Johan Cruyff Institute en FIFPro División América, samen voor de professionalisering van het voetbal

Johan Cruyff Institute stelt studiebeuzen ter beschikking aan de 15 afdelingen van FIFPro División América

Om voorop te blijven lopen bij de professionalisering van de sportindustrie op het Latijns-Amerikaanse continent, heeft FIFPro División América zich voorgenomen te investeren in opleidingen. In dat licht heeft de organisatie een overeenkomst gesloten met het Johan Cruyff Institute, waarvan alle leden van FIFPro División América zullen profiteren.

Het Johan Cruyff Institute, erkend en gewaardeerd om haar jarenlange aanwezigheid in Zuid-Amerika, zal profvoetballers gaan opleiden door aan elke afdeling een studiebeurs ter beschikking te stellen voor het programma Football Business Fundamentals, 15 in totaal, dankzij vertegenwoordigingen van FIFPro División América in Bolivia, Brazilië, Colombia, Chili, Ecuador, Uruguay, Venezuela, Honduras, Guatemala, Verenigde Staten, Mexico, Panama, Costa Rica, Paraguay en Peru.

Deze samenwerking met FIFPro División América komt naast de al bestaande overeenkomsten tussen het Johan Cruyff Institute en twee van haar leden, de associatie van voetbalspelers in Peru (SAFAP) en die in Guatamala (AFG). Mariël Koerhuis, directrice van het Johan Cruyff Institute: “De samenwerking is vooral zo bijzonder voor het Johan Cruyff Institute, omdat het ons in staat stelt om aan onze belangrijkste doelstelling te werken: profvoetballers opleiden zodat ze worden voorbereid op hun professionele loopbaan na hun sportcarrière.” Mariël herinnert ons er aan dat “dit één van de grootste wensen van Johan Cruijff was, de oprichter van het Institute. Dankzij dit innovatieve project, dat zich in de beginfase vooral op de leiders van FIFPro Divisíon América richt, wordt een eerste stap gezet naar het bereiken van dat doel.”

Fernando Revilla, president van FIFPro División América en alumnus van de Master in Football Business in Peru in 2012, gelooft dat “deze overeenkomst een belangrijke impuls zal geven aan de verdere professionalisering van voetbalmanagement en de sport in het algemeen in Amerika. Het opleiden van onze leden is voor ons een serieuze kwestie en de mogelijkheid die het Johan Cruyff Institute biedt via deze opleiding is een uitstekende start.”

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s die in september van start gaan:

(Beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *