leidt het herstructureringsproject van de voetbalbond van Saoedi-Arabië en ondersteunt daarnaast ook andere projecten in de voetbalindustrie. Oliver Seitz combineert zijn rol als docent met zijn baan als senior consultant in de voetbalwereld voor clubs en investeerders, waarbij hij verschillende voetbalorganisaties adviseert over strategische planning, omzetontwikkeling, kostenreductie en exploitatiemaximalisatie.

Ignacio Mas-Bagà, directeur van onze Master in Football Business in samenwerking met FC Barcelona en CEO van Girona FC, zal spreken aan een ‘ronde tafel’ over de manier waarop teams zich hebben georganiseerd om aan hun competitieverplichtingen te voldoen sinds de afkondiging van de pandemie en hoe clubs en sportorganisaties veilig, zeker en zonder stress kunnen reizen tijdens de COVID-19-periode. De sessie, die alleen toegankelijk is voor professionals van clubs, verenigingen, federaties en leden die zijn uitgenodigd door de partners van Soccerex, staat gepland op dinsdag 2 februari van 16.00 tot 16.45 uur.

Soccerex Connected brengt professionals uit de wereldwijde voetbalindustrie samen in een platform dat allerlei soorten presentaties, ronde tafels, netwerkmogelijkheden, informatieve sessies en interviews omvat. Mariël Koerhuis, general manager van het Johan Cruyff Institute, en Lukas Dorda, online learning manager, zijn ook uitgenodigd om deel te nemen aan de interviewsessies van Ben Jacobs om uit te leggen hoe het Johan Cruyff Institute omgaat met de uitdagingen van de pandemie op institutioneel niveau en hoe het de duizenden studenten helpt om ervoor te zorgen dat hun opleiding niet negatief wordt beïnvloed.

Op vrijdag 5 februari van 12.00 tot 12.30 uur zal Ozana Marginean, programma-adviseur van het Johan Cruyff Institute, een informatiesessie geven over al onze Football Business programma’s.

De deelnemers van Soccerex hebben toegang tot meer dan 130 sprekers en 22 uur onafgebroken inhoud gedurende vijf dagen. Studenten en alumni van het Johan Cruyff Institute hebben recht op een mooie korting die ze kunnen aanvragen via de virtuele campus en het alumniplatform.

Football Industry Trends.

LaLiga Case Study: The Making of a Global Brand

Het programma Football Industry Trends. LaLiga Case Study: The Making of a Global Brand stelt je in staat om inzicht te verkrijgen in de huidige voetbalindustrie aan de hand van het nieuwe managementmodel van LaLiga: transformatie, internationale merkstrategie (bereik, inhoud en publiek) en het belang van de sociale component door één van de meeste competitieve en grootste organisaties ter wereld.

Leer meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *