Johan Cruyff Institute opent deuren bij iWorkinSport Job Fair

Als Academisch Partner van deze internationale carrièrebeurs, biedt het Johan Cruyff Institute haar studenten en alumni de mogelijkheid om interviews te regelen met de belangrijkste Europese bedrijven en organisaties in de sport-industrie

Op 19 mei aanstaande zal in het Swisstech Convention Center in Lausanne de iWorkinSport Job Fair plaatsvinden, de eerste internationale carrièrebeurs die geheel gewijd is aan de sport-industrie. Een aantal bekende, internationale sportorganisaties zullen er in staat zijn om (oud)studenten van de meest prestigieuze academische instellingen in sportmanagement te ontmoeten, te interviewen en/of hen een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Het Johan Cruyff Institute is als Academic Partner aan het evenement verbonden en heeft haar Master-studenten en alumni het exclusieve aanbod gedaan om het evenement bij te wonen en sollicitatiegesprekken te regelen met deze bedrijven, zoals Adidas, FIFA, IMG, Infront Sports & Media, Libra Law, Mycujoo, NBA, PWC, Soccerex, Sportcal, Sportradar en UEFA.

Grote organisaties zijn voortdurend op zoek naar nieuw talent voor hun teams en de kandidaten kunnen profiteren van dit exclusieve platform voor een persoonlijk gesprek van 20 minuten met headhunters uit de sportwereld.

Volgens de de organisator van de beurs, Joao Frigerio, is “dit evenement geboren vanuit een eenvoudig uitgangspunt met een duidelijke doelstelling: elk jaar komen er op de arbeidsmarkt honderden afgestudeerden met een gespecialiseerde sportmanagement-opleiding bij. Naast het hebben van hun eigen kwaliteiten en profielen, hebben ze ook een aantal kenmerken gemeen: ze hebben een internationale mindset, ze zijn zeer gemotiveerd en betrokken, ze hebben aanzienlijk geïnvesteerd in hun opleiding qua tijd en geld en ze delen een passie voor sport. De beste organisaties in de sport-industrie zoeken medewerkers met deze kenmerken. We hebben dus feitelijk alleen een manier gezocht om hen samen te brengen.”

Afgezien van de honderden sollicitatiegesprekken die plaatsvinden tijdens de dag, zal iWorkinSport Job Fair een interessant programma bieden met conerenties en presentaties gerelateerd aan de sport-industrie, gebaseerd op de belangen van de deelnemers aan de beurs, die zich vooraf geregistreerd hebben via een online formulier. Tijdens hun registratie kunnen deelnemers onderwerpen van keuze aangeven, die zij graag behandeld zouden zien.

iWorkinSport Job Fair wordt georganiseerd door het Zwitserse evenementbureau ENGAGE Sport & Entertainment, samen met het innovatieve sportnetwerk ThinkSport. De openingsceremonie wordt ondersteund door hoofpartner International Centre for Sports Studies (CIES), Works Ltd (design partner), Wiz-Team (IT partner) en de stad Lausanne en het Zwitserse kanton Vaud.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s die in september van start zullen gaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *